Manžeta poloosy

• _ACE_
    A baví mě to.Proti mé práci si u toho odpočinu.
  • _ACE_
    Matku už mám přímo od Fiata.
    A jestli je to 9 nebo 90 dní je mi jedno auto je zazimovaný v garáži a postupně ve volném čase dělám udržbu,mám na to čas a po skušenostech se servismanama radši co můžu dělám sám! Nejde o peníze.
  • Warhol
    jo a ani nespocitam kolikrat uz by to bylo hotovy za tech 9 dni co se tady o tom mluvi, a staci loctite 243, jestli pouzijes 638 tak priste hledej nekoho kdo ma autogen
  • Warhol
    nebo u pekaru na melniku muzes koupit matku jako samu o sobe asi za 140 korun
  • Coupe20VT PLUS :-D
    zalep jí na LOCCITE, pootoč o pár stupňů dál a nemusíš se ničeho bát...

je to jen rada, samozřejmě si můžeš koupit nový kloub a z něj použít pouze matku...
  • Motyl
    prodává se v sadě s ložiskem, samostatně nevím, spíš přes servis, nebo u dodavatelů dílů na fiaty, třeba truckmotor a pod, zkus poslat email
  • _ACE_
    Když se na ní pořádně podíváš tak je uplně vylomená v místě kde se rozklepne.A tak to vypadá i na druhé straně.
    Ale já se ptal kde se dá koupit!Nechci nic dělat napůl,jezdit s tím budu já.
    a co se ti na ní nelíbí?
  • _ACE_
    Jenže já to ještě nerozebíral a matka vypadá takhle asi po minulém majiteli.
    Tímto se ptám ví někdo kde se dá koupit díky.
  • Elkar
    Jen ty pojistný packy pak zase doťukneš, aby to trochu drželo.
  • Elkar
    Ta matka se nemusi znicit. taky tam mam po vymene puvodni.

Navic kdyz se to cely vynda tak nemusis na geometrii cehoz jsem se bal, protoze s tehlici nehybes.

Jen teda na normalnim heveru se musi s autem vic laborovat aby se dalo vyndat dole rameno.
  • kisik
    Proto jsem to máznul ,matka je jen u Homokynetaku .
  • _ACE_
    Matka se musí zajistit na poloose je drážka a a do ní se prohne.Ta stará se většinou zničí.
    Kisik: tam jsem ji taky nenašel.
    Manžetu lze koupit všude,matku ne.
    proč nová? stačí utahnout na předepsaný moment a zajistit opět proti povolení...
  • _ACE_
    To je jasný že budu dávat novou nerad si dělám problémy.Jen se mi nechce povolovat tu matku na poloose.A jak jsem koukal tak tam moc místa není asi to rozeberu.Ta matka se má dávat nová že? kde se dá sehnat?
  • Scoupe
    jde to i na aute ale jak pise Ondra je lepsi si ji vytahnout a pekne venku v pristupu ji vymenit za novou, urcite bych nedaval starsi, nova stoji par korun, ne ze das starci v top stavu a budes ji za rok delat znovu...
  • Maarty
    mam jen starší.. můžu i vyměnit..
    nevím, ale přijde mi daleko jednodušší vyndat tu poloosu ven...
  • _ACE_
    To ale je už jedno jaká je manžeta mně nevadi rozebrat kloub jde o to jestli to jde když nebudu vyndavat poloosu z kola.
    lze koupit manžetu, co jde přetahnout přes kloub bez demontáže...
  • _ACE_
    Potřebuji vyměnit vnitřní manžetu musím vyndat poloosu ven nebo to jde jen když to rozpojím u převodovky?Je to na straně řidiče 2.0 20V.Díky za rady.