Variator a tlak oleje

• Abyss
    Nj variator+rozvody cca 500€ bez roboty. A potom pokoj na dalsich 90tisic.
  • sebo 1.8 16V
    oprava variatora spočíva v v výmene pružinky a myslím 2 tesniacich krúžkov keď je už poškodený cely tak to nič na prejave nezmení .Keby som si to dával tak robiť jedine aj úpravou hlavy tým spätným ventilom . Rozumnejšie je výmena za novy a spojiť to z výmenou rozvodov a oleja + upráva tej hlavy tak to chcem urobiť kým do jazdím rozvody :)
    Či klepú zdvihátka rozoznajú ľudia čo stým majú skúsenosť keď to nahráš a dáš sem video
    Tu opravu myslíš výmena variatora za novy alebo vymenia pružinky?
  • Charles
    a jak se pozná, že třeba cvaká hydroštel a není to variátor? Mám sice deltu HPE, ale se stejným motorem (až na víko svíček) a má to zvuk jako šicí stroj, ale variátor to není, protože se zvuk nezměnil po opravě...
  • turbo
    Bára budík nemá a dneska sem jezdil vzal ji dost do votáček-doufám že nebyl někde radar-přijel sem domu kotouče a vejfuk jen lupaly teplem a motor si krásně vrněl.Tak nevím co to má bára za manýry.
  • sebo 1.8 16V
    no slabší variátor dá o sebe vedieť hlavne za studena keď sa zohreje olej je redší a lepšie ho premaže .Mne sa nezdá ze tebe to začne klepať až keď je horúci dupľom z 20k o ktorej sa tu písalo ze je hustá ako med. Ja keď som menil z 10w40 na 10w60 sa zvukový prejav variátora nezmenil len sa zlepšil tlak mazania .Barca ma tiež budík z tlakom? Keď sa ti ozve ci nehodou neklesne aj samotný tlak
  • Abyss
    prikladam moje video nahrate niekedy pred 4 mesiacmi... kvalita nic moc ale mne to proste necvaka... Dost to tam huci lebo bol zapnuty sytic myslim a je to nahravane v garazi... tak posudte aj podla mojho http://tinypic.com/r/2lszbq0/5
  • Abyss
    asi najlepsie video na posudenie variatora...

ja tiez na coupe nemam uplne cisty zvuk na volnobehu ked to je zahriate ale ten motor ma proste tak "bublat" je to prave koli tomu variatoru... aj ked je dobry. Kopec ludi sa ma pyta ci to je benzin alebo diesel. lebo to ma zaujimavy zvuk, nemyslia to tak ze je zly ale taky netradicny, dunivy, premnenlivy...
  • turbo
    sebo je to zvuk jako tys nahrál před dvěma lety na tohle forum. prosinec 2011
  • turbo
    Jo na tom coupe variátoru sem nic neshledal-žádnej karbon ani vytlučený takže že by pružina?
  • turbo
    Najeto fakt poctivých 50tis-je to barča od známýho od nova,zvuk je uplně stejnej jako tady už byl nahranej několik měsíců zpět a řešil sem stejnej problém už na coupe a výměnou za novej.Tady mě překvapilo že je to po výměně oleje a tak bych do toho nechtěl zbytečně hrabat.Nevím jestli ta selenka nebyla pančovaná ale byla v plechovkách origoš.
  • sebo 1.8 16V
    nahraj ten zvuk . Tiež sa mi nevidí že sa to ozve až po zohriaty .Ja mam Plnokrvne TDI za studena :)
    Aby na tom motore neodchádzalo niečo iné 20k to podla mňa nerobí aj keď by som ju do neba nevyzdvihoval 10w60 nič nevyrieši
  • turbo
    Mě te varoš chramstá až po ohřátí motoru-oleje.Dám tam 10w 60.
  • Abyss
    ked raz fiat predpisal 20k tak ju tam proste treba liat, no dobry ohlas ma aj valvoline 5w40 tusim. Ja som dal teraz prvy krat 20k a variator mi zarachtal na 5sec. asi 3x za tento rok ale pripisujem to ze som stal na sikmom parkovisku kedy zneho vsetok olej stiekol.(variator mam meneny ma asi 50tisic) Variator je zavisly na dobrom tlaku oleja, ak je tlak slaby tak to citit na vykone a to tak ze variator nemeni casovanie na vackach tak ako by mal. Najlepsie porovonat 1.8 s novym a K.o variatorom. A kazde coupe musi zrychlit na 100 pod 10sec... ak nie tak nieco je zle. A osobne si myslim cim hustejsi olej v tychto motoroch tym lepsie... toto leto odjazdenych 5000km auto sa ide zazimovat a na jar sa olej meni... na tychto veciach nesetrim..
  • turbo
    kupil sem barču a majitel tam měl nějakej asi víceletej černej olej- ne selenku-skoro nejezdil najeto 50 tis. Vše v poho a když sem dal selenku 20K tak po 100km variátor song jak prase.řek bych že je to olejem asi selenia 20k za moc nestojí.Nemáte zkušenost variátor - olej?
  • sebo 1.8 16V
    skôr opačne slabý tlak oleja "zle mazanie môže skorej od rovnať variátor ."1,8" Ale vraj 20VT neodchádzajú tam vraj inak riešene
  • Machal
    Zdravím mám dotaz může vadný variator ovlivnit tlak oleje děkuji