zadní náprava

• Denis 1,9 JTD:(
    Bravo má v podstatě stejnou nápravu a tam jsem dával FAST, vydrželo to 30tkm a žádná vůle(pak se mi auto rozsypalo). Hlavně to namaž, ať to nejde na sucho.
    Na druhé autě jsem to nebyl schopen vyndat, protože zarezl šroub, tak jsem vyměnil celou nápravu.
  • sebo 1.8 16V
    Scoupe
    dobra téma "poriadnej sady" aké ma kto skúsenosti a ceny tých kvalitnejších
    alebo ide kúpiť aj samotne ložisko? Je myslím lepšie niečo kvalitnejšie aby sa to hneť nemuselo meniť. "cena prace pri tomto bude prevyšovať cenu materiálu
  • Scoupe
    jde to vzdya nejhorsi je dostat ven sroub ne vzdy to je pravidlo jak je sroub venku uz je to hracka a u poradne opravne sady je i sroub soucasti..:)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    vždycky to jde rozebrat...

i za cenu demontáže nápravy ven.

pak venkovní kroužek navaříš zevnitř CO, počkáš až vychladne a druhou stranou vyklepeš ven.

za cenu cca 9000 za rameno bych chtěl vidět někoho, jak kupuje nové 2ks...
  • krosmen20VTPLUS
    jde to blbě ale jde to....nejhorší je starý ložisko vyrazit ven z ramena,ale zatím vždy se povedlo bez zničení ramene...
  • Ravel
    Většinou je nutné měnit celé rameno, protože to nakonec rozebereš flexou. Z opravné sady pak použiješ šroub, protože ten nebývá součástí ramena.
  • sebo 1.8 16V
    je tam niečo takéto
    http://www.autobazar.eu/sk/opravnu-sadu-zadneho-ra mena-id1388222.html

prejavy ale mali byt ze "pláva" vo vyšších rýchlostiach ale ze by to "rapčalo" to neviem
    Náklady slušne na materiál ale ze vraj niekedy nejde vytiahnuť starý kus :)
  • Adys
    Taky mi někde, někdy v přední části u kol lupe... Většinou když otočím s koly, nebo zabrzdím(v malých rychlostech).
  • Jakub2
    Dík, myslel jsem si to, juknu co to stojí.
    Rovnou s tím vezmu destičky, předek ještě OK, ale zedek už totálka.
  • Scoupe
    ulozeni zadnich ramne, jsoutam dve loziska proti sobe...
  • Jakub2
    Když se rozjíždím tak se ozve od zadní nápravy lupnutí, dělá to jen když pustím spojkovej pedál a auto se dává do pohybu.

Totožný zvuk je i při brždění ve velmi malé rychlosti (jízda krokem). Může to být kupříkladu, uložení nebo stabiky?