Výměna zadních brzdových destiček 1.8

• Coupe20VT PLUS :-D
    já jsem si na to vyrobil ten přípravek... točím 24kou klíčem a za 5 vteřin hotovo. na siky a podobné už sem neměl nervy...
  • Honza
    na zatlačení pístku používám truhlářký ztužidlo... jeho utahováním nejen tlačím, ale i zatlačuju...

taky sem řešil všechno možný- sikovky+násada kladiva, klíč na flexu..ale ztužidlo ej nej..
  • Milda
    Taky sem to upravoval flexou:-)ale stačí pouze upravit dvě destičky ze čtyř. (na každém kole jednu). A jen pozor na ty zadní pístky. Když je zatlačuješ, tak musíš s něma točit - po směru hodinových ručiček tuším. Pokud nemáš speciální nástroj, tak poslouží klíč na utahování malé úhlové brusky. Jeden mi šel zatlačit dobře, ale u toho druhýho to bylo horší:-)
  • Honza
    kdyžtak přesný obrysy a motorizace máš tu:

http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=3&nav i=x4f4x22403
  • jardast
    Děkuju :-)
  • Honza
    není.. ten tym s "haldkejma" okrajema jde přinejhorším upravit flexou (jednou jsme omylem koupil hladký desky na HGT a tam je ten zubatej třmen..

ta hladká destička by měla jít na 2.0 16V a VT

pětiválce a 1.8ma maj ten "zubatej" typ..

• jardast
    Ahoj,moc Vás prosím o návod jak na výměnu :-).A ještě mám dotaz:na třmenu je napsáno Lucas,ale když koukám na autokelly ,tak tam mají pro tenhle systém dva druhy destiček.Jedny mají takový zubatý okraje a ty druhý ne.Je jedno který tam koupím?Díky.