problém s přepínáním světel

• Innocento
    To je bordel :-) Hlavně, že to funguje :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    hotovooo. měl jsem to trošku jinak než na fotkách. moje diody jsou v pojistkovce. Dneska jsem si to nafotil u Vaška v Krumlově...

moje závada byla v tom, že jsem měl prohozené relé a diody...

takže už svítíííím jak mám
    supeeer díky a dám vědět, jak jsem dopadnul...
  • Innocento
    Mydlil jsem to na mobilu, tak snad to k něčemu bude :-)
  • Innocento
    Tady je schéma zapojení diod. Podle něho to můžeš přezkoušet diodovym testem na multimetru.
  • Innocento
    Tohle je vyražený na obalu...
  • Innocento
    Je to ta záležitost vpravo od černýho relátka s červenym puntíkem. Z obrázků jsi určitě pochopil, že je to v palubovce z boku řidiče. Dostaneš se na to poměrně rychle. Vyndej si to černý relátko. Je vyšší, půjde snadno ven a líp se dostaneš na ty diody. Pak budeš asi jako já chvilku srát atomový hřiby, až to nakonec vyndáš :-)
    jj dík.

pokud na to nepřijdu do úterý, jede k elektrikářům...
  • Innocento
    Bohužel jsem se k autu dneska nedostal. Mám ho polorozebraný 10km od bydliště. Zetra na to mrknu.
    dííík
  • Innocento
    Jasně, zejtra vyfotim a prozkoumam.
    INNOCENTO: prosím tě, udělal bys mi fotku toho boku?

potřebuju trochu zkonkretizovat, co to tam je za součástku...

barva, číslo, apod.

já tam totiž nemám nic :-)
  • Innocento
    Tady (24). Možná tam nebude sama. Odejít může provozem a nemusí to nutně znamenat další závadu. Problém taky může způsobit přerušená kabeláž k ní/od ní nebo vytaženej nějakej konektor.
    no máš pravdu innocento.

pokud při rozsvícených kontrolkách zapnu poue světelnou houkačku, rozsvítí se jen dálková světla.

teď ještě kde tu diodu fyzicky najdu a proč odešla?
  • Innocento
    Vyzkoušet tuhle teorii by mohlo jít tak, že otočíš klíčkem do první polohy a pustíš jenom světelnou houkačku. Pokud dioda pracuje, rozsvítí se potkávací i dálkový. Pokud nefunguje, rozsvítí se jenom dálkový. Pokud se dívám správně...
  • Innocento
    Ať to nějakej elektrikář po mě zkontroluje :-)
  • Innocento
    http://www.polak.ch/coupemanual/wiring%20diagram%2 0part%201%2020v.htm
  • Innocento
    Má teorie je taková, že když otočnym ovladačem zapneš potkávačky, tak přivedeš +12V přímo na cívku jejich relé a rozsvítíš je. Pokud ale přepneš na dálkový, tak přivedeš +12V přímo na relé dálkových a současně +12V na relé potkávaček, ale v tomto případě už přes diodu (24 v obrázku). Ta bude KO a tim pádem relé potkávaček v tomhle režimu nesepne, resp. nezůstane seplý a potkávačky zhasnou.
    no tak sem dneska bádal a zjištění:

páčky OK
    kabely v kapotě OK
    světla včetně zapojení OK
    relátka OK

ale problem je že při přepnutí na dálky se rozpojí relé a ani není v tu chvíli proud na páčce...

všechno co je OK jsem zkoušel na druhém coupe, kde to normálně funguje.

otázka, proč se rozpojí relé na potkávací světla při přepnutí na dálky a proč při světelné houkačce vše funguje jak má?
  • Mario
    Coupečko ked svieti normálnymi svetlami a prebliknes na dialkove tak svietia oboje u mna to tak je ... u niektorých autách sa to strieda jedny zapnes a druhe sa vypnú
  • Phoboss 1,8 16V
    Zkus se kouknout do samotných světel, jestli máš všechny kablíky zapojené... tuším že když jsem zapojoval balasty kvůli HID sady měl jsem podobný problém a xenony mi pak při dálkách zhasínaly :)
  • Innocento
    Koukal jsem na to. Máš pravdu.
    tak zrovna u coupe to má fungovat tak, že na dálkový svítí oboje... jednak to moje ještě donedávna dělalo a hlavně bratrovo taky na dálky svítí obojema...
  • Innocento
    Já mám takovej pocit, že u žádnýho auta nezůstávají tlumený světla svítit. Pokud použiješ "světelnou houkačku", tak se k tlumeným přidají dálkový, ale pokud přepneš, tak se světla vystřídají. Snad nekecám.
    ahoj. objevil se mi problém s elektrikou ve světlech...

při přepnutí z potkávaček na dálkové mi potkávačky zhasnou.

ale pokud probliknu páčkou k sobě, svítí oboje světla současně.

kde může být problém? v páčce? nebo co ovládá, že při zapnutí dálkových mají potkávačky zůstat svítit?

díky za rady