Tak mi asi odešlo turbo :-(

• Invi
    Tohle turbo jsem koupil i já, tak jsem zvědav.
  • Avalloc
    Pro instalaci toho turba je nutno upravit olej. hospodářství, příruby a výfuk...
  • Avalloc
    Ještě jedna fotka z vrchu :)
  • Avalloc
    Vyřešilo se to tak, že jsem si do auta nechal dát tuším čínské turbo "TE04" s potenciálem 350PS, musí se tam ale udělat pár úprav. Před turbem se ještě zjistilo, že je potřeba dát motor na kompletní GO ,takže jsem v tom byl hned za 75 tis (turbo s úpravami cca 17tis):) Jinak mi to dělal Peťa Kříž. Tady na foru je na něj kontakt. Co se týče kvality, tak nepoznáš rozdíl jestli je to origo nebo čína.. za to výkon, ten je úplně někde jinde. Turbo tlačí sice až na vyšších otáčkách než se sérií, ale o to víc tě to zatlačí do sedačky :) Ty turba už má několik lidí (i několik výkonnových jiných verzí) a všem pořád drží....
  • Dom
    jak si to nakonec vyřešil? Možná to budu taky řešit, při rozebíráni motoru, jsem zjistil že má turbo vůli.
  • Scoupe
    kdyby si chtel mam tady seriove turbo z 16VT je ok, nekourici
  • Avalloc
    Jelikož teď jsou finanční výdaje situovány trochu jiným směrem (do bytu), tak bych byl spíše pro tu nejekonomičtější variantu, ale když už ta sériová vrtule odešla, tak bych šel do něčeho silnějšího, než zase do toho samýho. Nejlepší by to pro mě asi bylo s turbem z Lancie EVO I/II, kdyby to bylo v podobný cenový relaci, jako to měl krisz a ještě v trochu slušným stavu... horší bude když to krisz nesežene, na internetu jsem žádný nabídky nikde nenašel, asi to je pěknej oříšek to někde najít...

Kdyby jste mi pomohli s hledáním, tak bych Vám byl všem moc vděčný :)
  • PhoB
    Origo GT turbo s T3 prirubou a interni WG to je otazka tak 25tisic+montaz vyzadujici spoustu mechanickych zmen.

Jak na to spechas,co od toho cekas,jsi schopny prevarit napojeni vyfuku a kolik jsi do toho ochoten investovat?
  • krisz
    Zadnu upravu tam netreba robit len vymenis turbo za turbo :) To nevim kde sa da zohnat,ale opytam sa od kamosa ci nema nahodou este jeden z lancie a potom dam ti vediet,inak pred 4.5rokov som za to dal kolem 12000kc...
  • Avalloc
    Tak to rád slyším a kde bych to sehnal a za kolik?? nějaká dodatečná úprava tam asi je potřeba při výměně za seriový turbo ne? Díky
  • krisz
    Avalloc:Ja mam turbo z lancie Evo a uplne spokojnost,na anglickej forume som cital ze ma ten turbo potencial az do 350ps,asi to je najlepsi za dobru cenu,mozem potvrdit ze s chipom od evocars ide jako krava :)
  • Rascal1.816V
    Napis krosmen20VTPLUS rekne ti moznosti, poradi a opravi. Doporucuji, delal mi taky turbo a spokojenost. Vi co dela, je to profik.
  • Avalloc
    Jaká je možnost instalace silnějšího turba na 16VT s použitím sériových svodů a turba řady GT s přírubou T3? Jaký turbo by tam šlo, aby tam pasovalo bez větších problémů? Je mi líto to auto odepsat, když jsem do něj vrazil už přes 100tisíc jenom za letošní rok :( Díky za každou radu
  • krisz
    No to bude jeden z najhorsich veci a to je turbo...Mne ked odislo tiez pekne bilej kourilo protoze do vyfuku pusti olej,a este ja tak som jazdil 900km na slovensko aby som to mohol urobit :D Kazdy len pozeral ze co to je kurva jak tatra tak dymilo :D
  • Invi
    Spálený olej z turba tvoří také bílý kouř
  • Scoupe
    to bude zrejme turbo taky se mi neco podobneho stalo... shod hadici od filtru a vem za vrtulku hned poznas..
  • Avalloc
    Po necelém roce užívání auta to vypadá, že jsem dojezdil... při předjíždění se vyvalil za autem obrovskej bílej kouř, po chvilce už to tolik nekouřilo, ale turbo už netlačí... hadice od IC jsou zapojený dobře, podtlak mi ukazuje -0.7b na budíku. Jestli se spaluje z turba olej ve výfuku, tak by měl být kouř šedý/černý ne? Já ho mam ale krásně bílej... Sere se to zrovna když to člověk nejmíň potřebuje.