BRZDY na Coupe

• kisik
    http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=fddQRloA 7&PHPSESSID=ckf8dghjbj2pvamfo0skqi1jp5
  • kisik
    Chci se zeptat . Zadní brzdiče jsou na všechny motorizace stejné ? Měním kotouče a desky a nehýbou se mi brzdiče (jak se zminuje Honza),nehnul jsem pístkem ani ve svěráku a druhej je seklej na vodítkách . Našel jsem opravnou sadu ,ale nevím jestli bude pasovat na 16VT brzdy ,v tabulce maji jen 2,0 20V . Předem dík .
  • Venca Cheb
    2 Ho:nza : tak až na tom budeš makat, tak udělej fotoseriál : " jak vyrobit brzdící coupe ", by jsme byli všichni méně zdatní automechanici vděčný :-)
  • Honza
    hoši,pokud laborujete s brzdným účinkem a nástupem brzd, pouze výměnou destiček a kotoučů, někdy laborujete na špatným místě..oni třmeny bejvaj občas dost zatuhlý, a tak maj určitou prodlevu než se vůbec hnou , když zapůsobíte na pedál brzdy -část tlaku vemou hadičky,a třmen s epomalu vysouvá...

na tipu a na bravu jsou třmeny jak nový.Na tipu po kompletní repasy -výměna pístků,gumiček,vodících čepů a je to svatý)Na bravu brzdy nikdy nepotkaly českou zimu, a tak se hejbou krásně volně.Na coupe to je horší, tam budu muset zapracovat...

na nástupu brzd to je hodně znát..
  • Venca Cheb
    2 Zdenda : včera jsme měli výročí - druhá úspěšná techická :-), to to letí vůbec bych neřekl, že už straším důchodce na přechodech dva roky :-).
    Na co jsem přišel ? 1) výměna brzdovky - nějakou kvalitku . Jestliže jsi už vyměnil a pořád nebrzdí, už nepomůže ani svěcená voda. Já chci skočím do vrtanejch z 20VT a uvidíme :-), ale stejně si myslím, že kdejakej favorit bude brzdit líp :-(. Je to už bohužel tak, takové je prostě coupe :-)
    2 Syky : no tak to asi v některých případech platí vyjímky :-).to je hned chvilka nepozornosti, zajíc či splašená vevera v zatáčce a je oheň na střeše, ee tedy coupe na střeše :-)
  • Syky
    ja jsem nebrzdil a rosekal jsem to :)
  • Syky
    kdo brzdi,prohrava :)
  • ZdenysM.L.
    Ahoj Venco , jak ti dupou králíci:-)))A na co si přišel ohledně brzd??
  • Venca Cheb
    Ahoj Zdendo, mesmutni, taky jsem to řešil a po dlouhém a dlouhém pátrání jsem přišel na životní radu ohledně "brzdících coupe" .
    "Zdendo brzdí se až v nemocnici" ;-)
  • Honza
    naco linky, když tohle jsou hodně dobře zásobený autodíly, který nemaj webovky... stačí si zadat do vyhledávače prodejce AP a Pagid a je jasno.... mimochodem jsme koukal na naši alfu a tam je vše ATE už z výroby...
  • Brano20VT
    Honzo tak nahod nejaké linky
  • Honza
    kotouče Ap, modrý, nebo šedivý desky pagid, nový vedení a HBV, + brzdovka a bude to nepřekonatelný (seriový třmeny a rozměry kotoučů..)
  • Syky
    ptal ses o kolik se zlepsi reakce...ja vymenil z origo brzd na zimmermany a desky ATE i v zadu a zlepsi se to tak,no at neprehanim o 200%...
  • ZdenysM.L.
    Takových ladičů brzd a žádná rada:-(((
  • von Raven
    co myslis 70% opotrebeni? tlousta predku nesmi jit pod 20mm a zadku pod 9mm na kotouci jinak to rovnou vyhod, holt to chce silnejsi hemst na brzdu a hlavne mit zarazenou rychlost v neutralu to odsava jak bezzuba baba, kazde auto brzdi lip, taky bacha kdyz slapes po brzde at neslapes zaroven na plyn to dosavani je tak blizko klapky ze ji otevres a neodsaje zas nic a jeste zrychlis... najdi adise on odmontoval parohy, a udelal vstup odsavani hloubeji jak to ma kdejaky fazol a pry to brzdi znatelne vic i bez kvaltu
  • ZdenysM.L.
    Mám několik dotazů ohledně brzd.To ,že Coupe nebrzdí je tady známé.Po koupi jsem málem naboural jak to nebrzdilo.Po kompletní rozborce jsem našel odtržené obložení brd .Po výměně (ATE) se mi to zdálo na 80% ok.Kotouče jsou orig. a v pořádku , zadky tak 70% opotřebení.Ale auto nebrzí jako jiná co jsem měl:-((Brzdy brzdí jak se jim chce jednou ok jednou tak o 50% mín.Při sešlápnutí pedálu je do určité chvíle cítít reakce brzd ,ale při silnějším stlačení (hlavně v krizových situacích) schází reakce brzd a padál lehce tvrdne.Mám v plánu nechat vyměnit kapalinu(to určitě),dále bych vyměnil brz. hadičky(gumové),až uplně nakonec komplet kotouče a desky. Nebo posilovač??.Můje otázka zní.O kolik se zlepší reakce brz při výměně komplet destiček , kotoučů(Ate) , hadic a kapaliny?Jaké jsou Vaše zkušenosti ohledně brzd.Dík