zapsání kol do TP

• LWQ
    Nejaky dalsi info ...

http://prislusenstvi.elektrony.cz/?PHPSESSID=bc2a5 525f578ba70d428c88fba5a75cf&kat=dokumenty
  • sebo 1.8 16V
    asi mali novšie 1,8 aj R16 205/50 podla 20VT ta sa tiež robila v poslednom roku výroby .Nehádam sa staršie ročníky aké mali povolene kola
  • Ravel
    Denis,
    zkus sehnat typový list na kola stejného rozměru jako máš bez ohledu na výrobce, který se do TP nezapisuje.
  • Denis 1,9 JTD:(
    16VT mají taky 205/50R16, možná jenom 16VT plus...to jen tak OT.
    Ale dokáže někdo sehnat typový list na kola, která už vlastním a už se nevyrábí?
  • Ravel
    Sebo,
    podle ZTP (i podle návodu k obsluze) jsou pneumatiky 205/50 R16 základní pouze pro 20VT. Pokud je máš v TP 1,8 16V zapsané, tak buď rád, ale většina bude mít zapsané jen patnáctky (195/55, 205/50, 205/55).
  • sebo 1.8 16V
    R16 205/50 je presná špecifikácia pre FC nemyslím ze by si potreboval list Ja ho mam technickom a mam 1,8 ročník 99
  • LWQ
    Kdo mi pujci typovej list na 16" 205/50 puvodne Superleggera ? :-D
  • Ales
    To co píše Ravel je pravda, ale když jsem koupil kola tady na stránkách R17 7 J x 17 H2, tak jsem vzal typový list ke kolům, kde je k těmto kolům napsaná guma 215/40, šel jsem u nás na úřad a do žádosti změny jsem napsal, že chci připsat do techničáku tenhle rozměr kol a gum, zaplatil jsem 50 korun kolek, chlap za přepážkou se podíval do mé žádosti, pak do typového listu a za 5 minut jsem šel domů s novými údaji. Základ je mít typový list
  • Ravel
    Pro informaci uvádím text ze stránek mdcr:
    http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_regis trace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Za pis_rafku_a_pneumatik/

Postup zápisu ráfků a pneumatik do TP vozidla nad rámec uvedených výrobcem:

A) Typově schválených – na základě typového listu

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:

1) Řádně vyplněný typový list
    – typový list musí odpovídat vzoru uvedenému v seznamu držitelů schválení *
    – musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)
    – musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)
    – musí být potvrzena montáž na vozidle kontrolním technikem typu „K“, který ověří shodu s uvedeným
    schválením KBA (ABE) XXXX, které je nedílnou součástí daného typového listu (datum, podpis, razítko).
    U ráfků a pneumatik uvedených v tabulce c) (pro daný typ vozidla) je držitel schválení oprávněn potvrdit
    v typovém listu i část „montáž na vozidlo“, s tím, že k potvrzení (datum, podpis, razítko) uvede:
    „Schváleno MD pod č.j. xxxxxxx“.

2) Schválení KBA (ABE) XXXX, včetně překladu do českého jazyka
    Poznámky:
    1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
    2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
    3) Kontrolní technik typu „K“ v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla se všemi podmínkami uvedenými ve schválení KBA (ABE) XXXX
    4) Seznam držitelů schválení včetně vzorů typových listů, schválení KBA (ABE) XXXX a jejich překladů je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek)
    5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje

• Džanek
    do TP se pise jen rozmer disku a pneu, tzn. ze pokud by tomu bylo jak pise Ales, staci jakykoli "typovy list".
    V tom pripade kdo mi zapujci typovy list na 17" 4x98 7,5J 215/40? dekuji
  • LWQ
    NO fajn a netusite nekdo kde najit typovej list pro OZ Superleggera ? Nasel sem jen Ultraleggera ... Diky ...
  • sebo 1.8 16V
    RONAL R42 7,5x18 - 4/98 ET38
    fiha 100 Eur 18 ma ju niekto?
  • sebo 1.8 16V
    Ale platí to len pre ten disk na ktorý je atest a vlastne v tom ateste je aj aké gumy "rozmer" ak chceš iné tak "legálne" to nejde ako sa tu už par krát spomínalo ze do techničáku si dokáže dostať aj gumy na traktor takže až más známych tak ANO
  • Ales
    na technickou s tím vůbec nemusíš, stačí jít na úřad vzít typový list a vyplnit si žádost o změnu, zaplatit 50,- a osoba za přepážkou to zkontroluje a zapíše do velkého techničáku.
  • Ravel
    Např. na epneu.cz mají
    RONAL R42 7,5x18 - 4/98 ET38 s typovým listem.
    Typový list Ti na STK potvrdí technik typu "K" a dopravní úřad pak rozměr kola (bez uvedení konkrétního výrobce) zapíše do TP.
  • sebo 1.8 16V
    co je viem sa dá 17 ale len na konkrétny disk ktorý ma atest neviem ci na FC ma atest nejaká 18 disk
  • jirka90
    Zdravím, nemá někdo náhodou zapsaný kola velikosti 215/40 r 18 v techničáku? Případně neví někdo, jestli je to možný a kdyžtak jak to udělat? Díky