17"

• amadeus69
    17" jsou na coupé ideální měl jsem dřív 16" originál a prostě je to hnusný malý a navíc v zatáčkách hůř sedí :D
  • Jakub2
    otázka ...auto už i tak skáče na našich silnicích jak koza (mezi vesnicemi) a dát na to 17" tak nevím, píšou zde ti co mají, že konfort je nesnížen, ale nevím.

Další věc je ta zda agregát v astmatikovi má vůbec na to zachovat si svoji "svižnost" jako na 15" o čemž pochybuju.

Tady to by plnilo roli čistě estetickou, mě ty 15" až tak nevaděj, ale jediné co je fakt, že by to chtělo nižší profil pneu, jhelikož na tom auto dost plave.
  • Ravel
    Ze strany pojišťovny je to tak trochu sviňárna, protože odmítne platit z důvodu, že auto neodpovídá schválenému provedení a tedy na silnici nemělo co dělat. Většina lidí vyměkne a případný spor předem vzdá. Kdo se nedá, tak má šanci uspět.
    Na druhou stranu nechápu co řešíte. Existuje několik desítek kol od 15" do 18", která lze do TP zapsat (viz. např. elektrony.cz), tak proč tvrdošíjně trvat na těch, co zapsat nejdou?
  • Kuba
    Jakub: Taky nemam na autech jina (vetsi) kola nez mam v TP. Kazdej je sice hrdina, jak to nevadi a jak to prochazi,ale je tady porad to ale. Urcite s tim neprojdes na technicke (Franto potrebuji udelat TK neberu jako technickou). A dalsi veci je jak pises, pojistovna v dobe nehody. Pozitivum je vzhled auta,cemu da vetsina lidi prednost. I kdyz nakonec jestli jezdi pres zimu stejne vsichni obuji bud plechace, nebo v lepsim pripade hliniky v rozmeru shodnem s TP a nevadi jim to. Takze rozhodnuti je na tobe:)
  • Jakub2
    No nevím, mě to bylo řečeno, že jim to stačí jen k zamítnutí proplacení pojistné události, nemusejí se v tom údajně vůbec pitva´t.

Stačí jen, to, že máš kola která tam nemají prostě co dělat. Nevím jak je to ve skutečnosti.
  • Alejandro
    17ky uplně vpohodě, žádný výrazný rozdíl...možná díky nižšímu profilu přesnější a rychlejší ovládání

Nikdy se v tom nikdo neštoural a v TP nejsou...Nikdy jsem neviděl policajta,kterej by se skláněl a plazil p očtyřech a hledal něco na kole...
    A aby ti pojištovna nevyplatila škodu když tě někdo nabourá, tak by musela prokázat příčinnou souvislost mezi nehodou a jinými koly....což je téměř nemožné. Snad jedině kdyby jsi dal krátké šrouby a uupadlo ti kolo:))
  • Janinka 2.0.16VT
    Jakub2: jj to máš pravdu .No doufám že se mi nic nepřihodí .Je jasné že pak by sev tom mohli štourat
  • GeriX
    riešenie je kúpiť si najlacnejšie disky s TÜV a typovím listom a keď už máš rozmey v papieroch tak si kúpiť ten vysnívaný
  • GeriX
    u nás na Slovensku treba ešte spraviť takzvanú speciálnu technicú kontrolu už s kolami na aute, je to len formalita, ale musíš mať typový list a TÜV certifkát na daný disk
  • Ravel
    Jakube,
    jestli máš starší nezapsaná litá kola, tak sežeň typový list pro kola jakékoliv značky stejného rozměru (i ET) a nech si je zapsat. Do TP se píše rozměr kol, nikoli jejich výrobce.
  • Jakub2
    Janinko, ono je to pak průser při nehodě, když to v tom budou policajti šťourat, seč nehodu nezpůsobíš, tak to půjde za tebou.
  • Džanek
    na bezne jezdeni bez problemu! Vyrazne snizenej konfort sem nezaznamenal.
    Sedi taky normalne. Vetsi vliv na jizdni vlastnosti ma stejne samotny pneu a stav podvozku jako celku.

do TP jedine pres kola nove zakoupena s tzv. typovym listem. Pak na stk a pak na dopravku.. Z meho pohledu docela sikana - nuti te koupit jedine novy kola pripadne kola s typ.listem od nekoho kdo je mel na identickem aute, takze jezdim bez zapsani do TP. Na technicke bez problemu.

• Janinka 2.0.16VT
    V létě jezdíme na 17 a nízkoprofilovkách. Trochu tvrdé to je ale je to sporták tak neřeším .V TP je nemám ale zatím bez problémů
  • Jakub2
    1. jezdíte je na Coupé?? Jak se auto potom chová? Je to ještě vhodné na běžné ježdění?

2.když je nemám v TP, musím pořídit jen elektrony s tipovým listem a na dopravce si je tam nechat napsat? Nebo se to řeší jinak?

Dík, ptám se jelikož jsem to nikdy neřešil, naše Orlando má v TP disky až do 18" a na Mondeu jsem to měl až do 16" a to už jsem tak koupil.