Celolak

• Jakub2
    no už z principu, si myslím, že to technicky nejde udělat tak aby polep byl dotaženej do finiše jako lak, není možné.
  • Turok
    tak seate sem dneska viděl stojí u nás u práce a zblízka děs klasická lepenka je vidět všechny záhyby atd... za mně nebrat
  • Honza
    na folii manázor jako JP..

na stiloušovi mam folií nalepenou trikoloru, ale stejně budem lakovat, protže po roce každodeního používání je na lčenitejch místech jako nárazník a kapota KO..z dálky pěkný, zblízka na provaz...

materiál profi folie, od kámoše z reklamky co standartně lepěj auta... materiál by vyšel na 2000m2 (já to měl celý za 180kč z 2m dlouhejch odřezků po nějakejch autobusech..:))
  • Jakub2
    člověče sebo: mě se někdo vyblbnul na 2.0L Mondeo 1996. Nechal jsem ho stát jednou v práci na jiném místě než pracuju a večer jsem si toho nevšiml, ale ráno jsem měl od zadního světla rýhu až na "krev" potažmo kov táhnoucí se od zadní paraboly až k přednímu světlu.

Krásně bylo vidět jak ten někdo šel a táhnul to po tom autě, jak byly vlnky v tom šlincu.

to místo trpí nedostatkem parkovacích míst a já z práce odjíždím o půl desáté večer, tak jsem někoho nasral, že mu stojím na místě a on nemá kam zaparkovat, to mě jediné napadá.
  • sebo 1.8 16V
    ja keď dožijem a dám to nastriekať tak do týždňa to budem mat na parkovisku poškriabané :). Nechápem ako môže také staré auto niekoho iritovať sa na nom odbaviť
  • Invi
    Až s ním budu tak se domluvím a udělám fotky detailů, ale ani z blízky není hned poznat že je to folie, nemám důvod klamat opravdu. Mám kontakt a dokonce jsem byl navštívit firmu kde mu to dělali. http://profifolie.cz/

Jinak samozřejmě jsem potkal i opačné případy, ale tato firma to dělá možná poctivě. Jak říkám, ten známý to má rok a zatím bez problémů, taková je má zkušenost.
  • Phoboss 1,8 16V
    Jakub2: folii určitě nedávej... budeš z toho zklamaný!!! jako jooo když se budeš koukat z dálky jeee to vypadá supeeer ale jak přijdeš blízko a koukneš na kdejaký ohyb tak si vem s sebou pytlík a nebo mooc nejez...
    Ale je to věc názoru a taky komu se co líbí.

Invi: mohl bys hodit i fotky detailů... nafotit lemy, spoje a taky jak to vypadá když otevřeš třeba dveře... teda pkud to není problém, psal jsi že je to známého mazel... Díky
  • Invi
    Od známého Cupra rok polepená a zatím se nenašel nejmenší problém, fakt pěkné. Cena 13 000kč
  • Invi
    ...
  • Turok
    amadeus jasně ale je to otázka preferencí... a plánu s autem.. nějaký drobný prach nebo stékanec se dá rozleštit. Navíc co z toho že máš lak za 50 když jezdíš s autem denně? jeden fajn ridič na parkále a nebo nepřející člověk a je po slávě.
  • Jakub2
    Otázka zda nenechat "stříknout" jenom ten: pravej práh, víko kufru, a teď ten zadní nárazník po té slepici z práce co do mě strčila a auto šoupnout nějaký firmě která je schopná renovovat laky.

Nejsem lakýrník, ale myslím, že kdyby se stávající lak dal trošku zbrousít, tak by opět získal "novotu".

Je škoda, že to ten člověk předemnou myl asi jen v myčce, jelikož ten lak na fotkách z mobilu vypadá ok, ale do ok stavu má daleko.
    Protože jestli to stojí tolik 20 a víc tak to raději našoupu do techniky.
  • amadeus69
    25-30 je běžná cena za stříkání v boxu.

Nešel bych po ceně ale po referencích! Věř že nic tě nebude srát tak jako domrvenej lak za 15tis. :)
  • sebo 1.8 16V
    Tiež sa prikláňam k tomu laku Mne sa fólie na karosérii nejako nepáčia
  • Turok
    s tou cenou vych to tak hrozně neviděl.. záleží koho se ti podaří sehnat, protože i tady platí, že větší cena neznamená vyšší kvalitu práce. Když má někdo solidní garáž dobře vybavenou tak není problém se dostat do 20000 za slušný lak.
  • Jakub2
    Já už bych ho pak neprodával, nechám si ho, jelikož už teď se mě to nevyplatí. Laku je škoda, na fotkách co mám na profilu to není vidět.

Předchozí majitel, evidentně nemyl ručně a auto je poškrábaný jak kdyby vyjelo z křoví. Kdo ví, třeba by to šlo z části rozleštit. Já aplikoval jen jednu vrstvu, lak ožil, ale nezmizelo to, na to jsem měl málo abrazivní pastu. Patrně nechám stříknout jen poškozený díly, ale bojím se, že to od zbytku auta bude hodně vidět, mám zrovna blbou barvu na to.
  • JP
    Jinak Coupé se už dneska celý lakovat nevyplatí jestli to neni tvoje "celoživotní láska", nebo nějakej výjimečně zachovalej kus co si plánuješ nechat jako "youngtimera":). Jestli na autě nemáš všechno technicky top, nebo ten lak celkově neni ve výrazně horším stavu než zbytek auta, radši bych to nastrkal do techniky. Podle fotek v profilu máš lak pěknej:). Je strašný když se člověk s odstupem několika let ohlídne co do některejch aut nesmyslně nacpal a jak nicotnou hodnotu za ty peníze dostal. Jeď radši na dovolenou:-)
  • JP
    Folii bych dal tak na taxíka, nebo na nějakou "daily" popelnici... ještě jsem neviděl fólii za kterou bych se nejpozději po 2 letech nestyděl (za většinu hned).

Kolik za celolak abys nebyl ojebán, to je otázka s neurčitou odpovědí. Asi jako kdyby ses zeptal kolik je adekvátní částka za hodinky, abys nebyl ojebán. Černá neni na lakování zrovna moc blbuvzdorná barva, nějakýho amatéra v garáži bych to lakovat nenechal. Cena záleží i na spoustě dalších věcí, jako kolik bude potřeba klempířiny, kitování, broušení, jestli budeš lakovat do stejný barvy jako máš nebo do jiný, jestli chceš lakovat jen vnějšek, nebo komplet celou karoserii, jestli dodáš odstrojený připravený auto nebo to budeš chtít nechat udělat všechno tam kde se bude lakovat (doporučuju odstrojit raději doma, lakýrníci/servisáci jsou často neskutečný prasata co při odstrojování všechno dolámou a pak to dobastlej zpátky tak, že tě na tom autě bude srát 50 dalších zničenejch/odpadávajících/vrzajících věcí víc, než tě sral špatnej lak). Cena se může pohybovat dejme tomu od 15tkč za "polití" připravenýho auta někde u kamaráda v garáži, přes 30-50 (to bude tak nejčastější rozmezí) až po třeba i 100 a víc pokud to chceš mít lepší než z fabriky.
  • Invi
    Trochu OT . .není lepší, tedy hlavně levnější folie? Aspoň já osobně bych volil tuhle cestu spíše..
  • Jakub2
    kolik za něj je adekvátní částka? Abych nebyl ojebán?

Černá metla ...