nenaplněná klima

• Turok
    ok lidi během tohoto týden to nechám naplnit.
  • Thor
    Klima musí být naplněná. Jinak dojde k oxidaci oleje - není to klasický olej ale PAG (polyalkylen glykol). Proniklá vlhkost navíc s chladivem R134a a PAG olejem vytváří kyselinu fluorovodíkovou. Ta spolehlivě zlikviduje kompresor a další díly.
  • Ultima
    Chod
  • Ultima
    Ja jsem kamosovi prodal alfinu rikal jsem mu neni napln v klime dopln si ji on se v tom strachal v nastaveni a nastavil si chid klimosky pri kazdem nastartovani nevedel o tom blbec a zadrel kompresor presne mu to chvilku sustilo a pak doplnil neslo to unik nikde a pak se zjistilo toto ale u coupe bys to musel porad zapinat sam coz asi neni tvuj pripad:-D
  • Turok
    Ok dík za rady asi to taky nechám naplnit pro jistotu.
  • K0K1N 20VT
    Dneska naplnena,funguje :) jen jsem musel malinko opravit jeden dratek ke kompresoru,kompresor vynechaval,spatnej kontakt ale fuguje,jeste nevim teda jak dkouho ale naplneni za 200 kc od souseda,to muzu plnit kazdy mesic :)
  • Phoboss 1,8 16V
    A já myslel přesně to co psal kisik... :D Turok měl celý motor venku a porozpojované hadice = plyn vyschnul tzn. může dojít ke zbytečné závadě navíc :)
  • Abyss
    mne ho zoplo, mal som okruh utesneny akurat tam nebolo chladivo... Mozno bolo ale v minimalnom mnozstve. Len to vobec nechladilo a po zapnuti tlacitka bolo pocut ako to tam zacvaklo :) ale to je fuk.. proste nic sa nestane.....
  • kisik
    Mě se bez plynu přilepil kompresor zevnitř , ten zbytkový plyn vyschl a udělal povlak . Nechal jsem naplnit ,ale jak jsem zmáčkl klimu , tak pískal klínák.
  • K0K1N 20VT
    Kompresor nejde,kdyz tam neni napln a tlak,na 100%
  • Abyss
    Kompresor zopne spojku aj ked je klima prazdna.. Ale nebude citit ziaden chladny vzduch. Ja som to tak skusal ci ju vobec ma zmysel plnit... Aj kebyze je kompresor v prevadzke a klima nenaplnena nic sa nemoze stat. Len to nebude "klimovat"
  • _ACE_
    Kompresor má el.magnetickou spojku,spíná jen když se zapne klima.Bez tlaku by se neměla sepnout vůbec.
  • Phoboss 1,8 16V
    Aaa nebude tomu klimakompresoru vadit případný chod na prázdno? Myslím to tak že náplň jej prakticky zevnitř i maže... nemůže se přidřít? :o
  • K0K1N 20VT
    mám to prázdné tři roky, to nebude tím,¨spíš nějaké ložisko, nebo kladka
  • Abyss
    ked som kupil coupe tak klima bola prazdna.... a asi o mesiac som ju plnil. Do tej doby sa s autom nic nedialo, ziadne divne zvuky nic... Klima sa naplnila a kompresor si plni svoju ulohu doteraz na jednotku :)
  • Turok
    Ahoj, měl jsem motor venku a během toho jsem vypustil všechny klimatizační plyn z trubek nádobky atd... Může mít nenaplněná klima nějaký vliv na klimakompresor? Porotže mi před nedavném začalo na okruhu klimy a altíku něco syčet či šustět. Může to být tímto?