Budíky z 20vt do 16v (1.8)

• xtryme
    Díky za rady =)
  • Johny
    Takže to bere signál zo zapaľovania, asi viac niet čo dodať
  • Honza
    je to prostá letitá zkušenost ještě z dob, kdy jsme míval HGT a HGT budíky chtěl každej do svý usmrkaný 1,2jky, 1,6tky a pod.. pár neštastníků co si to namontovalo se našlo a mělo problém..

pochopte, že to bere signál buď z cívky, nebo z řj a 4válec pálí 4válce ve 2 otáčkách, u 5tiválce 5 válců ve 2 otáčkách zjednodušeně řečeno.. kam tedy chceš ztratit o ten signál navíc ? bez přenastavení budíku to nejde... viz ty kupovaný "tuning" kde máš vzadu zpravidla několik jumperů a změnou jejich pozic nastavuješ kolikaválcovej máš motor...
  • Johny
    aj na tých dokupených otáčkomeroch zo zadu býva taký prepínač že kolko valcov motor má aby to ukazovalo správne :-) Takže Honza ma asi pravdu alebo nie iba ak by si to bralo signál od klukovky alebo vačice. neriešil som to neviem ale podla ma to bude ako píše Honza.
  • krisz
    4 valec ma v neutralu 900 ot.,5valec tiez,4valec obmedzuje na cca.7000ot.,5valec tiez,tak nechapem proc by mal ukazovat viac alebo menej... Ked si to skusal tak ti verim,ale ked nie,tak to nemozes povedat...
  • krisz
    Ja nechapem proc by mal ukazovat 1/5??? A ked kupis v obchode otackomer,to pasuje do 4,5,6,8,10,12...valca normalne,neni to tak?
  • Honza
    jenže 16VT a 1.8ma jsou 4válce...

20v je jaksi pětiválec a otáčkoměr z něj na 4 válci bude ukazovat o 1/5 méně......

• xtryme
    =/ právě můžu mít ty bílé a moc bych je chtěl ale aby zase to tam pak nelítalo jako krevní tlak =/
  • krisz
    Ja neviem chlapci,aj minule som pisal,ze ja mam 16VT a mam budiky z 1.8-ky a vsetko uplne funguje a ukazuje jak ma...Podla mna ten otackomer v pohode bude fungovat...
  • Honza
    nepujdou:) .. pokud chceš aby ti to ukazovalo o 800 ot/min víc, tak si je tam dát můžeš:)
  • xtryme
    čuste kluci zkoušel někdo dávat budíky z 20 vt do 16v mám vyhlídlé jedno pěkné ale bojím se že mě tam nepujdou jedno téma na toto jsem tu našel tam jeden člen psal že nepujdou ,ale možná máte někdo nějaké new poznatky =)))