Problém se zadní nápravou nejspíš.

• sebo 1.8 16V
    nebol to straší ročník? Budem musieť pozrieť aké to mam hrdzavé
  • Abyss
    fiat coupe a zima k sebe nepasuju :) takto to doapdne ked sa jazdi v soli :D
  • JardaITC
    Jak? No jednoduše, shnije a pak praskne někde na hrbolu.
  • Pegas77
    jak to proboha takhle praskne?
  • Scoupe
    zadni naprava byla zlomena..
  • Kuba
    Tak opraveno? Kdyz budu citovat Phobosse: ,,co jsi na té zadní nápravě teda všechno vyměnil a co teda bylo špatně...".
  • Kuba
    Vyrobcu je asi hodne. Ja dal znacku Mapco za 500,- obe dve strany:). Ale to bylo od kamose, kteremu se valela doma a on by ji uz na auto nedaval. Tu znacku jsem do te doby ani neznal a nakonec zjistil, ze to jsou nejaci nemci, tak jsem ji tam dal. Nicmene si myslim,ze pokud to nekdo vymeni, jindy uz menit muset nebude.
  • sebo 1.8 16V
    Takže sú vyrobci tých sad

MOOG
    Delphi
    Starline -ložiska SKF
    SNR KS55801 ložiska SNR
    Suspension Arm kit -ta je myslím najlacnejšia okolo 17 euro za kus .
    Ma niekto negatívne skúsenosti z niektorou ze to musel prerábať :?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já kupoval STARLINE...

v této sadě byli ložiska SKF a to je to nejdůležitější... pak trocha vynalézavosti a mělo by mě to přežít...
  • sebo 1.8 16V
    Koľko je výrobcov tých opravných sad?
    ja som našiel toto
    http://eshop.autobenex.sk/sk/sortiment/zavesenie-n apravy-vedenie-kolies-kolesa/napravnica-uloenie/ul oenie/?skt=7760.1.0&clickC=clickC
    A potom jednu lacnú 15eurovu sadu
  • Phoboss 1,8 16V
    morris: asi tak... :)

beky: tak a teď napiš co jsi na té zadní nápravě teda všechno vyměnil a co teda bylo špatně... už se mi to nechce pročítat znovu :)
  • Denis 1,9 JTD:(
    Prodává se jen na 1 stranu, takže musíš koupit 2x.
    1454 je pěkná pálka, zase na druhou stranu Moog je celkem kvalita.
  • LUKE 1.8 H8C
    Možná blbý dotaz, ale ta opravná sada viz. odkaz níže je na obě strany, nebo to musím koupit 2x ?

http://www.e-cat.cz/p-3440596/sortiment-podle-doda vatele/p-l-sada-na-opravy-telo-napravy-moog.html?c Path=9_22473_200380_222288_794725_794727
  • Morris_3nec
    Je úplně jedno z jakýho důvodu si neměl peníze. Jde o princip, o to že ses měl člověku který je pro tebe držel ozvat, dát vědět že je z toho a toho důvodu vzít nemůžeš, ať je pustí dál. Ty si prej nezvedal telefony, neodepisoval na maily ani sms . . . . Myslím že obrázek o tobě už tady většina lidí má.
  • beky
    Já se po telefonu omlouval.Že se mi zvýšili výdaje Díky bratroj.měl mi dát ty prachy jen že mu je neposlali. A 4 000 mi chyběli tod vše.Ono jako když ti chybí 9000 je to znát.Ale to bych si musel jedině vzít půjčku na měsíc jen že to by se prodražilo i kdybych to další měsíc splatil.A bratr peníze hlavně údajně neměl tak co jsem mu mohl říct to je skvělí ted mi to bude chybět na kola.A nenadělám nic osobně mě to sere ještě ted protože ty kola jsem chtěl.A už jsou určitě prodaný.
  • Invi
    Jako, i přes některé ohlasy proti mě, kvůli mým názorům, musím reagovat znovu.

Beky: Jsi normální? Chudák holka tady ze sebe dělá blbce, štěstí že si tím neustálým odkládáním prodeje sama neuškodila, ty jsi tak drzý že s ní nekomunikuješ a teď si troufáš tady otravovat s nějakou tvojí nápravou?

Odůvodni nějak tvé chování vůči Janě, jinak mám pocit že tě každý pošle maximálně do prdele.
    spíš než sem cpát fotky by ses měl omluvit Janě za ty kola...

• beky
    2
  • beky
    Dají se sehnat ty plechový kryty kotoučů nový? Nebo je lepší je dát pryč ?
  • beky
    1
  • beky
    Tak náprava pomalu připravená
  • Kuba
    Phoboss: to me stalo loni v lete jen tech 15 tisic, ale do technickeho stavu, funkcnosti a vzhledu jsem jiz tech 15-20 tycek za material dal. Ale porad jsem si rikal, lepsi to dat do auta s pocatecni investici 15t, jak s investici 30t. A to nepocitam praci a cas, protoze si delam vse sam. Kdybych za to mel platit, tak si coupe asi nikdy nekoupim :D
  • Phoboss 1,8 16V
    Já kupoval auto za teď nehorázné peníze (115tisíc asi 5let zpět) a stejně jsem hned měnil:

všechny tlumiče + uložení,
    přední ramena,
    uložení zadních ramen,
    čepy řízení,
    kosti na zkrutné tyči,
    ložiska kol,
    kotouče a destičky,
    samozřejmě náplně a rozvody.
    A to ne že bych nevěděl co s penězi ale z toho důvodu že si všechno raději udělám a vím v čem jezdím + získáš tak přehled o Tvém autě.

Pak až jsem řešil zbytek :)
  • Phoboss 1,8 16V
    beky: ono nejde o to že by Tě chtěl někdo urážet, ale koukni jak vždy píšeš... teď nemyslím i/y i když to je teda otřesné :)
    Ty vždy ten problém popíšeš stylem... reklamy na muller mix = vono je to nějaký rozbitý... ale i tak s tím jezdím a dokonce i tolik a tolik...
    Každý by Ti pomohl jak mohl, kdybys to napsal jinak = kleklo mi auto + fotka s otázkou co si mám všechno koupit a nachystat na výměnu. Další příspěvek by už byl... tak náprava je dole + foto nebo hmm počasí mi nepřeje tak jsem to odstavil ale jak budu moct hned na tom budu dělat. A Ty místo toho napíšeš že s tím ještě dál jezdíš. O to jde :)

Asi takhle, rozmysli si které z aut budeš mít jako mazla a do toho teď investuj = podvozek a brzdy to je hlavní, pak motor a pak zbytek. Zatím akorát zbytečně riskuješ s takovým stavem auta že Ti pojedem na funus... :(
  • beky
    :D
  • beky
    I někteří kámoši v tom mají bordel Ale nu co to ještě jde jako kámoš vyměnil coupé za svou Alfu GTV.A ted ho dává dohromady coupé po předchchozím majiteloj.Docela špatný stav ale už to dává do původního stavu. Sice bordelář :D ale jinak fajn člověk s kterým je zábava a i pomůže. Viz foto v pozadí je i mé coupé
  • beky
    Hlavně se kamarádi nehádejte! Rač se naučte někteří spíš pomoct než se mezi sebou ponižovat.Jsme lidi naučte se držet po hromadě.Rač vám nafotím jak u nás vypadá vrak coupé.Já už na svích autech pracuju A takový defekty jsem nečekal. navíc se obojí se stalo v zimě a v garáži je na to málo místa tak že se vším se vypořádávám na zahradě tak jsem čekal,že udělám jen ten nárazník a vejfuk.Ale stihla se zničit i náprava tu dávám do kupi.Žádal jsem jen o radu někoho rozumného.Kdo mi vysvětlí jak nejlíp na tu nápravu.A jestli se tam nestává něco neočekávaného,s čim bich se musel těžce vypořádat.Kámošů s coupéčkem mám hodně.Tak že si pomáháme něják spolu kdo něco podobnýho musel řešit.Jinak spíš společně projíždíme jako tým stejných no spíš podobných aut A věřte tomu že to je lepší než někoho napomínat nebo doslova urážet.
  • Invi
    Aha, tak to se tedy omlouvám. beky: Myslím si, že tvé auto (zadní náprava) konvertuje ke tvému stylu jízdy, tzn. dovolí ti vyšší rychlost, než je udávána výrobcem. Kdyžtak pošli ještě pár fotek svých, nebo jiných Coupe, aby jsme věděli o tvém problému více.

No a já jdu opravovat motor, který jsem si sám zapálil, všichni mi tady radí jak problém odstranit, hlavně tedy Ravel, tak se podle toho musím chovat.
  • sebo 1.8 16V
    Ravel
    súhlas už mi to pripadá je niekto "hlúpejší" využime toho :( . Tým nechcem znevažovať nebezpečnosť jazdiť 260km/h aj keby mal nove FC .
    Ale ma nejako moc nerajcuje kopať do slaboduché ale je to moderne vidím to na každom rohu .
    Honzo
    Klobúk dolu príspevky zo záujmom pomôcť bez "...." Bohužiaľ boh alebo príroda nás nestvorila dokonalých :(
    A je pravda ze Fiatakov majú všetci ostatný za slaboduché takže sme na jednej "lodi"
  • Ravel
    "Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské".
    Tak prý je také mezi námi nějaký tydýt. Tak jen do něj. Sice je zcela neškodný a své údajné vraky nikomu nevnucuje za přemrštěné ceny, ale neumí pravopis. Mimochodem INVI, lynčování se píše s ypsilon (možná by bylo lepší řešit vlastní motor než Bekyho). Od fiatářů a kupátkářů bych čekal více tolerance a velkorysosti. A obava, jestli Beky nedělá ostudu není opodstatněná. Ostatní národ motoristický nás fiatáře stejně považuje za nesvéprávné magory.
    Beky, Ty už přestaň vymýšlet kraviny, udělej to tak, jak napsal Scoupe a když to nepůjde, kup nová ramena a hlavně na rozdíl od mnoha jiných jezdi.
  • Ultima
    beky:Já ti děkuji za pobavení takhle při večerních chvilkách rozumné doporučení našetřit peníze nechat si to opravit protože jestli budeš pořád takhle o tom mluvit a hodně jezdit tak to auto nikdy neopravíš.Jinak jsem rád že mam tu čest odepsat tak dobrému závodníkovi co umí jezdit slalom, rally, vrchy, sprinty, rychlostní rekordy na českých silnicích (260Km/h) já nevím co ještě měl by jsi se zamyslet jestli auto vůbec je pro tebe vhodné omlouvám se nechci být hnusnej, ale nedalo mi neodepsat takhle daleko bych své auto nenechal dojít!! snad už moc dlouho nebudeš mít technickou ať neublížíš ostatním lidem na silnicích
    a ty fotky radči neřešim protože to už mi přijde na chocholouška
  • jardast
    Invi: Máš ode mne bludišťáka :-D :-D
  • Invi
    Beky: Možná bude lepší řešit sám sebe, než tu nápravu. A Mimochodem, nauč se psát "i" a "y". Nevím jak ostatní, ale já jsem na to šíleně alergický. Touto mluvou tady převládají Ostravští morgoši.
  • kisik
    Co se týče tvé nápravy, kdo jiný pozná v jakém je stavu , než ty který ji máš v ruce . Podle fotek ti odpověděl nejlíp Honza - je ohnilá . Zahrej si na "pět rozdílů" mezi levou a pravou stranou .
  • Alex
    Tak jsme se dostaly k felda vs Coupé :D .. Ach jo..
  • beky
    Nj to jsem nepostřehl v miniatuře mezi mími fotkami :D rač řešte pls tu nápravu.Zmýlit se může každý mě se už podařilo když jsemměl feldu tak jsem zapoměl kde parkuju a najednou jsem jí viděl na chlup stejná. Jen jsem se divil že nejde otevřít.Říkám sakra co je? A zachvíli na mě.Co děláte u mího auta.To byla komedie.Ale tak u fotky v miniatuře je to snaší :D
  • Morris_3nec
    identický asi jako fiat coupe vs hyundai coupe. Beky promin ale pro popsani tve osobnosti nemam slov. Vzdycky kdyz tady ctu nove prispevky chci se zapojit do diskuze ale vzdy po precteni tvych prispevku mi dojdou slova
    http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/201 3/03/computer-facepalm.gif
  • Turok
    lizátka, prahy a podbarvená světla? :)) úplně jiná auta :) řekl bych
  • Alex
    První pohled ? Kola ? Ostřik ? Znak ? Denní svícení ? :D
  • beky
    Já to na miniaturách fakt v tý rychlosti nepostřehl.Byla mezi fotkama mojeho coupéčka doufám že ted nebudete řešit že jsem si spletl dvě dost identický auta ale hned jak jsem si to přečetl tak jsem se musel podívat nj ted už vidím že to neni mí :D :D Stává se když člověk spěchá :D já je vyfotím někdy vedle sebe na první pohled vypadají hodně stejně.
  • kisik
    Nepostřehl? Tvl nepoznáš svoje auto ? Vždyť jsou úplně jiné hned na první pohled. No coment .
  • Alex
    Beky, ty jsi nepoznal ze na fotce neni tve auto ale kamarada ?? :D Coze ? :D Asi ho máš opravdu moc rád .. .:D
  • Morris_3nec
    Mám dost . . .
  • beky
    J ani jsem to nepostřehl :D
  • beky
    děkuji za rady.Díky ;) Ej :D já jsem si tam nevšiml to opravdu není mé coupé :D Ale kámoše z práce :D juj Hlavně mi nenadávejte já si toho ani nevšiml :D stejná barva no ono je dost podobný že jsem si ani nevšiml. pardon :D
  • sebo 1.8 16V
    Beky
    http://forum.cars.cz/fiat/viewtopic.php?f=68&t =13132

aj foto tam máš kde to más hľadať:)
  • Scoupe
    tak ta fotka toho cerveneho je videt za kapota a predni naraznik maji jinej odstin, takze to nekdo jeste plesknul na predek tu lestenku a treba couva proto ty km..:D:D hold pohadkar se nezapre..
  • Turok
    beky je divné že u toho červého máš jinou značku než na všech ostatních fotkách, chybí ostřiky na kapotě atd... s těma kilometra to je taky dost divné, kámoš co měl to červené měl více najeto než tu píšeš ty a mezi vámi to měl ještě jeden majitle co s tím taky nějaký ten rok jezdil..
  • beky
    Jo jakou opravnou sadu je nejlepší koupit aby to vydrželo a nekoupil jsem nějákej šmejd ? Je dobrý něco nahřát když to nepůjde povolit nebo rač nenahřívat z nějákejch důvodů?
  • Kuba
    Povolit srouby problem nebude,ale dostat je ven ;)
  • beky
    Děkuju za rady hned se do toho pustím.Doufám že ty šprouby spíš povolím než abich musel řezat.
  • Scoupe
    postupoval bych naslednovne sundej ramena, rozeber vse do posledniho sroubku, ramena kupovat nove je nesmysli jestli ty tve nejsou nijak zdeformovne, napravnici a ramena bych nechal opiskovat a bud je nalakovat nebo do komaxitu, kdyz uz to delas a chces si auto nechat tak myslim ze to za e stoji, pak koupit nove loziska na ulozeni ramen, okouknout loziska na nabojich jestli nehuceji a nemaji vule pripadne koupit nove..
  • Ravel
    Takový příklon jako je na fotce Ti neudělá kolové ložisko (to však nemusí znamenat, že je v pořádku). V každém případě máš v pr...i uložení ramen. To jsou dvě kuželíková ložiska proti sobě. Pokud jsou rozpadlá a zároveň hodně zarezlá, tak se vůle v uložení nemusí projevit ani na třasadle. Teoreticky stačí koupit opravnou sadu za pár korun (od cca. 500,-), ale v praxi podle mé zkušenosti to rozebereš flexou a koupíš nová ramena (ta zase většinou nemají ten upevňovací šroub, tak opravnou sadu využiješ).
    Podívej se na
    http://www.autogold.cz/?i=246/autodily-fiat-brava
    tam mají zadní rameno na Bravu za 4690,-. Podle mě by to mělo být na FC stejné.
  • beky
    Ohnilá to vidím.Ale prasklá nevypadá.Na jaký části se mám hlavně zaměřit.Ted jí du zbavyt tý rzy. A ložiska Nevypadají že by měli vůli.Tak co hlavně vyměnit když je venku ?
  • Honza
    je je ohnilá, nic víc ti k ní neřeknut, protože jestli tam jsou vůle v ložiskách, na to musíš přijít sám
  • beky
    6
  • beky
    5
  • beky
    4
  • beky
    3
  • beky
    2
  • beky
    1
  • beky
    Tak přiblíží mi prosím někdo stav týhle nápravy ?
  • sebo 1.8 16V
    Ravel
    Máš pravdu ja by som aj tak rad videl foto kde to je rozbite či už náboj kola alebo ložisko nápravy alebo je praskla náprava ako taka :)
    asi sa to tu nedozviem :)
  • Ravel
    Tak mu moc nenadávejte. Nemůže to být zas až takový dement, když má dvě kupátka se kterými navíc i na rozdíl od velké časti přítomných i jezdí.
    Spíš mě fascinují místní myšlenkové pochody: Zadní kola jsou moc šikmo, tak co s tím? Je to rozbité, odpověděl by blázen ve známém vtipu. Pak jsou dvě možnosti:
    A) dotyčný tomu rozumí a opraví si to sám (v případě Bekyho dost nepravděpodobné, protože to by se tak "blbě" neptal).
    B) dotyčný tomu nerozumí a nechá to opravit.
    Nic víc, nic míň. Tady to však vydá na diskuzi o více něž 50 příspěvcích bez toho, aby se cokoli vyřešilo.
  • Invi
    Tak se sakra snaž, abys dohodu dodržel, jinak to smrdí veřejným linčováním :)
  • beky
    Jo přesně je ochotná většina lidí by už nadávala.
  • Invi
    Janička ti ty kola ještě drží? No ty vole, to už je tak dva měsíce ne?
  • beky
    No dýmení bylo nejspíš z toho že jsem si nevšiml že praskla hadička od blow ventilu.Ted je nasazená a je to tak normál rozhodně né jak předtím.
  • beky
    Phoboss 1,8 16V Máš docela pravdu já to taky vím.Jo já čekal než bodou díly na místě Ale v létě nebylo moc snadný sehnat slušný díli Za rozumnej peníz a ted díly mám ale zase nemám slušný počasí.Abych venku mohl začít dělat. A hodit na to noví díly a Opravit si tu uraženou část podnárazníku.Jen že za tu dobu se stačila ještě rozbýt náprava.Mě se nálepky právě na tom líběj ale červený bez nálepek.Jo s Janičkou jsem dohodlej na duben že pro ty kola zajedu Zálohu po mě nechtěla je to člověk s kterým se dá rozumě dohodnout.
  • Martin
    a nebo se napravit :)
  • LUKE 1.8 H8C
    Táááák a teď si beky může udělat max. novou registraci a dělat, že tady s tím bláznem nemá nic společného, po tom všem, nebo ze sebe dál dělat vokurku :-)
  • sebo 1.8 16V
    Beky
    Fakt by asi podla témy boli skorej vhodne foto tej nápravy čo si vraj už dal dole .Aj mňa zaujíma či môže takto ohnúť kolo vysypané ložisko v náprave alebo priamo ložisko náboja kola alebo praskla náprava alebo všetky 3 veci naraz
  • Adys
    Problém s tím kolem bude určitě vzduchovým filtrem! A nebo málo nafoukané kola! :D
  • Phoboss 1,8 16V
    beky: vraky... tím že tady ZASE naházíš tunu starých fotek z vraku auto neuděláš... z hovna bič neupleteš. Už Ti psalo více lidí nechej si jen jedno a druhé oprav!
    Zatím patříš jen k těm lidem co tohle auto ničí a kvůli kterých jsou na silnici jen tuny šrotu. Viz že s tím autem dokonce pořád jezdíš... psal jsi že jsi automechanik ale zatím jsi leda kecal!
    Na začátku ta auta vypadala krásně a teď co je máš je to na blití...
    20VT nesmyslně polepené, holčina Ti chodí po kapotě poloupadlé kolo, bez výfuku s urvaným nárazníkem a beztak i pořád dýmí jak fabrika... pochybuju že jsi to opravil... Omlouvám se za ta slova ale jsi kurva chlap nebo debil = podívej se na ta auta a zamysli se!!! Dej si aktuální a bývalé foto k sobě...
    A jak je to vůbec s Janičkou... už jsi jí aspoň poslal zálohu za ta kola, která pro Tebe držela?
  • beky
    Nevím třeba to někteří nemusí opravovat protože s tím taky vyjedou jednou za uherák.Já ty auta používám deno deně.obě jsem koupil na 120 000 Km a druhý na 114 000 .Ted mám na jednom 179 000 km na druhým 167 000km.Tak že se blíží čas výměny rozvodů.A typuju že toho bude víc.
  • beky
    Jestli říkáš tomuhle vrak čoveče ti nevím.Je to starý auto,co by se dalo jinýho čekat než že se někde stane něco co nikdo nečeká.
  • beky
    Podle tebe vraky ??Nevím teda kolikrát se rozbylo auto tobě. Ale určitě měl s tím autem problém každý a řekl bych i docela podobný problémi.
  • beky
    Tak s těma vrakama jako fakt nesoulasím.Je to fiat a každému autu se časem něco stane. Je to jen otázka času kdy nějáká porucha potká každý auto.
  • beky
    Vraky no šlapou oba dobře ale s 20V bez turba nemám žádný problém.A vraky vypadaj jinak.
    s tím se radši nechlub BEKY... mít dva vraky
  • beky
    Lenoš20VTLE Já mám dvě Coupé zrovna ta náprava se rozbyla na tom s turbem.
  • beky
    Hezká práce Kuba. Já už jí mám taky venku tak jsem zvědav.Jestli se mi to povede ještě jsem žádnou nápravu nerepasoval. Nebyl důvod jo zatím jsem měl jenom škodovky.Ale ty nápravy držely.A ještě držej.No zatím je co spravovat.A ještě budu muset jít na tu laserovou geometrii Až to bude hotoví.
  • Carlos 20vt
    beky: ty si připad:D Pozoruju te us dlouho a vzdy se zasmeju:D Jen nevím jestli si takový vtipálek nebo takový dement :D
  • Kuba
    Ani nahratim Sebo. Myslim, ze jsem vyzkousel vse. Ale kdyz to neslo po dobrem (kladivo, nahrati a kladivo, pak jsem dal hever mezi oba dva srouby a pri zahrivani jej rozpinal a srouby se ani nehnuly), tak to slo po zlem primo urezat flexou no. Urcite to bude ale u kazdeho individualni a myslim, ze ja mel tu nejhorsi variantu :D
  • sebo 1.8 16V
    Inak zvodníkov sú plne cintoríny .Tu rýchlosť nesúdim u nás sa nedá isť ani 90 aby ste náhodou neprišli o komplet všetky 4 kola :)
  • hona20VT
    for sebo 1.8 16V
    trocha stlačeného vzduchu a je to.:-)
    Zabere to 10min týdně.
  • sebo 1.8 16V
    KUBA
    ten šrôb nepovolil ani nahratím?Chcem tiež takto urobiť re pase ale karbinu by som nerád
  • Lenoš20VTLE
    HMMM s atmosferou 260 zřejmě dobrej oddíl
  • Alex
    Kuba to napsal naprosto výborně. I ten kdo má sta tisíce za sebou o sobě nemůže tvrdit že zvládne všechno..
  • Kuba
    Jinak ja delam momentalne renovaci zadni napravy na svem a muzu rict,ze srouby jsem z tech ramen nevydoloval. Ac jsem mel napravu celou venku (nahradni), tak nesly ven. Takze jsem je rezal flexou. Ted uz mi chybi jen brzdy :)
  • Kuba
    S tim obdivem to ode me byla ironie. Na rovince umi letet kazdej blbec, to je kazdej zavodnik. Nevim, jestli bych si troufnul jet na okresce takovou rychlosti, i kdyby to bylo treba jen 200km/h. Natoz tak s takovym technickym stavem auta. Ja mam na denni jezdeni do prace apod Bravu 1.4 a vidim ty zavodniky denne, mimo mesto jezdim 100 tachometrovych a to si troufne jet rychleji kazdej druhej. Ale jak prijdou zatacky, tak 90% tech ridicu co me predjelo tlacim pred sebou. Takze by me zajimalo, podle ceho tak suverenne dokazes rict,ze umis "jezdit". Ano, jezdit umi kazdy,ale ridit? Ja najedu jen v praci kazdy mesic 10tkm a mel bych o sobe tvrdit, ze umim ridit? Vzdy je spousta veci, ktera te dokaze zaskocit. Je treba na to myslet. Kdyby ti praskla v te rychlosti pneu tak co? Ja vim, je to jen kdyby a na to se u vrahu nehraje. Proc u vrahu? Protoze sebevrah nejsi, tim ze jsi v provozu ohrozujes i ostatni.
    for BEKY: doufám, že jsi jen krmič a tak trochu hovádko, protože jestli s tímhle svým vrakem jezdíš 260, tak jsi opravdu vymaštěnej magor. Doufám, že se nikdy nepotkáme...
  • sebo 1.8 16V
    Hona 20vt
    kde chodíš čistiť priestor pod kapotou?:)
  • sebo 1.8 16V
    Beky
    aj tak musíš mat niekoľko anjelov strážnych jeden by si to určite hodil :)
  • Martin
    souhlasim s hona20vt
  • hona20VT
    Tak tohle téma,to je teda šleha.Podle toho,co tady čtu a co jsem měl tu čest číst i v jiných příspěvcích od Tebe beky,nabývám dojmu,že jsi tak trochu flink a krmič,kterej se snaží být nějakým způsobem zajímavej.Ty tvoje příběhy mě začínají děsit.Proč si někdy nezkusíš,než začneš popisovat svoje problémy se aspoň podívat co by to mohlo být,jak je co udělaný a přitom se zamyslet nad tím jak a co tady budeš prezentovat. Mě to připadá že máš hrozně velkou a bujnou fantazi,než kladnej vztah ke svým autům.Zkus se zamyslet nad tím co Ti tady kluci napsali.Jsi si jistej,že to opravíš?
    Možná by to chtělo míň kecat a víc dělat.
    Sorry ale už jsem to nemohl vydržet...
    :-)
  • beky
    Natočím vám asi nějáký video tohle auto to zvládne v pohode.Si pište že jezdit umím slalomi sprinty a okruhy a letiště,to si člověk zařádí.Ale bud toho zadní náprava snese tak málo,nebo už musela být načlá.Jako nevím co máte za cesty okolo vás ale tady jsou silnice fakt dobrý ale né po zimě.neříkejte mi že ste vy co máte 2.0 20V turbo nejeli 260 to zvládne určitě ještě víc.Ale ted se spíš když musím tím autem jet tak se spíš courám.Ani si rač nezapnu rádio abich rač slyšel co se děje.
  • mrkinHGT
    kamaráde ty jsi normální magor..
    viz. smyšlených 260km/h a další bláboly.
  • Kuba
    beky: jsi frajer, jet 260km/h na dlouhe rovince bez hrbolu. Moc te obdivuji, ze dokazes jezdit v nasi republice takto rychle. Urcite umis hrozne dobre ridit...
  • beky
    Sebo 1.8 16V Jo ten kontakt tam byl uhnila koncovka od výfuku.Ta za svižnější jízdy mám zato že jsem jel cca 260 po rovince která je fakt dlouhá bez hrbolů najednou divnej zvuk a rána jako od šutru. Tak jsem urychleně zabrzdil a zjištění děs. Koncovka nikde a kus nárazníku ležel opodál tak alespon ten jsem sebral. A navařím až dám noví výfuk co mám doma to ale není asi tak vážný problém jako ten že s nápravou je zle. Ale doufám že se dopracuju nejspíš první k opravě tý nápravy Poněvač to už je nebezpečná věc O víkendu sundám to ložisko a vyměním ale trochu se bojím abich ho kůli nápravě nezničil taky.Ne Vím přesně co je tam zanesvár s tou nápravou.
  • beky
    Phoboss 1,8 16V právě že takle je vykloněná strana řidiče ale u spolujezdce to je normální Ale hučí tam to Ložisko. Šahal jsem na kola ale zahřátý nebyli, ani jedna strana .Je to zajímaví i točit se dá s nima normálně fakt dost divný ale problém tam je na sto pro určitě.Dobře vyfotím Co se dá hned jak budu moct zatím děkuji za rady.
  • sebo 1.8 16V
    Pegas77
    Más pravdu nech mení aj tu opravnú sadu a aj keby tam bol hádam len ten srôb samotný bez ložiska to kolo takto neohne.
    Na to ze na zadnom blatniku kus chyba + ten výfuk myslím že tam "kontakt nejaký bol"
  • Carlos 20vt
    :D Ještě s tím klidně jezdi maximalně ti uleti kolo :D :D
  • Pegas77
    zadni kola takhle do A byla i casta zavada u TIPA, ja si 3 roky zpatky nechal opravnou sadou opravit, je to v uchyceni zadniho ramene , tyčka s ložisky, ono to v zatackach i pekne chroupalo, jak ty ložiska uchycení ramene byly vysypaný
  • Phoboss 1,8 16V
    Aspoň sundej kolo a koukni (vyfoť) jak to vypadá za ním... třeba nám to něco řekne a i Ty pak poznáš v čem to je.

Tak ložisko by měl poznat i tím že bude náboj a kolikrát i kolo celkem hřát (bez nějakého šíleného brždění).

beky: máš vyfocenou řidičovu stranu a píšeš o spolujezdcově = obě vypadají stejně?
  • Martin
    kdo ví, ono je těžký odhadovat, nejlepší je se na to podívat a hned víš..
  • Invi
    Kdyby se syplo ložisko, tak by to bylo asi více než "hučení" ne? Můj laik názor. Myslím že by ani nedojel domů :)
  • Martin
    v tom případě beky podle mě se ti vysypali zadní ložiska...toť můj názor
  • beky
    Nj na negativity jsem zvyklí kupodivu neopřel vyhýbám se rač i retardérům když můžu jedině že by bratr někde něco ale tomu taky pořád říkám aby se vihýbal nerovnostem mě to začalo dělat když jsem byl oskusit na letišti skoušet jak se to řídí na sněhu normálně jsem z letiště odjel.A pohoda nic odvezl jsem přítelkyni a jedu domu a najednou na hlavní na rovince jsem cítil jak auto chytá jiný směr dost jsem se divyl co se děje tak jsem zastavyl hned pod auto zalomcoval jsem s kolama to bylo normální ale koukám sakra to kolo je něják moc nakloněný.Tak jsem se s tím pral a závadu jsem nikde neviděl ale je mi jasný že něco špatně musí bít tak když jsem jel tak jsem si nezapínal rádio A poslouchal jestli něco neuslyším há a najednou hučivej zvuk který tam být nemá.Ale to spíš je to ložisko.je možný že by to ukluzovalo v zádu jen tím ložiskem ? delá to praví zadní ložisko na spolujezdcovy straně.Jo ten výfuk to udělal ulítla mi koncovka a upajcla to takhle plastoví díl jsem našel to pak nechám svařit ale až tam dám novej výfuk na zimu se mi ho tam dávat nechtělo do tý soli. Hned sice jsem koupil nerezovej ale známe sůl co dokáže.jo já pak nafotím tu nápravu co mám je v dobrým stavu noví lanovody brzdoví trubičky je dělaná ještě mám k ní pružiny s tlumičema Koni.
  • Martin
    přesně jak píše Phoboss taky bych řekl že to beky někde opřel o obrubník nebo patník, jinou příčinu bych v tom asi neviděl
  • Invi
    Nechtěl jsem rýpat .. díky Phoboss že jsi to udělal za mě :))
  • Alex
    Taky jsem si říkal že mu na těch aktuálních fotkách ze zadku něco málo chybí .. :D (sry za spam)
  • Phoboss 1,8 16V
    beky: člověče já Ti nevím... ještě jsme se ani neviděli a už Tě nějak nemám rád a jsem alergický na každý Tvůj nový dotaz... mě stačí se vždycky podívat na fotky Tvých aut a už vím která bije... rovnou nám napiš že jsi to někde opřel o obrubník a nechovej se jako by Ti bylo pět (podle pravopisu asi je). Nebo Ti ten výfuk a nárazník uletěl sám? Kouř z výfuku, že Tvoje 20vt dýmilo jako TDI z osmdesátých let jsi už vyřešil?
  • Honza
    jinou nápravu nemá smysl, protže na tom může bejt podobně... za mě pracuj na tom co máš... schodit nápravu není problém (nádrž a pak jen 4 šrouby..) a přístup ke všemu máš potom takovejhle:
  • beky
    No Schnilá není ale nejlepší bude dát jinou .Alespon se vše vzádu zrovna vymění tlumiče pružiny A vše k čemu je špatný přístup.Když tam ta náprava nebude.Zrovna ošetřím i proti rzi.Jo každý den je to auto v provozu a silnice a jejich stav špatný kor pro tohle auto.Tím dost určitě trpí.zrovna asi bude dobrý udělat i přední nápravu. Jo ty ložiska jaký budou nejlepší pro 20VT Aby to něco vydrželo. a bylo to v cajku doma už mám hromadu novích dílů tak snad skloubím všechno najednou. Noví vífuk, tlumiče ,pružiny ,bow ventil, nápravy,a ramena.Pak snad jen rozvody a nechat udělat víměnu kroužků těsnění gufera a pohoda.
  • sebo 1.8 16V
    Predok som takto videl ale zadok ešte nie :). To bude dosť veľký problém udržať auto na ceste :)
  • Honza
    pokud není shcnilá tak že je zlomená vejpůl, tak vyměníš ložiska kol a ložiska uložení a je jak nová...

geometrii na ní neuděláš, protože ta seřídit nejde ..pokud dostala ránu nebo je snížená, tak naměříš vždy jiný hodnoty než udává výrobce a nemáš šanci to seřídit.. protže to je daný konstrukcí..

náchylný to není, prostě má najeto víc než dost (kolem 200000km+ v mizernejch podmínkách..)
  • beky
    Tak že bude nejlepší přehodit asi celou nápravu zrovna nato jsem se chystal rač poněvač to má dost najeto a kdo ví jestli to je vůbec pravda.No zrovna vyměním teda i tlumiče a pružiny všechno mám se mi zdá že to je zvuk ložiska.A to přitom zadek auta nezatěžuju. Jezdím max ve dvou lidech a v kufru nemám nic krom poviný výbavy.To jsou takle náchylný ty zadní nápravy ? Jinak děkuju za rady. Alespon vím že jí přehodím a pak na laserovou geometrii.Dá se tahle zadní náprava ještě repasovat ? Pokovad to má smysl ?
  • Honza
    jako Invi.

1) ložisko kola KO (celkem fajnová práce)
    2) ložisko uložení ramen KO (oproti 1 už trochu horší)

3) zlomená nápravnice jak to je schnilý (viděl sem jen 2x...)

každopádně tohle už je dost a nechat to dojít do takovýho stavu je ostuda... protože už jen trošičku načlý ložisko na místě 1, nebo 2 je prasecky znát na velmi nejistejch jízdních vlastnostech ve svižnějších táhlejch zatáčkách...
  • Invi
    Jen si děláš ostudu. Sundej kolo, brzdy a zkoumej. Takové dotazy...

Každopádně s tím bych ani nejezdil raději.
  • beky
    2
  • beky
    Takhle to vypadá a nic v autě není ani v kufru
  • beky
    Ahoj mám takoví problém .Zadní kola jsou něják moc našikmo, rozjíždějí se hodně od sebe a na sněhu to je jízda že mi zamává i zadek auta. Co by to mohlo být za problém ?
    sjíždí se mi jen vnitřní strana pneumatik.A dokonce mi začalo hučet i ložisko tak to je další problém.Je možný že se mi to jen zdá ,a to ujíždění zadku bude jen tím ložiskem.Tím by to ujíždění zadku auta mohlo taky být.Hodím pak foto ještě nějáký děkuji za rady. Jinak celou zadní nápravu mám už kdybi něco doma.