Vyhřívání sedadel

• Abyss
    tu sa to riesilo, pozri hned prvy obrazok, to zlate kolecko co je v sedaku. To presne iste mam aj ja v tom mojom. Lebo sa to da nahmatat. http://fiatcoupe.cz/forum/technicke-dotazy/6869-vy hrivani-sedadel-20vt-nehreje/
  • Abyss
    napajanie som zobral priamo od poistkovej skrine cize funguje to az ked je auto v elektrike. Mam to iba ako zapnut a vypnut dalo by sa to aj na regulaciu ale je to zbytocne lebo kym to prehreje cez kozu tak vzdy by som to daval na 5 stupen. Positku som daval 16A tusim, v positkovej skrini mam aj positku na vyhrev a tam je asi 20A od vyroby ale stamd to nemam prepojene cize tam som to neriesil. A sedaky maju v sebe urcite nieco lebo hreje mi tak 5 min a potom sa nachvilu vypne a potom zacne hriat znova. Neviem ja mam povodne vytiahnute sedaky z 20VT rv.98, mozno ze sa to robilo vo viac verziach. Tak snad ti aj lahko pojde zlozit ten sedak... Vsetko sa da rozobrat :D
  • Shift9
    tak teda ako si to zapojil? ked nie cez to. mas to teraz len ako vypinac? bud hreje alebo nie?
    mimochodom rozobral som to, mal som tam prepaleny kabel A ziadny termostat tam nieje. odporucam dat slabsiu poistku. teraz som videl ze tam je 30A podla mna staci aj 15A.
  • Abyss
    Je to z VW passat-u b5, jedina nevyhoda ze mi svietia na zeleno ale zvykol som si. je to s regulaciou teploty ale ja som si to nezapajol tak, kedze mam kozu.
  • Josh
    Abyss- a kde jsi prosimte sehnal ty tlacitka?
  • Abyss
    a ja mam riesene tlacidka takto ako je to na fotke dole. CIze mam to kompletne prerobne. Su to tie pod rucnou brzdou. Od vtedy ziaden problem :)
  • Abyss
    Kedze som bol dnes v garazi tak som na to myslel a cvakol to. JA to mam takto ako to mozes vidiet na fotke. Ten cerveny(ruzovy) a cierny su hrubsie narozdiel od toho zeleneho. Tie su napajacie. Je to jeden samostatny okruh ktory ide po celom sedaku. To znamena ze kabel ide aj do operadla. Ak by malo operadlo samostatnu vyhrievaciu decku tak by na nu boli vyvedene kable zvlast. Cize mal by si tam 4 napajacie kable. Musi ti to pipnut na tych 2 hrubych. Ten tenky daj bokom, ten je na signalizaciu ze sedak je zapnuty ( bliknutie na palubnej doske ako ked zapnes vyhrievanie zadneho skla ta oranzova ikona) Operadlo nejako extra necitim kedze si to zapnem len vtedy ak je vonku chladnejsie a tym padom som aj viac naobliekany. Ale na rit mi to prijemne hreje. Musis to citit tak do 2-3 min ze to hreje. Co sa tyka toho termostatu jeden je umiestneny v sedaku je to take kolecko a jeden bude asi aj v operadle. Ale rozobrate som to nemal a ani ti to neradim lebo sa unadavas poriadne. Nevyhoda toho termostatu je ta ze sedak mi hreje asi 5-6 min a potom sa vypne. A ked akokeby vychladne zacne hriat znova. Tak to robi asi vo vsetkych nasich sedackach co mame vyhrev. Ked sa pytam spolujazdca ci mu hreje sedak tak mi vzdy povie ze citi prijemne teplo. Niekedy az moc. Ale ak si trufas tak to kludne rozober. :)
  • Shift9
    Tak ja mam nejake ine stolicky potom, mam tam cerveny zlty a cierny. A podla zapojenia to vyzera tak ze cerveny je signalizacny. ide mi prepipat ztly s ciernym. bohuzial len na jednej stolicke. Mas take ze ti hreje aj na chrbat?

hovoris ze je tam nejaky termostat proti prepaleniu?

ako vyzera? mal si to rozobrate?
  • Abyss
    Shift: napajacie od sedaku su cerveny a cierny. Zeleny je indikacia. Co sa tyka obvodu tak ti to musi pipat. Lebo je to 1 obvod. Prepni na meranie odporu a zmeraj este tak. Ak ukaze nieco min 8 tak je ok. Ak ti neukaze nic tak je drotik polamany niekde.
  • Shift9
    Abyss: na ktore si dal 12v? Zlty a cierny?

Dalsia otazka: chcel som skontrolovat ci funguje s voltmetrom..ked som chcel prepipat zlty a cerveny na jednej pipalo a na druhej sedacke nie..je ta druha pokazena?
  • Abyss
    origo schemu zapojenia na sedacky som hladal kadetade 3 dni vkuse v manualoch priuckach kde sa len dalo a nenasiel som to... Otazka znie ci to chces mat zapojene ako origo alebo len tak aby to bezpecne slo. Ozaj prehriatia sa nemusis bat kedze v sedaku je termostat ktory to asi po 3 minutach vypne... aspon to tak robi mne.
  • Meloun
    Tak díky kluci, a teď otázka, nemá náhodou někdo to schéma zapojení?
  • amadeus69
    Problém to není já si to chtěl taky zprovoznit, u běžných sedaček jsou tři dráty a u těch pluskových tuším čtyři. Zkus sehnat schéma, nebo někoho kdo to tam má a udělat to podle toho :)
  • Abyss
    Ja som si dorabal vyhrev. Staci to zobrat z poistkovky od nejakeho tlusteho kabla kde sa po zopnuti objavi 12v a napojit na sedaky. Ten 3 kablik je podla mna asi signalizacny na oznamenie zapnutia vyhrevu na palubke. Alebo mozno podsvit gombika. Tie co to maju od vyroby tak tam bude asi nejake rele. Neviem presne.
  • Meloun
    Zdravím...

Mám kožené sedáky s vyhříváním, ale bohužel k těm sedáků není přiveden přívod elektřiny, je to složité zapojit? popřípadě má se zapojením někdo nějaké zkušenosti?