Cukanie motora 1.8

• sebo 1.8 16V
    Inak funglovka cievka sa vždy zíde daj ju na 1 pozíciu a keď sa chyba objavy prehoď na ďalšiu a vystriedaš všetky a vieš ze sú cievky OK.
    ľudia tu menili aj prívodné káble na cievky ale neviem z akého dôvodu čo to robilo ale myslím že na 20VT .
  • bubAk_
    tak jak pise sebo zkus proste postupne vylucovaci metodou a odpojovaci a uvidis... nejdriv si vem treba vzduch kolik jde do motoru jestli malo nebo moc pak treba palivo a pak elektriku a postupne ruzne metody vylucuj a uvidis
  • sebo 1.8 16V
    keď diagnostika nič neukázala nič iné ako skúšať krok po kroku a sledovať ci to prestalo ty neostáva .
  • JaUjcik
    sebo 1.8 16V @ Byvam v Prahe, takze natankovat mozem cokolvek.

bubAk_ @ kedze neviem co s tym, a ani zakym poriadne ist. Volal som s jednym mechan. z Brana co opravuje Barchetty, tak tiez nevedel co presne, len hadal ze by skusil menit to ci ono.

Tak pojdem cestou vymeny postupne diely, co nadobudnem odlozim a budem mat na neskor na vymenu. Iny sposob ma nenapada.
    Preto som sa pytal na nazor ze ak cievky tak ci nove alebo ci sa oplati pouzite, jedna nova 1000kc, to aby mi potom sedala v garazi, vyhodene peniaze. Zase ak pouzite, otazne je ci budu OK.
  • bubAk_
    civky jak chces, ale mam uz pouzite a v pohode, ale nesmi byt k.o ze daji se sehnat v dobrym stavu, ale pokud ti to nedelalo nic kdyz si je postupne odpojoval jako ten zvuk tak sou nejspis v pohode.
  • bubAk_
    teplotu motoru ti ukazuje budik, ale musis zjistit pres diag jestli ti to cidlo(snimac) ukazuje spravne... budik je budik... me treba snimac kdyz je studeny motor ukazuje 63 stupnu coz je picovina a musi se vymenit
  • sebo 1.8 16V
    na slovensku zaleží hodne v ktorom meste si:) Podla mňa ujde Shel Slovnaft .U nás je shell najlacnejšia Shell V-Power Nitro+ myslím je 98 100 sa vôbec na slovensku predáva?
  • JaUjcik
    Tak dnes mi to spravilo 3x len zohriaty motor. Ak motor vypnem a nastartujem hnet ide vsetko OK.
    Teplota motora, vyzera OK, pri nahrievani postupne stupa a potom budik drzi.

Skusil som odpojit po jednej cievke, motor vynechaval a triasol sa na volnobeh. Subjektyvne je to ine ako ked vypadava.
    Naposled som tankoval na zraze na Eurooil. Tankujem ako kedy kde mi dojde.
    Mam 1/3 nadrze tak este enieco vybeham a natankujem tu 100vku. Od koho najlepsie?

Este otazocka, oplati sa kupit pouizte inducky alebo radsej 4 nove?

Lambdu by som mozno vylucil, kedze v Jednotke nebol onej ziaden zaznam, a vcera som bol na Emisnu a vraj hodnoty v nrmale. Tak snat by to ukazalo ak by bola chybna.
  • bubAk_
    bez systematicky, projdi se nejdriv jedno a pak druhe a vypoustej z hlavy veci kteryma to nebude kdyz to vyzkousis jako odpojivanim civek atd
  • bubAk_
    zkus trosku vzit 100oct mel sem ho tam tedka :) a dobry, jinak asi takhle cukani muze zpusobovat i lambda sonda na vyfuku, dal me to cukalo kdyz spatne palila civka.... a dal sem mel problem se spatne nastavenou skrtici klapkou..jinak kolisani otacek me delal klapka... a taky mam spatny snimac teploty na chladiic kapaline... jelikoz me pri studenym motoru ukazuje ze je nan i uz 63 stupnu podle diag coz je spatne.... a mysli si to ze je to zahraty..... uz dostatecne aby nebyl automatickej sytic.... a dava to malo proste .... zkus se mrknout na tyhlety veci... jestli to dela obcas muze byt civka v pici... taky me to chvilkama delal kdyz civka odchazela :)
  • sebo 1.8 16V
    Tak keď si menil palivový tak to v tom nebude .Ešte by možno nezaškodilo načapovať plnú nejakej 98 shel by mala mat aditíva na čistenie alebo 95 naliať tam fľaštičku nejakého prípravku na čistenie palivovej sústavy .
    Predpokladám keď más barču nechodíš čapovať na nejaké JRD :)
  • JaUjcik
    Tak som bol poobede na Diagnozu.
    Ako naschval, ked som bol tam motor siel pravidlene, diag. neukazala nic. Takisto pamat bola prazdna bez zaznamu.
    Kedze mi konci emisna a STK hnet mi tam spravili EK a hodnoty su v norme ako maju byt.

Ked som siel k priatelke z diagnozy, motor zacal cukat. (vratit som sa nemohol, kedze bolo 18:05 a servis bol zatvoreny). Tak som auto odstavil, nastartoval este raz a zase siel pravidelne.
    Vecer cestou domov zase vsetko v poriadku.

Mam 98" filter som menil mynule leto, nabehane nanom mam len par tisic. Ale preistotu ho vymenim. Pozeral som do Autokely, je tam kopec vyrobcov, mate dake odporucanie ktoru znacku, alebo je to jedno?

Palivovu pumpu mam staru cca 2 roky, mala by byt OK, ale tazko povedat, je daka moznost ako ju zmerat? napada ma ze ak by sa dalo tak by som kupil daky budik, a sledoval az zacne motor blbnut. Oplati sa to?
  • sebo 1.8 16V
    aký ročník más tu barču? Ja mam FC 99 1,8 verziu kde nieje palivový filter a keď odchádzala palivová pumpa nebola schopná dat toľko benzínu a nerobilo to stále .
    ak más staršiu verziu skús vymeniť palivový filter je to nejakých 5 euro:)Keď novšiu musel by si vybrať celu pumpu a prečistiť
  • JaUjcik
    Tak dnes cesta do prace 15km, mesto/ dialnica. Motor siel ako hodinky, ani raz nezakolisal, i volnobeh v poriadku. S motorom som nic nerobil.
    Ja uz fakt neviem co s tym morotom moze byt. :(

Skusim ist na diagnostiku, a uvidim ci bude daky zaznam v pamati, ak nie neviem co s tym dalej.
  • sebo 1.8 16V
    stou opatrnosťou som ho varoval že to nieje celkom len 12Volt:)
  • bubAk_
    civky muzes za chodu ted sem si je testoval, akorat bacha jestli probiji do bloku motoru pak pekne zakope do ruk :D
  • Kuba
    Pokud by byla spatna nektera civka (treba 3.valec), zkus ji prohodit s jinou. Pokud by se problem opakoval znovu (prave na tom 3. valci), jsou civky OK a mas spatny zapalovaci modul:)
  • sebo 1.8 16V
    Môžu nemôžu :) .Dá sa aj ze vypneš motor a znova naštartuješ a sleduješ čo sa zmenilo sú taky čo to robia aj za chodu "lepšie zistíš zmenu" Jasne ze to nieje na jazdenie a zaťažovanie motora len na identifikáciu vadnej cievky
  • JaUjcik
    A mozu sa cievky odpajat za chodu motora, alebo je potreba zakazdym motor vypnut a potom nastartovat?
  • sebo 1.8 16V
    Ak by to išlo zle na 3 valce kvôli cievke sa zisti postupným odpájaním cievok a znova zapojením "vždy je odpojená len jedna" ak je dobra zvuk sa zmení keď zla zvuk sa nezmení :) Vadná cievka by mohla robiť chod na 3 valce .Inak opatrnosť na cievkach je VN nie len 12 volt
  • JaUjcik
    Sviecky su ciste, nevidiet ziadne zanesenie ani opalenie. Nove som menil pred rokom a pol, maju najazdene cca 14tis. km.
    Cievky nahradne nemam.
  • sebo 1.8 16V
    tak sviečky je najmenej vymeniť nie?A dupľom keď vyzerajú opálené druha možnosť sú cievky .Obe sú v domácich podmienkach vymeniteľne.
  • JaUjcik
    Zdravim,
    Vedel by mi niekto poradit. Motor 1,8 na Barchette mi cuka teply aj studeny. Pri pridani plynu sa trasie a nejde do otaciek. Na volnobeh sa jemne trasie. Akokeby siel na 3 valce. Sviecky som pozrel a vyzeraju vypalene. Co s tym? Da sa s tym nieco robit v domacich podmienkach?

Dalsia otazka, ak by som niekam siel na diagnostyku ukaze ta vadnu cievku ci predsa len sviecku?