motor kýcha po naštarovaní

• GeriX
    Dobrý nápad, skúsim to ešte budúci týždeň, lebo dneska ráno mi to nevyšlo. Ked som naštartoval po 4dňovom státi, tak motor pekne nabehol a problém sa neprejavil. Dosť čudné.
  • miro20vt
    Skus po nastartovani odpojit snimac teploty na termostate
  • GeriX
    nemá niekto nejaký nápad čo to môže spôsobovať?
  • GeriX
    Mám tu problém, ktorý sa objavil cca v polke sezóny. Jedná sa o motor 20V VIS. Po naštartovaní motora po cca 10-15 sekundách začne motor kýchať, potom kýchanie ho prejde a motor sa trasie akoby šiel na 4 valce, cítiť aj v sedadle, potom z ničoho nič naskočí správny rytmus a ide ako hodinky. Robí to ak stojí auto min. 24 hodín. Skúšal som ja nechať zapaľovanie troška kým napumpuje benzín a potom naštartovať, ale nepomohlo. Pripájam video robené ešte v auguste. Vtedy som mal deravé zvody (matička sa odtrhla na spodku čo niečo drží a vylomil kúsok) kvôli tomu má zvuk ako traktor, to je už opravené, zvuk je už krajší. Sviečky som vymenil, cievky som preskúšal aj po naštartovaní, sú v poriadku. Váhu vzduchu som vyčistil, filter vypral. Jediné čo sa zmenilo od predchádzajúcej sezóny, že tankujem V-Power nitro+ (95) oproti normálnej 95ky, ale to už od 27.4.2012. Auto silu nestratil. Olej som menil minulý rok (Selenia 20K), času na čas treba doliať vodu aj olej (STK a EK som robil tento rok, podľa technika vynikajúce hodnoty emisky), voda sa do oleja nemieša, olej pekný čistý. Jazdím cez víkendy a na dovolenky, takže krátke aj dlhé vzdialenosti. V zime stojí v garáži.

Na videu počuť ako pri 1:50 sa motor ustáli.