vsadim boty na turbo.....
kompresmetr a jak ho použít by měl každej mechanik vědět už ze školy.....pokud je vůbec vyučenej.....
Kouří a zvýšená spotřeba oleje
-
08:24:42 8.12.2011
-
17:49:11 4.12.2011luxor: děkuju, potestuju
-
15:33:13 4.12.2011Nic není tak lehké jak zpočátku vypadá :-)
Jinak že bys byl zasaženej proudem oleje jak z hadice myslím že ne, trošku to cáknout může předpokládám... jinak já když měl motor TOTAL KO! tak žádný (značný) dým zpod víčka nešel takže se tím neřiď :-))) a to už mi to pak hulilo i za tepla když jsem naložil turbu (dolíval jsem taky ten litr na 500 cca) :-) nicméně že jsou kroužky ko šlo poznat podle svíčky kde byl napeklý olej... dále pak to jde poznat i poslechově že je něco blbě s motorem - odpojuješ z jednotlivých válců kabely, a u válce co je KO prakticky neslyšíš změnu nebo jen velmi malou...když pak u válce vymontuješ svíčku, vyvalí se třeba i dým :-)... Pak že je něco špatně s motorem a ne turbem poznáš podle toho, že na budíku vidíš to že turbo tlačí OK, ale motor jede neodpovídajícím způsobem (od určitého tlaku už to kruhy neudrží - u mě to udrželo cca 0,6baru a pak už jakýkoliv vyšší nastavený tlak (přes MBC) nebyl na výkonu poznat... takže indicií že to není nebo je turbem se objeví dost když řádně potestuješ... stejně Ti nic jiného nezbyde když máš tak schopného mechanika (resp. spíš měniče autodílů :-)) než si na to přijít sám - nebo to dát ke skutečnému mechanikovi - tím nemyslím nějaký papír... -
11:12:25 4.12.2011luxor: zaujala mě pasáž níže, zdá si mi to jednoduché.....natočit to a odšroubovat víčko od oleje a pozorovat, jestli nejde kouř.....Nebude však olej pod tlakem stříkat ven?
"Netěsné pístní kroužky se snadno poznají podle pronikání výfukových plynů do klikové skříně motoru a odtud otevřeným víčkem nalévacího hrdla oleje na víku hlavy válců." -
10:38:36 4.12.2011http://kotamuda.humlak.cz/navody_manualy/127/HTM/H TM2/motor/mereni.htm
tu je návod jak změřit na fiatu :-))) jinak před měřením musí být píst ve správné pozici, dále nesmíš točit jak debil, měření každého válce 3x minimálně-radši vícekrát (bez oleje, pak s přidaným)atd atd, pak z grafů vyškrtat nesmysly a odečíst z něj smysly, udělat zrcadlo... a takhle nějak se to dělá (principielně velmi zhruba!)... jak úplně přesně by Ti ale řekl nějaký odborník... :-) -
07:05:19 4.12.2011a asi kazdej mluvime o necem jinym, pac na papirkach do naseho meraku na kompresni tlak mame stupnici do 4 MPa
-
06:59:27 4.12.20110,5 l na 1800km
-
00:46:47 4.12.2011warhol: a kolik ti to žere oleje při těchto hodnotách nízkých?
-
20:49:27 3.12.2011War- no to je kurva spatne..:D ja mam na 16VT kolem 10-11
-
18:09:39 3.12.2011no v hadici ze sání mi to olejuje:)a jak mám poznat jestli turbo má vůle bez jeho vyndání? Takže že by to bylo jen turbo odcházející? Na druhou stranu za jízdy s teplým motorem nekouřím z výfuku.
Díky moc za rady -
08:07:51 3.12.2011kompresní tlaky změříš - ale díky zbytkovýmu oleji nad pístem zjistíš prd (to by ten motor musel bejt hodně na sráč...), na uštvaný stovce díky tomuto jevu naměříš kompresní tlasky nad 11bar což je stále gut, přitom ten motor sežere 2l oleje na 100km...
pokud sou válce decentně šišatý, kompresní tlaky naměříš dobrý, motor má ale větší profuk přes kružky což značí, že kroužky v určitý pozici ve válci neseděj dobře - a to je případ proč to žere olej i když třeba motor může bejt po výměně kruhů..)
úřípravky na snížení spotřeby oleje jsou k ničemu, pokud je v motor jakejkoliv mechanickej průser... v tomto přípdě pokud to nerozebereš, neproměříš válce/kroužky, nemáš šanci identifikovat příčinu problému a pokud to sou válce, novej blok, nebo převrtání na nejbližšší vyšší vejbrus tě nemine -
06:43:24 3.12.2011hele petas, tlaky 2,25-2,2-2,3-2,3 MPa to uz je hodne spatny co?
-
06:35:32 3.12.2011asi nemaj kompresmeter na benzinaky
-
22:26:06 2.12.2011pripravky na utesneni motoru bych tam nikdy nelil.. sundej hadici co vede ze sani do turba a jestli tam stoji olej a turbo ma vule tak to jde turbem, jeste by me zajimalo proc nejdou zmerit tlaky valcu ..:D
-
21:15:31 2.12.2011OK, doufám že to teda bude jen turbo....jako nějak mi ta spotřeba oleje zatím nevadí, jen mám strach aby se to nezvětšovalo...je teda fakt že jezdím v podtstaě jen město a krátký vzdálenosti, což samo o sobě dost zhoršuje zatížení motoru a spotřebu.....a co ty přípravky na utěsnění motoru? funguje to?
-
21:10:40 2.12.2011mě taky míchačka tlačí 1.2 bar a je totál na kaši... za studena hulí jak kráva...
-
21:01:00 2.12.2011ještě jsem zapomněl, že turbo dle budíku tlačí jak má,tj asi 1,3 baru
-
20:26:22 2.12.2011ahoj
prosím o radu. Dá se nějak zjistit, jestli se ztrácí olej přes kroužky nebo turbo? žere mi to ted litr oleje na 500 km (20VT)....za studena mi to ted kouří bíle, ale to je asi v této zimě normální, za tepla to nekouří už...Komprese na válcích se prý jednoduše změřit nedají:( Zajímavé je, že mě ze zadní části motora nechal mechanik nějakou zaslepenou hadici, vubec nevím co to je:) Zkoušel jsem tam nalít nějaký přípravek na snížení spotřeby oleje, ale zatím výsledek žádný a už s tím mám nalétáno 500 km od nalití.....Tak nevím na repasi čeho se mám do budoucna připravit:(