Olej

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    kolem motorových olejů se hlídá tolik parametrů,že to u piva nejde pořešit ani když se sejdou ti největší machři z vesnice!!!

Proto už na to kašlu a konzultuju to s pár klukama na AR webu,jsou to hlavy nadupaný :-) a jeden z nich má právě ten web znackoveoleje.cz :-)
  • sebo 1.8 16V
    To by som si nedovolil doporučovať olej :)
    Len píšem skúsenosť z 10w60 Rawenol .Za studena je máličko leniví za tepla na saharach zase o 1 stupinek viac mazáci tlak .
    Podla popisov na nete aj by mal "hustejší" olej zvýšiť o niečo spotrebu paliva ale ci je to pravda neviem:)
  • Martin
    no občas ji trochu potrápim, olej se moc neztrácí a v zimě nejezdim...tak jakej olej by jsi mi doporučil? :)
  • sebo 1.8 16V
    Ak tu 1,8 v lete moc netrápiš v obmedzovači a nestráca sa ti 5litrov oleja na 10000km je 10w60 samoúčelná na 1,8.
    A v zime trošku zlenivie :)
  • Martin
    zdar, má někdo zkušenosti s olejem Liqui moly 10w60? potřebuju nejakej slušnej olej pro mojí 1.8
  • sebo 1.8 16V
    asi to bude stačiť ibaže ze by 16VT nepotrebovalo dolievať:)
  • amadeus69
    Mě teda u 16VT na max risku nestačil zdaleka. Myslím si že lepší je koupit 5litrů + 1litr. U 20VT bude asi stačit ten pětilitr páč je tam menší náplň, ale zase nezůstane nic na dolejvání.
  • pokjar
    Motorový olej Valvoline VR1 Racing 10W-60, 5L
    je za 1133 kč
    v té ceně není lepší?
  • JohnyXX
    No amadeusi69 mě teda vždy stačil - spíš mi kolikrát i 0.5l z 5l zbývá samozřejmě je lepší brát víc, aby bylo na případné dolívání
  • amadeus69
    nestačí
    http://fiatcoupe.cz/rady-navody/naplne/
  • pokjar
    Kolik nalejete?
    stačí 5l kanistr po max hladinu oleje?
    motor bez turba 2.0 16V.
  • sebo 1.8 16V
    ešte tu nebola spomenutá Shell Helix Ultra Racing 10W-60 aby si mal ľahšie:)
  • ZERO
    Dom: Jednoduchá odpověď. Že se vůbec ptáš. Jedině Selenia Racing. (10W60 - plná syntetika) Měnit max. po 10.000 km, já měním teda ještě častěji u 20VT.
  • Dom
    Tak teď už vůbec nevim jakej olej mam pořídit :D
    castrol co si matně vzpomínám nedělá olej kterej by šel nalej bussa, to je taky znamení o tom co je to za ligu :-)

ti co tomu rozumí občas zmiňují díru v zákonu která umožňuje vydávat oleje krakované za plně syntetické čehož prej castrol vítečně využívá :-) Kdo chce kam dobře mu kiš kiš, existují oleje méně známé kvalitou za sedmero horami od castrolu a kdo je moudrý jde po kvalitě a né po pixle s dobrou reklamou :-)
  • Mario
    Odporúčam DINAMIC 10w40 ja to tam lejem už roky a FC ide ako hodinky
  • sebo 1.8 16V
    Presne ako píše Honza
    Pri dodavateľských zmluvách a doporučeniach pre "zákazníka" nejde vždy kto dá viac ale ty koncerny sú v dnešnej globálnej dobre po prepájané majetkovými vzťahmi "službička za službičku "
    10w40 alebo 10w60 alebo na zimu 5w40 nejakej rozumnej firmy .Keď niekomu sa stráca olej "hodne" doporučujem Ravenol 10w60 keď odkladá generálku:)
  • Honza
    a testovací specifikace uvedený na plešce -nevim nevim... vím jak se testuje u nás.. specifikace se radši upraví na míru daný "inovaci" aby to alespoň vyšlo.. proto co s etýče specifikací olejů -pokud tam je Porsche, mělo by to bejt OK
  • Honza
    automobilka předepisuje toho, kdo zrovna dá víc...

není to tak dávno co koncern doporučoval kastról a nyní shell...

osobně byhc volil kompromis 5W50 od Mobilu 1 -větší teploty mu neuškoděj a dá se s ním jezdit denně bez nějaký procedury zahřejvání jako u 15/20W...

co sem viděl motory po různejch experimentech s olejema (a sám sem 3 zažil díky servisu..), tak se není čemu divit proč MOTORÁŘI velmi zvučnejch jmen v mém okolí nedoporučujou nic jinýho než Mobil 1 5/15W 50 nebo Motul 20W60
  • Adys
    Jezdím na ten Castrol 10w60 5 let a měnil jsem ho jen jednou, bezproblému :)
  • Rascal1.816V
    amadeus69: mohl by jsem te poprosit o nejaky test prave na dany olej 10w60? ten 5w30 co zminujes me nezajima. kazdy ma zkusenosti jine...a je to takove ,,jedna babka povidala,, chtel bych to videt nekde ve srovnani.
  • amadeus69
    Já bych Castrol teda nedoporučoval. Třeba BMW ho má předepsaný a dlouhodobé zkušenosti lidí co ho tam lejou je že to silně karbonuje motor. Takže jeho schopnost rozpouštět nečistoty v motoru jsou dost mizerné, stejně tak test na přehřátém oleji dopadl u Castrolu katastrofálně, konkrétně u 5w30 plná syntetika.
    co jsem kdysi slyšel od lidí který tribotechnice rozumí, tak castrol je mnoho povyku pro nic, taková hodně nafouknutá bublina.

problém s olejem se ukáže po nějakém čase a pak, pak to bude krutý :-(
  • Rascal1.816V
    Dom: Ja jsem zkousel valvoline 10w60,selenia 10w60 a ted jezdim castrol edge sport10w60. Jak jsem uz v jinem tematu psal jsem s castrolem hodne spokojeny!(sice tu nekdo psal, ze nekde cetl ze to neni nic extra,tak ja snim zadnym problem nemam a jezdi na nej hodne lidi.
  • Dom
    Co říkáte na tenhle http://www.kupoleje.cz/cz-detail-883777-castrol-ed ge-sport-10w-60-1-l.html
  • Dom
    Díky, za názory, já vezmu asi ten valvoline. Mam vzít asi 6L žj?
    ano, Ondra má olej kterej nezná únavu,ale není celoroční - na to je nutné dávat bacha!!!!!!!!

já mám kurevsky dobrej celoroční olej :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    Na doporučení Marcela jezdím teď toto... maže to dokonale, ale v mrazu by se mu už nelíbilo...
    oleje jsou veeeliká neznámá, doporučuju neřešit kraviny a nakoupit na znackoveoleje.cz znám se s nima a věřim jim! Konzultuju s nima veškeré mé olejové požadavky a zatim suprc. já jezdim MOL 5W-60 dynamic racing :-)
  • POL 20VT
    valvouš 10W60 je plosyntetika, selenka je plná, každopádně není problém..
  • AdaDC
    Valvoline v poho
  • Denis 1,9 JTD:(
    Jo Valvoline VR1 10W60 můžu doporučit, auto nemá problém. Jestli na to máš, dej tam klidně i Selenii.
  • Elkar
    Myslím, že s Valvoline 10w60 není problém a hodně lidí to tam leje a přitom je o kus levnější než předepsaná Selenia.
  • Dom
    Jakej nejlepší olej do motoru 16 VT v poměru cena, kvalita?