Těsnění olejové vany 20VT

• mrkinHGT
    přeji pevné nervy... :D
  • JardaITC
    Diky, za rady. Zitra se do toho pustim :)
  • Honza
    lepím na čený PUčko.. natáhnu decent housenku, rozmáznu ji prstem na minimální tloušťku, přetoky odstraním a následně klapnu na motor a utahuju hne dna poprvý.. jednou sme musel vanu, kdůli blbě zvolenýmu postupu druhej den demontovat a přetoky donvitř žádné.. přitom v případě fabriky tam přetoky byly, a ty opadaly že toho byl plnej sací koš...(plný sítko, ale skryto pot tím plechem..)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    máš pravdu je tam silikon od výroby. postup jednoduchý. kup silikon např od loctite (s tím mám výbornou zkušenost)

dokonale očistit a odmastit, závitníkem projet závity v bloku, nanest decentní housenku na vanu, přisadit, chytit šrouby a lehce přitahnout, pak za pár hodin to přetahni (to už ten silikon vyvulkanizuje a není takové riziko, že se ti vybleje dovnitř...
  • JardaITC
    Myslím, že těsnění jako takové pro 20vt neexistuje. Podle eperu tam také od výroby kydaji silikon. Ale možná se mýlím.
  • Carlos 20vt
    Ja nedavam silikon nikde a zatim vsechno ok. aspon na 16vt byla vana OK. Utahovat do kříže,s citem a po ohřáti dotáhnout znova. plochy odmastit..
  • JardaITC
    Dává se tam těsnění nebo jen silikon? Nikde jsem nenašel, že by se prodávalo. Pokud jen silikon tak jaký? (našel jsem payen, elring) a nevím jestli je třeba kupovat přímo tento nebo stačí nějaký universal.

Uvítám i tipy a triky na výměnu, případně návod od někoho kdo už to dělal :)