Vazelína do ložiska kola

• von Raven
    abs nemam, taky si myslim ze je lepsi cela hlava v kupe nez lozista nekde tlacit, gumy mam 205, mam to ale snizene, ET 30, podlozky 20mm, ma to co delat ale otocil sem podlozku a je to lepsi, asi uz lozisko dostalo nebo to jak couha guma ven nevim ted neresim jens em to chtel do budoucna pro zajimavost
  • ZdenysM.L.
    Rozdíl v ceně je akorát v tom jestli máš abs nebo né a to dost.Já koupil sadu i s hlavou , bez hlavy sem to nikde neviděl.Pokud máš podložky a ještě gumy co tam nepatří(širší)tak je jasný že ten tlak na ložisko je větší.
  • von Raven
    tak to vypada ze jsou loziska v te hlave, je lepsi kdyby bylo vadne lozisko koupit nakou sadu a snazit se to vymenit v tom nebo radsi cely ten naboj, rozdil v cene uz neni tak hrozny... krapet to huci, ale otocil jsem podlozku jinak a hukot je mensi, bokem mi couhaji kola asi 4-5cm ven tak to taky muze byt vitr o gumu a jinak jeta guma pac sem prehodil predek za zadek ale jinak me to lozisko a naboj zajima pro jistotu :D
  • Honza
    280 až 320Nm...
  • ZdenysM.L.
    Nevíte někdo utahovací moment matice ložiska zadního kola?
  • von Raven
    grafitka neni to to na zdi? :D grafitem sem mazal spis remeny v remenici, to uz je lepsi silikonova baze, ale do kol stejne vazelinu, mazaci tuk nebo lubricant :) rikejte si tomu jak chcete
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    takže se bavíme o zadních ložiskách - budiž. Když domazávat tak nemíchat starý a nový tuk ale vymýt a naplnit novým. Z běžně dostupných českých produktů stačí LV2/3 nebo LV2EP nebo cokoliv do valivých ložisek. Ono tam žádný velký peklo není.
  • Simarik
    nedává se grafitka na šrouby aby se nepovolili ???
  • ZdenysM.L.
    Grafitku nééééé:-((((Ta tam nepatří.
  • Honza
    dneska budu rozebírat a čistit ložiska od písku, narvo tam obyč grafitku a uvidím...
  • von Raven
    jsem teda koupil MOL LitonLTA 3EP lithium base mensi krabka za 86,- krapet drazsi nez co doporucuje hekra, LTA 3EP je víceúčelové plastické mazivo na bázi litného mýdla určené pro aplikace v mobilní technice a v průmyslu. Použití : valivá ložiska a některá kluzná uložení všech druhů dopravní techniky, mobilních pracovních mechanizmů, strojů a zařízení v průmyslu, ložiska nábojů kol s dlouhými výměnnými lhůtami, ložiska vodních čerpadel, ložiska elektromotorů, valivá ložiska pracující při zvýšeném tlaku a velkém dynamickém zatížení, resp. při středně vysokých otáčkách, kluzná uložení s celoživotní náplní maziva. Teplotní rozsah použití je od –30°C do +120°C
  • von Raven
    me se teda menil, byl tuhy a bylo ho tam skoro nic... tak sem koupil naky taky na loziska :) a naspal tam toho po okraj zatky a po okraj vnitrku a bylo :)
  • ZdenysM.L.
    Ten stalý mazací tuk:-)))co se nemění:-)))
  • Brano20VT
    vazelínu používaju buzeranti , automechanici používaju mazací tuk !
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    myslíš to stálou náplň co se nemění?
  • ZdenysM.L.
    Jakou používáte vazelínu do ložiska kola?