Dočasné zlyhanie spojky ???? HELP

• Johny
    Takže spojka pojde na liečbu k Phobovi a ja sa pozriem pre istotu na tu hydroušku :-( Na videu dobre počuť ako to znie ked spojka nefunguje :-(
  • Johny

• Honza
    ono u 15 let starýho auta, se nedá předpokládat , že bude stav spojkový hydrauliky 100%, i kdžy u tebe alespoŇ předpokládám, že tam bude alespoň novější kapalina a ne 15let stará emulze vody a brzdovky (přestože se třeba někdo snažil měnit brzdovku, tka na spojku s ečasto zapomíná..)

tudíš bude např. zatuhlej ovládací pístek, kterej do určitýho momentu (výkonu motoru) se zdá být, že je OK.. jakmile se přehoupneš přes určitou hranici jeho pomalé reakce na pokyny ovládacího válce na pedálu už ovlivňujou přítlak..

s něčím podobným už tu někdo v minulosti bojoval...mylsím že Abarth na Ritmu...

• Johny
    spatlané je to tak ako to prišlo, nič nenastavovalo. Ona ta spojka drží dobre ako som písal len proste raz jej jeblo, čo mam pozrieť na hydraulike ak to nikde netečie a inak funguje perfektne? :-( Honza presne ten pocit som mal tej sklovitosti s nevratením prítlačáku :-(

to aby som fakt vymenil spojkové valce, vybral spojku aj zotrvak dal to spraviť a mať pokoj že? ja viem to by bolo ideálne. Najbližšie sú piešťany carrat tuning party za 3 týždne.

• Honza
    na přítlačáku někdo nastavoval přítlak, nebo to je spatlaný jak to přišlo tak se to naházelo.. (u serie mi Láďa naměřil 60kg což s bídou dá na seriové poježdění a po úpravě mam skoro dvojnásobek..)

taky byhc se zaměřil na stav ovládacího ústojí spojky...

ta mechanicky může bejt OK, ale hydraulická část už je mimo kondici, tak i když nemáš nohu na pedálu, tak ten okruh má setrvačnost než se přítlačák vrátí... mezitím se samozřejmě kurví lamela, která tím mírným prokluzem v takový zátěži zesklovatí a tím pádem klesne její součinitel tření

• Johny
    Inak pritlačák je SACHS a lamela OMP odpružená. Jasné že ideálne by bolo to celé mať lepšie, ide o to že teraz, funguje NO PROBLEM či to robiť alebo čo. Prevodovka sa mi nexce davať dole a spojku posielať Jirkovi alebo komu, ale ak myslite že je to na hovno tak inu možnosť nemam.

Som z toho nešťastný lebo toto víťazstvo by som si brutálne cenil. Navyše mi neprišli ani tie semsliky tak som ani nedufal v dáky vysledok ale dusík funguje dobre, motor sa zatiaľ nerozletel a myslím ak to prežil, cca celkovo 5 šprintov tak hadam sa u ojnice neohnú ked to zvládli. Tie mam bohužial seriové, piesty kované wosner.
  • Johny
    Včera som bol v Trenčíne na šprintoch, v semifinálovej jazde mi zlyhala spojka :-( Jednotka gumovačka, dvojka gumovačka, trojka otáčky ostali vysieť na maxime, dal som 4rku to samé po poomedzovač furt :-( Správalo sa to tak ako keby prítlačak nevedel zalepiť lamelu, nexápem, prišiel som zrejme tak o prve miesto :-( Potom som to hned išiel vyskušať mimo trate a bez problémov, celá cesta domov no problém, ešte aj v potom som skusil šprint s nitrom aj bez nitra a spojka drží akoby sa nič nestalo tak ja kurva neviem čo s tým, či to bola dáka náhoda alebo ako, spoliahať sa veru na to nedá a ked sa to stane vo finálových jazdách tak amen tma :-(

Inak nitro mi pridalo 10km/h v cieli, takže na seriových taiwanských gumách cielovka 190 pri čase 13,1 to bolo navyše ešte mokra cesta. Moji superi na corvetach sa pohybovali na urovni 185 velká škoda bolo by to skvelé víťazstvo, večer pridám dake videjko.