-
12:18:07 28.3.2013
tak som znova prekopal napajanie radia a napojil som ho tak ako ma byt zapojene. Vyzera to tak ze uz to nezerie baterku kedze som prisiel do garaze po 5 tich dnoch a baterka bola OK. No musel som odpojit dialkove ktore bolo napojene na napajanie radia. Bolo to tam kadejak v skratoch zapojene. No obavam sa teraz toho ked dialkove opat zapojim ze zdimanie baterky bude pokracovat. Kde je najlepsie zapojit napajanie dialkoveho? Niekto pise ze priamo z baterky iny ze z toho miesta co je pod vodicovou sedackou. Dik za rady.
-
21:16:11 16.3.2013
Taky mi ty 3mA přišly jako podezřele málo, ale kluk co mi to měřil se v autoelektrice docela vyzná a na multimetru byl při nastaveném rozsahu 2A údaj 0,003 a 0,004.
Jinak autorádio máme zapojené na standartní dva ISO konektory, takže hraje i bez zapnutého klíčku.
-
18:59:55 16.3.2013
Ravel: ved ano:DDD baterku som plne nabil . Kapacita 50Ah. V nedelu som zalozil radio bolo vypnute ale malo stale napajanie. Prisiel som v stredu a neotvoril som auto ani cez central. Takze asi tak:DDDDDDD ale ked ho vypnem zo siete tak v pohode auto stoji aj 2 tyzdne a chyti hned. Problem bude asi v tom ze ho napajam cisto na cerveny kabel. Zlty nemam napojeny. No zahada je vtom ze stare radio som mal zapojene stale a nebralo to ani tuk. A auto nestalo 2 dni ale 2 mesiace. A vpohode.
-
13:49:15 16.3.2013
čo som hľadal na nete vraj priemerne to berie okolo 30mA .Preto tých 3mA je super stav .
Inak ak sú mrazy -10-20 C ide kapacita na 50% preto sa po mesiaci tuhých mrazov bez jazdenia vymláti
-
13:19:36 16.3.2013
Abyss,
kdyby Ti to bralo 0,4A, tak za týden vybiješ 67,2 Ah. To by musela být baterka alespoň 100Ah, aby to po týdnu nastartovala.
Jestli Ti i vypnuté rádio bere 1A, tak je něco špatně.
-
12:17:51 16.3.2013
vypnuty motor a radio pustene/vypnute 1A
:DDDDDDDDDD a vypnute radio zo siete 0,4A :DDDDDDD dobre nie :D ale baterku mi to nebija ani ked mi teraz auto dlho stalo a radio bolo odpojene z napajania :D
-
21:52:23 15.3.2013
4 mA ?? to je nejako podozrivo dobrý udaj
-
21:07:24 15.3.2013
V zimě jsme měli stejný problém. Začali jsme výměnou baterky.
http://www.cekl-eshop.cz/kategorie-1/autobaterie-- 62ah
Kamarád mi změřil dobíjení a odběr proudu vypnutého auta:
Odemčené auto s vypnutým rádiem: 3 mA
Zamčené auto (dálkou) a aktivovaný alarm: 4 mA.
Panel autorádia (Sencor)na velkost proudu neměl vliv.
Tak doufám, že výměnou baterky je problém vyřešen.
-
12:28:28 1.3.2013
Abyss jen tlačítkem na rádiu. Krisz bohužel pokud to rádio vypneš tak stejně má nějaký i když zanedbatelný odběr - pro udržení paměti apod.
-
12:03:30 1.3.2013
Krisz: baterka nema ani 3 roky. Od kedy som zapojil to radio tak mi toto robi. Stare radio ani tuk a to mi mesiac auto stalo. A start v pohode. Musi to byt jedine tym radiom
-
12:00:25 1.3.2013
Johny: tlacitkom vypnes radio alebo mas dorabane tlacitko ze vypnes ho uplne od stavy. Lebo to tlacitko fakt nechcem riesit.
-
11:59:45 1.3.2013
Neviem chlapci ked je radio vypnuty tak je vypnuty a neberie zadny prud z baterky...Ked necham svietit 5w zarovku na 4dni ani to nevybije baterku tak,ze nenastartujes auto,ine ked mas uz dojebanu baterku tak to aj samo vybije za 4-5dni :D Najprv to nameraj ci naozaj radio je na vine,ja uz robim auto hi-fi uz 15let,ale este taky problem som nemal...Minuly tyzden som nejazdil s bravickom 5dni,priemerna teplota bola vonku -4C,aj panel som mal na radiu,baterka uz ma 4roky a v pohode som nastartoval auto...Chybu mate nekde inde,verte mi...
-
11:09:16 1.3.2013
Vdaka chlapci. Pozriem sa na to najblizsie ako budem mat cas.
-
21:13:55 28.2.2013
Abyss na tej redukci je na žlutým, červeným a modrým drátu uprostřed konektor, kterej jde rozpojit - tak já jsem rozpojil ty na žlutým a červeným drátu a spojil to tak, že mám ke konektoru červenej a naproti od konektoru žlutej a u druhýho je to obráceně čili žlutej a naproti červenej. A pokud mi stojí auto v garáži tak vždy ho vypnu tlačítkem a panel povolím, aby nebyl seplej a už mi to baterku nevybíjí (zatím) - klepu na dřevo :-D. Líp už to vysvětlit nedovedu protože by to potom už bylo akorát na foto.
-
21:07:24 28.2.2013
abyss zluty a cerveny jdou do radia oba dva, jeden je na udrzeni pameti stanic v radiich a druhy by mel fungovat tak ze po otoceni klicku zapnes radio :) jen je prohod mezi sebou jak ti radi kluci :)
-
20:15:43 28.2.2013
Johny: aby sme sa rozumeli:-) zlty a cerveny ma ist priamo do radia? Alebo si to len prehodil naschval. Cerveny miesto zlteho a zlty miesto cerveneho. Lebo mam z toho gulas uz poriadny.
-
19:26:37 28.2.2013
Já si koupil pioneera, zapojil že jsem spojil žlutý s červeným aby to hrálo i bez klíčku, jelikož to tak prostě chci :D i když jsem sundal panel tak přes noc se to vybilo a svítila ledka klimatizace.. Soused mě nahodil a od té doby nic se neděje.. Nic jsem s tim nedělal a už to nevybíjí :D je to pro mě záhadou :D
-
18:52:55 28.2.2013
Jo Abyss jinak prohodil jsem to jen v těch sponách na té redukci mezi rádiem a ISO konektory
-
17:58:56 28.2.2013
tak skusim prehodit kable a uvidime. A kde by som to mohol zmerat ci to zerie alebo nie? respk. aky je este znesitelny odberovy prud aby sa baterka opat nevybila?
-
16:01:47 28.2.2013
To je kus od kusu, vždy mi pomohlo prohodit káble.
-
15:54:51 28.2.2013
takze musim dat ten vypinac tak ci tak? Nepomoze to tak ako pisal JohnyXX. Len prehodit kable? ten vypinac je fakt posledna moznost....
-
15:39:08 28.2.2013
Jestli se nepletu, tak žlutý je pamět radia a ten zůstává trvale na + , červený jde do zapalování na spínané + . Ve vašem případě vypínač na + .
-
15:13:13 28.2.2013
dnes som bol este pozriet ako je to zapojene. Takze asi takto: Zlty nieje zapojeny. Na cerveny je zapojeny aj cerveny aj zlty naraz rovno do radia. Myslite,ze tu bude problem? Chcem ist uz naistotu lebo som si teraz doniesol z garaze baterku a nabijam ju. Ale tento proces sami nechce opakovat kazde 2 dni. Dik
-
10:03:36 28.2.2013
Bude to sosat jen z trvale napájeného 12V jako každé jiné rádio ve všech jiných autech minimální proud na udržení uložené paměti. Kdybys odpojil i ten poaždé by se ti celé rádo zresetovalo.
-
23:01:04 27.2.2013
ale myslim si ze aj tak to bude nieco sosat. Ci? Lebo baterku sa mi nechce na milion krat vyberat a nabijat. Ale dik za radu skusim.
-
22:53:27 27.2.2013
Repro a atena jsou napajeny prez radio, takze staci jeden vypinac na napajeni radia. Samozrejme vodic kde ma byt trvale 12V kvuli pameti radia nechas normalne napojeny, jen ten druhy (vetsinou zluty) kde ma byt spinanych 12V hodis na vypinac.
-
22:34:51 27.2.2013
skusim prehodit tie kable a uvidime. Ale to ho najprv musim najst v tej kope :) ale toto som fakt necakal. Rovno mozem dat baterku znova nabijat. Ked nepomozu kable tak pacnem tam vypinac a basta. A odber ma aj antena?+ repro? ked budu tie napajacie vypnute? aby som vedel co vsetko mam urobit cez vypinac. Inak je to ALPINE CDE 9882ri....
-
22:12:24 27.2.2013
Já to třeba zkoušel, problém je v tom, že i žlutý i červený vodič je v Coupé trvale pod napětím narozdíl od ostatních aut, takže rádio jde stejně pořád. Proto jsem to řešil vypínačem
-
21:08:05 27.2.2013
Asi nikdo nezkusil nejjednodušší řešení , které napsal JohnyXX , to funguje už léta . Ale proč to dělat jednoduše , když jdou vymyslet různé vypínače atd. , vždyť takhle to řeší každý co si koupí autorádio, hned koupí vypínač a bastlí .
-
20:40:10 27.2.2013
Na nete som čítal ze by odber mal byt okolo 30mA ale FC bude brat asi viac zajtra to zmerám keď nahodím baterku .Hneť pomeriam aj dobíjanie
-
19:23:52 27.2.2013
mam to takhle podobně taky, ale u Golfa.. Dělá mi to na 100%rádio, a déle jak 4 dny, a ani dálka neblikne. No, mé řešení je to že ho odpojuji pokud neplánuji jezdit .. Ale je to maximálně nepraktický.. Snad na něco přijdeš :-).
-
11:17:35 27.2.2013
tak dnes som bol v garazi, a mohol som si mysliet. Dialkovym som sice auto otvoril no rovno som zdvihol kapotu a zmeral baterku. Vysledok? 9,7V. Ani som sa nesnazil nic zapinat. To radio proste zerie jak doga. Musim to poriesit jedine vypinacom co nieje priliz komfortne :(
-
19:35:41 26.2.2013
Abys
to je taky problém odpojiť + a zmerať koľko si to stým rádiom berie? Ja ju mam už vy montovanú dám ju nabiť aspoň na 20h .Zmeriam to keď ju nahodím tiež nedával predný panel z autorádia dole je to staré JVC ale porovnať koľko žerie z panelom a bez
Krisz
Nemáš pravdu že vypnuté autorádio nemá čo žrať žiaden prúd závisí ako je rádio prevedené niektoré sú vo vypnutom stave ako PC a TV .
Ale technicky to je možne urobiť ze to nežerie nič ide o ochotu výrobcov urobiť to tak
-
21:46:21 25.2.2013
Krisz: neviem v com dalsom moze byt problem. Ako som pisal z cerveneho je napajany aj zlty kabel. Predosle radio som tak mal zapojene a v pohodke. Uvidime v stredu. Radio bolo urcite vypnute. No ked som odobral panel a stlacit tlacidlo na vysunutie cd tak ho vysunulo. I ked sa mi zda ze to mi robilo aj stare radio :-D
-
18:18:00 25.2.2013
ja mel v radii flashku ktera proad blikala, a me to vykvakalo baterku cca za 2 mesice co sem se nezatoulal do garaze :D ale mel sem i vyssi kapacitu takze je mozny ze se nestihala dobit plne co sem jezdil a taky sem ji mel uz 3,5 roku co uz no :)
-
17:14:21 25.2.2013
Abyss:Ja mam Alpina uz 7rokov ale taky problem este som nemal...Radio mam zapojene priamo na baterku ako zosik,cervena-zlta na + a cierna na - to je jasne,o to ide ked vypnes radio a nesviti display tak radio je vypnuty a nemoze ti brat prud z baterky! Tam urcite mas iny problem so zapojenim alebo si zabudol vypnut radio!
-
11:45:05 25.2.2013
este som skusil vybrat panel na radiu a vytiahnut CD z mechaniky len tak pre zaujimavost, ze co to urobi....
-
11:34:59 25.2.2013
v stredu pojdem do garaze zoberiem aj multimeter a skusim zmerat baterku. Odpojovat som ju nechcel lebo som sa bal ci nebude zblbovat immo. Napajanie mam riesene tusim tak, ze Ide 1 hlavny napajaci kabel a zneho mam urobenu dvojlinku ktora krmi radio. (2x12 cerveny a zlty) Takze to bude tym. Kedze uz predomnou to bolo otrasne urobene tazko sa mi zistuju kable ktore su ktore. To viem, ze coupe nema tu polohu v ktorej moze hrat radio. Mne to vyhovuje takto, ze si ho zapnem kedy ja chcem. Ale nejde mi do hlavy preco stare SONY nezralo nic a zapojil som toto a bum. Baterka na minder p*cu po tyzdni vychlastana.
-
11:22:49 25.2.2013
Meral niekto koľko si berie FC v "stan-by"
-
09:41:28 25.2.2013
Abyss já koupil Pioneera a to samý. Vyřešilo to prohození žlutého vodiče s červeným. Původně jsem zamýšlel i nějakej vypínač vedle.
-
00:04:04 25.2.2013
Ja budem tiež riešiť nabitie baterky :)ale to som mesiac na tom nebol .Osobne si myslím že týždeň v garáži keď je normálne vypnuté by to dobra baterka mala zvládnuť . Ja ho teraz naschvál nechám zapnutý na minimálnu hlasitosť nech veľmi jemno vytlacha baterku a skúsim nabiť od "0" . Na baterku je horšie ako malý vybíjacích prúd slušné mrazy a to že sa na aute nejazdi . Neboj bude teplo bude dobre:)
-
23:09:59 24.2.2013
Coupe ma blbe udelane napajeni radia, oba dva napajeci vodice jsou pod trvalym napetim at uz je v zapalovani klicek nebo ne.A i kdyz vyndas tatranku tak to bude neco zrat. Takze reseni jsou dve.
1) natahnes elegantne drat od spinacky kde je napeti az po otoceni klicku.Pruser bude ze radio ti bude hrat jen se zapnutym zapalovanim nebo motorem
2) napajeci drat od radia kde ma byt spinane plus prostipnes, napajis kousek dvoulinky na kterou hodis vypinac.Takze si radio vzdycky zapnes/vypnes. Takhle jsem to udelal ja, vypinac mam schovany na ridicove strane strdoeho tunelu plne vzadu, maly, cerny, neni toani videt.
-
22:51:06 24.2.2013
Ty si nevyndal tatranku když jsi odcházel pryč? Na takovou dobu?
-
22:48:06 24.2.2013
prepojit to na otoceni klicku , cily na spinane + mel by to byt zluty dratek, podle me to mas blbe zapojene tak jako ja :D me to vykvakalo taky baterku takze to musim jen prepojit,cily po otoceni klicku budes mit napajeni, nektere radia odebiraji porad proud i kdyz je auto vypnuty no coz je hodne blby :)
-
21:55:27 24.2.2013
chlapci pomozte, kupil som si nedavno radio za 200e (alpine) a namontoval som si ho do auta. Vsetko ok. No prisiel som po tyzdni do garaze a skusam otvorit auto cez dialkove a nic. Tak som potom dal kluc do zapalovania a stocil do elektriky a ledva sa mi rozsvietili kontrolky na pristrojovke. Startovat som ani neskusal lebo som vedel, ze to ani neotoci starterom. Baterka vybita na flak. Takze co mam robit teraz ked radio je stale napajane baterkou a prakticky ju vybija? Ani mi nepiste take, ze predaj radio... Dikes