Do 0:59 to puká ako automat na popcorn, do 1:50 ako traktor a potom všetko pekne nabehne. Bohužiaľ som na to neprišiel, čo to môže spôsobovať. Sviečky a cievky sú OK. Je to 20V n/a 2.generácie.
Toto je na identifikáciu najlepšie video na youtube .
alex
nemyslím ze by niečo na variatore chrapčalo je ta m niečo počuť kladka alebo nejaké ložisko ale to do úplného sound stavu nedáš ide dosť o šťastie ci ty pneš správne čo drie
mechanik ktory servisuje talianov mi povedal ze moje coupe pekne pradie. Ze ma to mat taky insi zvuk. A vela ludi si mysli ze je to diesel. Nemozno porovnavat s novymi motormi od hondy VVTEC ktore maju absolutne tichy chod a tam to premenlive casovanie ventilov ani nepocut. Treba si uvedomit ze pred 15 rokmi to riesili trocha inak a predsa co by to bol za sportiak keby ho na volnobehu nebolo pocut. Variator zarachta aj mne ale len ked auto odparkujem v takej divnej polohe ze vsetko mazivo stecie z variatora dole. Vacsinou na kopci ked je naklonene na vodicovu stranu tak mi to na 5 sek zarachta po starte. Inak nikdy. Nahram video a hodim sem :)
alex, ono to ma mat taky troska klepavy, skor bublavy zvuk a v pozadi sprevadzani troskou cvakania.kedze to ma variabilne casovanie ventilov... Ked to cvaka velmi tak variator ide pomaly ale ist pod kvietky.... Ked tak mozem nahrat zvuk mojho motora a to mam meneny variator. Novy sice uz nieje ale ma zhruba 35tisic. (Meneny z rozvodami)
Tak k mému překvapení jsem přišel, a nastartoval bez klepání.. Zvláštní ale jsem rád, a potěšilo to..
__
tady zvuk mého ,,dízlu :D,, http://youtu.be/ewNlPHHeH40
takhle klidně můžou klepat hydra, který za těch 14 dní klidu vyschly... už si to nechal ohřát? až se to ohřeje a olej do hyder nateče, tak to ztichne..hlavnětomu nenakládat přes 2500 jinak ty hydra zmasakruješ pokud jsou suchý...
jinak jak je na tom mazací tlak? pokud jako předtím měli by to bejt jen ty hydra... občas si taky tkhle řeknou o novej a lepší olej...
Auto jsem měl dva týdny u lakýry, takže se s ním vůbec nejezdilo. Dnes jsem pro něj byl a po nastartování jsem myslel, že mi jebne..Ostrý kovový zvuk (klepot) z levé strany (nejvíce slyšet zespoda), který téměř vymizel až po zahřátí na volnoběhu. Když to porovnávám s klasickým klepáním variátoru tak mi ten zvuk nepřijde stejný. Nevím zda může být souvislost s úbytkem asi tří deci vody, o kterých nemám páru kam se ztratily.
https://www.youtube.com/watch?v=Sd61Lf5lfnE&feature=youtu.be