koroze

• Adys
    Turok: já koupil na korozi a na vystříkání podvozku totok: http://www.ibarvy.cz/d.301203.html
  • Warhol
    35% kyselina fosforecna
  • turbo
    Xintex halt.Transormátor rzi-přeměna.Snad ho seženeš.
  • Turok
    turbo nějaký typ na dobrý odrezol?
  • turbo
    Ale to nesmíš kupovat odrezol za 25k a nesmíš to zaplácnout barvou -to je ten průser.Apropo-co myslíš ,že udělá čistý kov s opláchnutým odrezolem když se k němu dostane vlhkost - je reakce ještě horší..Po očištění na kov se jen ze vdušné vlhkosti objevuje rez klidně do dvou hodin.Jinak jsme namáčeli do odrezolů celé nápravy-v členitým povrchu je jediná možnost-nástřik,namočení.Jinak to ošetříš jen na oko.
  • Jirka18
    Jojo,bezoplachový odrezovače jsou fajn,odrezej,zaschnou,zaplácnou se barvou a když se k nim jednoho dne dostane kapička vlhkosti zas zafungují,zvednou barvu ,dostane se další vlhkost,zas zafungujou atd :-)
  • Turok
    Denis ok dík za rady asi tě budu muset odchytnout na FCB nebo nemáš icq? a dáme řeč. Prahy stříknu ale ty byly v poho nejhorší je ten předek.
  • turbo
    Honza-já sem psal,že to je vyzkoušený a sakra dlouhodobě,co jde očistit,odrezol-neoplachovat-dneska už jsou odrezoly s pružným povrchovým lakem,který je základovým nátěrem a pak pružnej nátěr-ty si asi myslíš,že to je asfalt ale není asi tak jako mléčná čokoláda není mlíko nebo formex kov.ošetření je nejvíc potřeba v nejmíň přístupnejch místech.
  • Denis 1,9 JTD:(
    A když takhle vypadá předek, preventivně bych vystříkal prahy!
  • Denis 1,9 JTD:(
    Turok: sundej celý rám kolem chladiče a vybrus ho/nech opískovat/ a dej nějaký pořádný nátěr/nástřik/. Ten rám, tažný šroub a držáky na pěnovku jdou sundat, sundat jde i ten držák intercooleru, ale je pod silentblokem převodovky, takže bys ho musel odšroubovat - to je už horší práce.
    Ten držák olejového chladiče jsem řešil tak, že jsem si koupil pískovací pistoli a opískoval-je z toho ale spousta bordelu, já to dělal, když jsem ještě neměl motor v autě.
  • Turok
    je to hnus to máš tak jak dřívější majitel jebal na údržbu a ještě s tím jezdil v zimě. Měl jsem si sundat kryt pod motorem než jsem to kupoval.. protože jinak je kara bez koroze.
  • Adys
    Nevypadá to moc hezky! Taky bych se měl do něčeho takového pustit + by se měl nechat vystříkat podvozek...:))
  • Turok
    5

No vypadá to děsně tak uvidíme co s tím svedu.. co pujde sundat sundám, ale rozebírat celé auto nebudu bo to bych už to nedal dohromady.
  • Turok
    4
  • Turok
    3
  • Turok
    2
  • Turok
    malá ukázka
  • Honza
    korozi zastaví pouze nějaká hodně těžká chemie, ne "asfaltovej" nátěr, tím problém elegantně uklidíš, přičemž to hnije pod tím stále a víc a víc...

pokud to nerozebereš, nemá cenu to řešit...

řešení - očistit poškozená místa + jejich bezprostřední okolí co jde ocelákem/šmirglem/pískovačkou na holej plech

odmastit, použít odrzovač, nechat působit, omejt, dvosložkovou barvou a pak bodyčko a je to svatý...
  • turbo
    Dá se koupit i v piksle a malým zahradním postřikovačem to tam vystříkáš.Nejdřív odrezol pak konkor 500,eprosin car.ředí se to tech,benz.
  • Elkar
    Jak - co se rzí? To se zablije tím asfaltem a dál to nebude ani oxidovat ani korodovat pokud tam nepůjde voda a vzduch.

Jináč ten asfalt ve spreji musíš stříkat pořádně na plný koule (to asi vzhledem k tvýmu věku ještě znáš), jinak ti to hned ucpe ten vršek toho ... stříkání.
  • Turok
    Ok chlapi dík za rady hodím sem kyž tak veče fotku jen pro představu s čím musím "bojovat" :)
  • Luxor
    Asi jde o to, kdy hodláš šrotovat... :-)
  • sebo 1.8 16V
    to by sa malo ako prevádzať pred každou zimou alebo stačí raz a už vydrží FC do šrotoviska?
  • Jirka18
    Akorát teda že nejde moc skladovat,protože i v zavřený zavařovačce obalený žužovkou během pár týdnů ztvrdne ....
  • Jirka18
    Asfalt? a co s tou schovanou rzí?

Doporučuju IndustryCoats - barvu ACP 10-00,odzkoušeno na 2 deltach a jiných vozech a s tím co se prodává v krámech nelze porovnat--hlavně zreaguje s vlhkostí a rzí mezi plechy a hotovka :-)

http://www.industrycoats.cz/poradna.html
  • turbo
    Zaručený a vyzkoušený v praxi-pružný asfaltový nátěr konkor .Dá se lehce nastříkat do všech zákoutí.Všechna auta sem tak ošetřil a na stk mi tvrděj,že v zimě nejezdím.Fakt spolehlivý,nepraskající,neodlupojící a zastavuje korozi.Jako podklad můžeš vystříkat odrezolem.Hamerlite není žádnej zázrak pod ním rez pokračuje-vyzkoušeno.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    PRIMER od firmy WURTH...
  • Turok
    Olej si nechám radši na hranolky.

k tomu primetu - koukal jsem po netu a je jich docela hodně. Může někdo poradit nějaký osvědčený výrobek? At nekoupím něco co funguje jen na papíře.

Taky pokud někdo máte nějaký osvědčený typ na antirezin tak dejte echo.
  • K0K1N 20VT
    za dob otců se používal fritovací olej a funguje :)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    primer na okna... zastavuje korozi suprově.

nebo potom hamerite...
  • Turok
    Čus potřeboval bych poradit jak nějlíp zatočit s korozí ve špatně přístupných místech jako jsou různé držáky v motorovém prostoru, objímky a podobně. Existuje nějaký přípravek, který zastaví a zakonzervuje zasažené místo? Co nějaký sprej barvu, která je nejvhodnější a má nejlepší vlastnosti co se týče zabránění opětovného vzniku koroze.

Samo znám základní postup - očistit místo, zbrousit korozi až na zdravý plech, nanést nějaký antirezin, zakitovat, základní barva, lak. Pokud, ale díky špatnému přístupu nejde zasažené místo pořádně očistit od koroze co pak? Rozebírat auto do posledního šroubku nehodlám, ale chcu mít auto bez koroze :) Nehodlám s ním jezdit v zimě a pochybuju, že ho někdy prodám.

Budu rád za každou dobrou radu. Námět či něco podobného, jak na to? :)