Spotřeba versus kvalt

• Coupe20VT PLUS :-D
    že by měl sebo sklopit uši a aspoň uznat, že není neomylný... :-)
  • Erikson Tipo2.0 16v
    mam auto na lpg a takove kouzelny prepinac cim vypinam benzinove cerpadlo at do nej nebeha stava zbytecne kdyz jedu na plyn.Chlapi jel jsem z kopce...cerpadlo vypnute a prepl jsem na benzin.....svete div se auto jelo dal jako by se nic nestallo. Podotykam ze motor nedostal ani paru benzinu a jel jsem v klidecku :)takze z toho vypliva......
  • sebo 1.8 16V
    mne to je jedno mne to téma nevadí
  • ZdenysM.L.
    Sebo : proč bych to měl rušit?
  • sebo 1.8 16V
    ZdenysM.L
    Si založil téma požiadaj o zrušenie správcu

Pegas77
    ak to budeš mat zapojene nahraj video kľudne posli odkaz na mail .Som vážne zvedavý ďiky
  • ZdenysM.L.
    Tento dotaz vzniknul v hospodě kde se chlapi hadali uplně stejně jako vy tady:-))Co máte napsáno v TP ohledně spotřeby?
  • amadeus69
    ach jo a já myslel že bude klid :D

Hoši ale můžete si za to sami, kdyby jste ty auta neprodávali za tak směšné peníze, tak by ty diskuze tady měli asi trošku jinou podobu :))))))
  • Jan Paukovic20VT
    Tak valte chlapsi valte.
  • sebo 1.8 16V
    ono to neje také jednoznačne jeden pako to skúšal dal si tu istú cestu porovnával spotrebu cez jednotku a dokonca aj benzín čo tam nalial "väčší blázon ako ja" šiel za menej keď vyraďoval a hlavne bol na tom mieste podstatne rýchlejšie .Podla týchto veci odo mňa by mohol niekto trepnúť že jazdím ako dôchodca ale opak je pravdou .Mne sa tento štýl jazdi páči nejdem pomaly a nerobím ani mesto za 12
  • Luxor
    furt jsi mohl usetrit vic kdybys zbytecne nevyrazoval a pridaval plynuleji :-))) Zeptej se Ravena za kolik jezdi!!! :-)))
  • sebo 1.8 16V
    ?? ja som mal minimálne 1liter zo 100KM takže skoro 20% spotreby bolo mojich
  • Luxor
    njn, Holt Tupý Povoz :-))) fakt že je to hromada šrotu co jen žere benzín a nejede - omyl techniky, tak za tu spotřebu nemůžeš... :-)
  • sebo 1.8 16V
    106 nemala merač ani ta fabia a ta spotreba je úplne presná prepočítaná koľko som najazdil a koľko som písal do výkazu a muselo mi to sedieť co bolo na "vyše" na fabiu sa písala 6,7 letná a zimná 7,3
  • Luxor
    2 sebo: za 6litrů po městě (100%) dokážu jet i se 100k Fabií 1.4 čtyřválcem (min. stejně rychle jak ostatní účastníci provozu!) když se mi chce :-) a to jako čestný pijonýrský... :-))) se 106kou jsem taky jednu dobu jezdil ale neměla komp takže přesnou spotřebu netuším ale za 5 se dalo celoměsto v poho.
  • sebo 1.8 16V
    rogy
    ak niekoho napadneš ze nieje normálny a potom by sa dokázalo ze nemáš pravdu ale on a tebe je to fuk "tak potom šúcham nohami "To mi pripomína jednu poučku 1 pravidlo šéf ma vždy pravdu ak ju náhodou nemá platí pravidlo číslo 1.Potom naozaj lepšie ak nový nepíšu
  • sebo 1.8 16V
    tuto tému som sem nedal ja
    ZdenysM.L.
    vyskúšaj si spotrebu na "neustálom zaradenom stupni" a potom spotrebu na využitie že máš coupe rozbehnute "neutrál" brzdiť len keď musíš a ak sa dá len motorom Ak ti vyjde nižšia spotreba tým 2 systémom račí to sem nepíš "mal by sebo pravdu"To je všetko
  • rogy
    sebo ja sa nemam komu za nic ospravedlnit ked aj spravi ten merac, mne je to sum a fuk ako kazdemu na tomto fore, ja tvrdim ze je to uplne zbytocna tema a myslim ze vela ludi to potvdi, ale fakt dobre na pobavenie...
  • sebo 1.8 16V
    Moja spotreba na Peugeot106 5 litrov 50% mesto fabia !trojvalec" 5,8l/100km tiež 50% mesto Fiat coupe 8/100 km Takže nejazdím spätne keď mam menšiu spotrebu ako je uvádzaná výrobcom
  • Luxor
    2 sebo: "A cely môj názor je ten že keď mat zaradenú rýchlosť jedine ak potrebujem brzdiť inak vyradiť to je všetko" / máš špatný názor! vždycky kvalt, a když jedeš do mírného kopce tak dávat zavčasu mírný plyn než dobržďovat motorem za nula a pak muset víc akcelerovat - je to ekonomičtější... mám vyzkoušené na 11let starém benzínovém autě stříkačka vvti! že se dá jet za 3,1L/100km při průměrné rychlosti do cca 100kmh - vyzkoušené na tisíc km dlouhé trase, tam, zpět tam zpět :-)... ale jezdi si jak uznáš za vhodné :-) U coupé spotřeba řešit nejde, tam je to úplně zcestné...

Jinak samozřejmě že počítač založený na počítání dodávky do vstřiků bude přesnější než nějaký levný průtokoměr (teď neřeším že někdy výrobci výstup upravují aby to na PPC vypadalo lépe) to je fyzikálně dané myslím a je to spočítané matematikou a ne odhadem, prostě 1+1=2 s tím nic nenaděláš... pokud Ti sáknou vstřiky tak je to něco jiného, ale přepokládám, že když tak řešíš spotřebu už je máš dávno vyčištěné a repasovanél když to stojí "pár" kaček.
    a do novejch aut se montuje taky kontrola trakce a stabilizační systém. to mít taky budeš? :-D

• sebo 1.8 16V
    prečo by ma to nemalo držať? Prečo sa to montuje do nových vozov? Ja to v aute mat budem
  • Johny
    :-) vidim že ťa to ešte stále drží
  • sebo 1.8 16V
    jasné
    Dúfam že sem Pegas77 dá video keď to zapojí
  • amadeus69
    Jo jo chápu že když má někdo vstřiky v hajzlu tak ho podobné úvahy mohou napadat :))))
  • sebo 1.8 16V
    Chlapci nepodceňujete nových O tom ze sa pri zaradenej rýchlosti nedostáva napätie na vstreky je jasne aj keď každá riadiaca jednotka je prispôsobená programom motoru a vstrekom .Je tu odfotená dokumentácia FC a tam je 1700ot .Inak pani viete o systéme kontroly skutočnej spotreby z GPS .Na súde obstojí len merane prietokomerom z dôvodu že systémy v aute spotrebu len odhadujú nemerajú !Súde som myslel tým ze by vás chcel zamestnávateľ vyhodiť ze kradnete benzín .A cely môj názor je ten že keď mat zaradenú rýchlosť jedine ak potrebujem brzdiť inak vyradiť to je všetko .Ale aj tak budem rad keď tu niekto tu stavebnicu nahodí a nahrá na video
  • _ACE_
    Jo jenže oni se dohadujou že to něco přes ty zavřený vstřiky musí vycucnout když motor dělá brm brm
  • amadeus69
    Honzo nekaž jim to nejen já se tu nad tím každé ráno dobře bavím :D

Jinak funkci "cut-off" (o které se tady celou dobu bavíte) mají snad všechny ŘJ aut od roku 90 a ano jednotka při ní opravdu !úplně! odpojí benzín 0 l / 100km ;)

Jedinou vyjímkou jsou motory s karburátorem, kde teče benzín furt a možná i u LPG se řežim cut-off nepoužívá ale to nevím jistě ;)
  • Jan Paukovic20VT
    Opravdu blazni jak vydno podle mne. Tady se ktomu vyjadruji jen asi 1 ci dva ze stare gardy ti maji jeste naladu to tu resit jinak nikdo, nedovedu si predstavyt ze by na starem webu pred vice jak 5 lety nekdo resil takoveto tema us opravdu je to tak levne auto ktere si muze koupit kazdy, jens ho ma jen a jen na odjeti do prace a spet a na machrovani ,to srdce je us davno pryc. Nic proti clovjeku ktery my puvodne odepisoval ,chapu ze na cesty do prace clovjek pocita kazdy litr. Tak hlavne i o ty ptacanty pecujte s laskou.
  • sebo 1.8 16V
    O,00 neukazuje každé si nájdi cez Google .Ale OK ja mam zle auto a vy dôverujete zaokrúhľovaniu software.Všetci sme šťastný a spokojný OK
    Ďakujem Pegas77 za inf k tej stavebnici .Dúfam ze sem k tomu dáme nahrávky ako to bude fungovať
  • Pegas77
    Sebo: no ja nevim 0 ti ukaze asi kazde auto s palubnim pocitacem, aspon co jsem mohl osobne potkat ja tak vsechny pri brzdeni motorem ukazovaly cistou 0, a je mi to jedno ze to tak je, pro me ucely abych se naucil jezdit ekonomicky mi to uplne staci
  • sebo 1.8 16V
    Rogy
    potom sa ospravedlníš ak tu niekto ten merač spotreby urobí? V čom je debilita v softvéry ktorý vyhodnocuje napätie na vstreku a nahodí 0,00 keď ma byt podla regulačného napätia vstrek zavretý??Máš pravdu hádame sa tu trápnom poldecáku benzínu ktorý je nezmerateľný ani tým softvérom na tom videu .
  • sebo 1.8 16V
    čo berieš do huby mňa?Môj motor bez benzínu nejde váš ANO už som to tu písal Mate FC v lepšom stave :)
  • rogy
    jezis chalani este ste to nevymazali??? z uplne kraviny skoro 100 prispevkou, prepac sebo ale neni ti to uz trapne hadat sa o uplne zanedbatelnych ciastkach? sa cudujem ze ste to nezrusili cele lebo toto je uz ozaj na urovni deti. Vzdy som si myslel ze tu su ludia pre ktorych FC znamena nieco a vazia si ho. cim dalej je tych aut menej a stale viac dementov ich vlastni. takymto tempom budeme len spominat!!!Mozno vam pripadam ako debil ale zvycajne sa tu riesia problemy nemozem nastartovat, nejde a podobne...tak suste si setrit inergiu ked bude fakt niekto potrebovat pomoc a nie sa tu hadat o kkt...
  • Johny
    Idealne by bolo fakt najst si slušný kopček napr z Donovalov,vypnuť ten klučik a cez okienko vyhodiť von :-) Sebo takýto trapas si furt robiť neviem, neviem, to je ozaj pre Dr.Chocholouška :-(
  • sebo 1.8 16V
    Ne ja to skúšať nebudem ja nepíšem že mi motor ide bez benzínu a dupľom keď v papieroch je ze už od 1700 sa vstrek na FC otvára
    no, tak to zkus, až pojedeš z kopce, tak chcípni motor klíčem a nech zařazenej kvalt... a pak mi řekni, jak ten motor zněl, jo?

a hlavně si při tom nezamkni volant...

si dej auto do servisu, asi ho máš rozbitý, když ti žere benzín :-D
  • sebo 1.8 16V
    vstrek funguje úplne od 0,0001 volta? hm ma svoju charakteristiku ktorá sa mení aj vekom aj zanesením a benzín by v garáži netiekol nieje fungujúca pumpa takže palivový systém neje natlakovaný a tak isto roztočený motor tak ako je schopný si natiahnuť vzduch tak aj aj benzín V garáži sa ti toči motor? pumpa natlakovala palivový systém?
  • sebo 1.8 16V
    Coupe20VT PLUS :-D
    Ale ak by si dolu kopcom zo zaradenou rýchlostnou vypol kľúčik tak motor nezhasne ne nič by sa nemenilo ne?Píšem naschvál ty lebo mne by motor zhasol mne to male množstvo benzínu žere
    a kolik asi proteče přes vstřik, který vykazuje napětí 0V a tudíž je zavřený???

joooo jediná možnost, že by ti netěsnily vstřiky... to potom žere pořád i když je auto uklizený v garáži... :-D

• sebo 1.8 16V
    A ja by som niekoho označil za blázna lebo softvér píše 0,00 pritom to len software vyhodnocuje podla napätia na vstreku
    :-D JOHNY: tys na to kápnul.

já bych si to dal do auta i s tím počítadlem z benzínové pumpy... :-D
  • Johny
    coupe20VT ja som si už x krat povedal že sa tu nevyjadrím ale ked to sa nedá :-) fakt pro doktora Chocholouška :D podla mna by si tu mali chalani namontovať prietokomer ako má stojan na benzínovej pumpe :-) ved coupe aj primerane žerie.
  • Pegas77
    Jan Paukovic20VT: no sportacek za mskoro mega :-)

2l astmatik dnes uz opravdu zadny sportak neni a tech cca 50 tisic co mezatim stal , mam to jako auto na denni jezdeni takze malinko na spotrebu jezdim
  • Jan Paukovic20VT
    Ja bych to uzavrel a nemyslite ze to je absurdni otazka? Vzakladu zni kolik zere sportacek skoro za mega? No tohle reste opravdu u TDI ne tady. Dovedete si predstavyt ze by jste si dnes bez rozmyslu koupily napriklad Alfu GTA a prvni co jste se optaly u prodejce by bylo vejdu se do 7 litru prumer asi ne co a cena je hodne podobna.
  • sebo 1.8 16V
    Ak sa nebude liečiť klystírom 3 denne tak nemám problém rezervujem si postel u okna :)
  • LWQ
    Coupe20VT PLUS :-D : hehe, zajimave - pavilon pro Italomaniaky ? :-P
  • sebo 1.8 16V
    Coupe20VT PLUS
    A? nemyslím že len tato téma je na liečebňu
  • Innocento
    Kaviárový tousty...
    HEJ tohle, jestli si přečte někdo cizí, tak nám všem zabavěji občanky a rodný listy a vedle bohnic postaví ještě jeden ústav a tam pojedeme všichni... :-D
  • sebo 1.8 16V
    ZdenysM.L
    mam okolo 8/100km viac mesto
  • Warhol
    vyriznete si jeste diru do podlahy
  • ZdenysM.L.
    Sebo:kolik ti to ukazuje průměrnou spotřebu u 1,8?A jak jezdíš?Město/dálka?
  • LWQ
    Jeste me tak napadlo, ze by nebylo spatny rozsirit ten palubni pocitac a merit teploty. Jak ruzne v motoru, tak infracervene teplotu pneu a napriklad i teplotu vyfuku ...

http://www.sparkfun.com/products/9570

Asi zacnu s Arduinem opet bastlit :-P
  • sebo 1.8 16V
    presne lepšie je dat aby dal software 0,00 a budem sa mlátiť do prs ze mam čistú nulu zo zaradeným stupňom keď sme sa tu vlastne rozpísali že aj v nových autách sa to hodnoti podla vstrekov ne podla prietoku skutočná spotreba sa vôbec nemerá
  • Innocento
    A měřit tak malej průtok v takovejch podmínkách je taky nesmysl.
  • LWQ
    Ten prutokomer co sem posilal takhle male hodnoty neumi, ale vzdyt to je uz i daleko za hranici chyby mereni ... Tak co resit.
  • sebo 1.8 16V
    to sa nehádam ja som taky zatiaľ ani nenašiel .O to najstupídnejšie je sa háďat sa o niečom čo nejde v normálnych finančných možnostiach zmerať
  • Innocento
    Takový se pohybujou v řádech několika desítek tisíc.
  • sebo 1.8 16V
    ak by som to robil na prietokomer tak jedine ten ktorý takú spotrebu zmerá ak taky nenájdem nebudem robiť a nejde vôbec o cenu 30euro už som pozeral za 100Euro a prietok na úrovni 50ml/h nijaký nezmerá
  • Luxor
    2 sebo: zato s prutokomery za 6stovek Ti to bude merit dlouhodobe presneji :-) o tom si myslim svy i diky nejakym mensim zkusenostem v realnem provozu
  • sebo 1.8 16V
    Tak tomu ver aj keď osobne by som račej robil niečo na princípe prietokomeru ale na tej zaradenej rýchlosti to žerie okolo 50 ml za hodinu a taky prietokomer ktorý by to zmeral asi v normálnej cenovej hodnote nie je A už chápem aj tu 0,00 softvérom nameranú ak nedajú napätie na vstreky tak je ako že "0" prípade absolutnéj tesnosti vstreku
  • ZdenysM.L.
    Pegas: až to budeš mít zapojený a zprovozněný dej vědět kolik to měří s tím kvaltem z kopce.
  • sebo 1.8 16V
    100euro je veru dosť ale čo už
  • Pegas77
    Ano, k palubce nevede bowden, v převodovce je snimac , toto řešeni ma dnes vetsina aut, ,melo to i stare TIPO s digitalni palubkou
  • sebo 1.8 16V
    FC ma digitálny vystúp na kilometre?
  • Pegas77
    pořídil jsem tady stavebnici, součástky pájel sám http://www.jelineklu.wz.cz/
  • sebo 1.8 16V
    Pegas77
    máš podklady na "stavebnicu"alebo to budeš vyrábať? Chcel by som si to pozrieť
  • Pegas77
    ale do vstriku se nijak nezasahuje, jen se pripoji vodic na vodic co otvira vstrik coz je operace na par minut, a samotny PP se da koupit jako stavebnice ci uz jako plne osazeny, rozhodne zadny zasah do motoru
  • sebo 1.8 16V
    http://www.conrad.cz/prutokomer-fch-mini-pp.k15537 4
    by bol vhodnejší
  • sebo 1.8 16V
    0,015 až 3,0 l/min aspoň podla tej stránky to značí 0,9 až 180litrov/h. Ja by som chcel od 0,001 až do 20l/h Najideálnejšie riešenie by bolo GPS + čidlo prietoku dúfam ze sa firmy rozhýbu
    Pegas77
    tak to asi meria 90% nových aut a máju to zapracované + GPS Do FC asi dosť prácny problém zapracovávať do vstreku .Ja by som bral GPS + možnosť pripojiť prietokomer
  • LWQ
    Pegas77 : na co prutokomer ? Co radsi nez sahat do motoru, tak meri prutok, ale spis je to pozustatek puvodni konstrukce.

sebo : cena slusna na to co to umi :-) http://www.profi-elektronika.cz/prutokomer-fch-m-p om-lc-0-015-az-3-0-l-min/id/50-106687/ ... rozhodne je to pouzitelnejsi a levnejsi nez ultrazvukovy ci infracerveny snimac prutoku ...
  • Pegas77
    a na co prutokomer, normalne se spotreba meri podle delky vstriku, tlak je konstantni takze delkou vstriku se zmeri spotreba vcelku presne , obycejne staci merit jeden vstrik ze 4 ale da se zapojeni zmenit i tak ze se meri kazdy extra, vetsina palubnich pocitacu takto funguje, navic FC se dobre upravi tak aby se PP dal zapojit, ma elektronicke snimani rychlosti pro rychlomer takze se PP napoji na ten snimac rychlosti plus 1 vstrik, pak na nadrz (neni nutno pokud nepotrebujete merit dojezd) mam PP nachystan na montaz ale nemam jeste krabicku a cas natahat kabliky ovladacim tlacitkum PP a od cidel k PP
  • sebo 1.8 16V
    LWQ
    ak budeš mat nejaké výsledky rad si pozriem Inak tých 30 by mohlo stačiť stým ze keď budeš stúpať upne na krk tak pôjde cez Odkiaľ máš čidlo máš odkaz? aká cena?
  • LWQ
    Lehky OT: Netusite nekdo jakou okamzitou spotrebu muze FC mit ? Respektive jaky prutok je privodem paliva ? Mam rozpracovany prutokomer na motorku s katalyzatorem, coz by se dalo adaptovat na FC s pridani druheho prutokomeru. Na motce je to zatim projektovane na okamzitou spotrebu do 30 litru, pricemz bezna mam ta motorka do 6 litru. Ale otestovano jeste neni.

Dik za info !
  • sebo 1.8 16V
    ?? sa sťažujem ? Ja píšem že mi moje FC žere 0,0000? a to nejazdím na spotrebu:)
  • Luxor
    seš blázen... kolik si myslíš že by tohle auto mělo žrát? 5L? :-)
  • sebo 1.8 16V
    U mňa bude ta spotreba 8l kvôli tomu môjmu neodolateľnému zvuku TDI teda skorej traktorového :)Nafták žerie menej:)
  • krisz
    Ja uz ani nepametam,kedy mi papal naposledy 8l coupecko :DDD mozno ked som bol doma na sk a na dialnici max.do 110km/h :DDD stale jazdim v meste a pod 14l to neide a neresim to vobec...ale ako rogy povedal,clovek ne kvoli spotrebu kupi coupe...
  • sebo 1.8 16V
    Ja tu riešim?Ešte raz som rad že pri zaradenej rýchlosti a brzdení motorom mate 0,00000000000000000000000000000000 litra spotrebu vážne vám to prajem .OK stačí?
  • POL 20VT
    to je dobré téma, jen tak dál, jen tak dál chlapci, dobré je to, dobré! :-D
  • rogy
    ako sorry chlapci ale toto je uz ozaj trapne budete sa tu hadat ci 0 alebo 0.xxxx sebo to ze mas 8l/100km mozes byt stastny ja ani mimo mesta nemam tolko a nestazujem sa, nikdy som si FC nekupoval koli spotrebe.Ak riesis spotrebu a 1dnu kvapku pri zaradenom kvalte alebo bez kvaltu lebo aj tak nejdes niekolko km dole kopcom tak si kup ine auto...
  • L_hall
    Sakra lidi vy jste nikdy nejeli v aute s pocitacem nacvakli si tam aktualni spotrebu dali z kopce kvalt a koukali co to dela !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Píše to spotrebu 0.00 l/km dokud otacky nepadnou prilis nizko tak tam lehce zacne davat trochu smesi jelikoz jdete s otackama do volnobehu to se da vyresit podrazenim na nizzsi kvalt to znamena ze se zvednou otacky a zas jedeme zadarmo ... boze funguje to takhle jak u diesla tak u bezina :-D :-D musim se u tadytý diskuze drzet abych nepraskl smichy co tu vymejšlíte.... (ne teda všichni jsou tu i tací kteri to chapou jak to funguje)
  • Honza
    komprese naprosto čistýho vzduchu..

si ymslíš, že když točíš motorem pomocí setrvačnosti auta bez jiskry a benzínu, že ve spalováku pracuješ se vzduchoprázdnem?
  • sebo 1.8 16V
    Luxor
    kompresie čoho a následne zapálenie čoho?Mno hľadal som prietokové čidla už dávnejšie dostupne sú len pre systém kontroly spotreby z GPS .Je mi jasne ze keď niečo meriam dajme tomu v rozsahu 30l/h až do 0,00 bude mat problém a a nieje problém aby jednotka vysielala po poklesom 0,1 zaokrúhlila na 0 V softvérom sa dá robiť čary.
    Ale aj tak nechápem šťastný musíte byt vy však jazdíte úplne zadarmo pri brzdení motorom aj keď FC pridáva benzín už od 1700 mne sa spaľuje male množstvo paliva co si piest dokáže natiahnuť svojim pohybom od kolies sam .Takže mier mate FC v lepšom stave :) To viete aký pan taky kram
  • Luxor
    sebo brm brm dela komprese a zadne cidlo na mereni aktualni spotreby benzinu se nedava ani do novych aut, je to jen dopocitane mechanismem ktery schvalila automobilka... jinak k tomu videu, nebyl bych si jisty tim, ze ten soft ktery pouzivaji komunikuje na nejnizsi vrstve, tzn. ze nacita primo z hardwaru, treba jen pomoci nejakeho jakoze api taha hodnoty na stejne urovni jak monitor v aute (jen jich zobrazuje vice)... tim netvrdim, ze ty hodnoty jsou spatne ale podsoupnout se tam pak da lecos...
    brm brm brm dělá motor i bez benzínu. například pokud budeš auto tahnout se zařazeným kvaltem...

ale třeba to jednou pochopíš...
  • sebo 1.8 16V
    do 1700 FC berie benzín podľa dokumentácie a ja potrebujem odbornú pomoc jasne :) brm brm brm robí v motore spaľovanie benzínu to je jedno ze to množstvo čidlom nieje merateľne.Vy verite že to robím bez benzínu vám to vôbec neberiem :) ani neurážam o vašej inteligencii
  • Johny
    :-) :-) :-) :-) toto je už na vyhľadanie odbornej pomoci :D
  • sebo 1.8 16V
    Myslím kompromis brzdiť motor sa oplatí kvôli nižšej spotrebe ako na neutrála neopotrebovanú sa brzdy .A ako som písal vývoj riadiaceho softvéru napreduje a nove auta z novými motormi naozaj sú veľmi blízulinko 0 ale popravde na brm brm brm vždy bude treba aspoň výpary To množstvo si dokáže piest natiahnuť sam ventilmi sa otvárajú .Ospravedlňujem sa ze mam svoj názor všetkým a hádame sa tu o množstvách "výparov" co celkovú podstatnú spotrebu neovplyvni
  • Motyl
    nevím nakolik to bude čitelné, je to z manuálu pro 20V a 20VT
  • sebo 1.8 16V
    Johny
    Ďakujem za video ktoré som už vyše roka videl ešte ako "súbor"
    http://forum.autobazar.eu/spotreba-pri-zaradenom-r ychlostnom-stupni-t20143.html
    Je tam pokec ako sa stážuje jeden ze mu to 0 nepíše
    Pýtal som sa či počas brzdenia motorom idú sviečky nik nenapísal . Na konci toho odkazu je príspevok "brano76" s ktorým plne súhlasím .
    Toť vše porovnávať novší TDI Passat z FC
    Johny: ty máš svatou trpělivost... :-D když to někdo pochopit nechce, tak to prostě nepochopí...
  • _ACE_
    Když toto téma čtu nevěřím vlastním očím.
  • Johny
    Nieje problem sa ospravedlniť, s tým som nikdy problem nemal.

# tu si pozri videjko, aj dva krat za sebou OK, a už uzavrime tu to nezmyselnu tému. dopo dovi
  • sebo 1.8 16V
    Jonny
    Vysvetli motor vôbec "nejde"nejde vstrek a nejde žiadne palivo?Takže sa dolu kopcom pretáča motor kolesami bez akéhokoľvek zvuku motora pochopil som to dobre? Keď pridáš automaticky sa otvoria vstreky a začne aj iskra Tak som to pochopil správane
  • sebo 1.8 16V
    Jonny
    Potom sa sem ospravedlníš?keď niekde sa dočítaš ze sa dostava do motora minimálne množstvo paliva nie žiadne?Je to tu naozaj fajne ale nie len sprostými nováčikmi ale aj arogantnosťou starých majiteľov FC .
    Shaman
    ma pravdu
  • Johny
    sebo ako ty nie si v poriadku? to nieje karburátor, máš tam vstreky a riadiačka ich proste neotvára, takže spotreba je 0,000000litra načo by tam grcalo palivo mi vysvetli aby ho nespálené tlačilo do katalyzátora a výfuku, alebo ked brzdíš motor tak podla teba tam aj tak hadže iskru a dava 0,5l paliva, to by ale auto nebrzdilo ale akcelerovalo. Proste nieje hanba zobrať späť slovo, každý sa môže seknuť a nikto nevie všetko na svete.
  • sebo 1.8 16V
    Motyl
    Z 1 odsekom súhlasím tak nejako to formulujú aj výrobcu aut ." veľmi mala spotreba benzínu" nie 0,0 . A už to nebaví ani mňa Jazdím si svojich 8l/100 a to zväčša mesto a ani sa mi ho poriadne nedari zahriať tak nebudem meniť spôsob jazdy
  • ZdenysM.L.
    Nejde o to šetřit, šlo o hospodkou diskuzi:-)Dík
  • Motyl
    Vrátím se k původnímu dotazu. Se zařazeným kvaltem máš menší spotřebu, jelikož je motor hnán mechanicky přes kola a k tomu, aby nezhasnul stačí jen výpary (otáčky nesmí spadnout pod tuším 1700, pak řj přidá palivo). Na volnoběh je motor hnán pístem, který tak musí vykonat větší práci a tudíž spotřebuje více paliva.

pro sobo 1.8
    Pokud bys měl měřit spotřebu, tak si tam musíš dát dva průtokoměry a počítat rozdíl mezi odčerpaným a vráceným palivem. Průtokoměry bys musel nechat zkalibrovat, jelikož každé měřidlo má nějakou toleranci a ona by ti jak na potvoru mohla vyjít ta 0.

Osobně, kdybych se zabýval takovouto hovadinou, tak si raději koupím jiné auto a kdyby ani to nepomohlo, navštívím lékaře.
  • sebo 1.8 16V
    Ok 0,5L/100km je podla vás cista nula ok .Sami výrobci priznávajú že je do vstrekovania dodá veľmi veľmi malo paliva pri zaradenej rýchlosti .Ale bo je dobre pre motor aby išla iskra bez benzínu? Alebo okrem vstrekovania sa ruší aj impulz na cievku a na sledne na sviečku? Tak potom mam niečo špatne lebo mne to brm brm brm motor robí a keby to bolo len pretáčanie od kolies bezpochyby majú dostatočnú energiu bi to bolo tichšie ako elektromotor
    panebože, poku jedeš z kopce, tak motor je poháněný přes kola, poloosy, převodovku, a spojku. takže tam opravdu nejde ani kapka benzínu... a nehádej se, když nemáš pravdu :-D
  • sebo 1.8 16V
    Hm tak 0,0 ton nie je !! A tresce obojstranne
  • Johny
    To je fakt uroveň, už aj každý blbý palubný počitač vám ukáže 0,0spotrebu pri zavretí klapky, pre boha prečo nás takto tresceš :-(
  • sebo 1.8 16V
    Hm bez prietokomeru je to o pocite ze "šetrím uznávam"Ale moja priemerná spotreba je 8l/100km takže asi moc neblbnem mam hodne mesta v tom
  • Motyl
    Jo a pak v kopci šlápneš na plyn a 10x tolik co jsi z kopce ušetřil je v řiti. Pokud chceš snížit spotřebu, nesměl bys za jízdy překročit 2000ot, ale kdo takhle bude jezdit se sporťákem, pak jedině vyměnit za trabant TDI.
  • sebo 1.8 16V
    Len tam nieje 0,0 l/100km .Ľudia čo to testovali vraj to žerie okolo 0,5l/100km nechcem vám kaziť chuť na tu 0,00000l ale ten motor stále "ide" takže nejaké aspoň výpary sú tam .Ďalšia vec na neutrál sa píše okolo 2 /h . ibaže zo zaradenou rýchlostnou ani dolu kopcom nedosiahnem 110k/h takže sa na ušetrenom "čase" vráti .Ja keď idem dolu kopcom kde nemusím brzdiť vyradím ak je tam zákruta tak zaradím rýchlosť odbrzdím a znova nechám rozbehnúť .Keď je sneh a ľad je iné nebrzdiť a nevyraďovať
  • encore
    Pri zaradenej rychlosti a nezosliapnutom plynovom pedaly je prerusene vstrekovanie paliva do valcov, pokial otacky neklesnu pod 1500. Vtedy sa opat zapne vstrekovanie paliva. Je to v manualy napisane(1.2 16V).
  • sebo 1.8 16V
    Keď treba pribrzďovať dolu kopcom tak brzdím motorom .Keď mi je jedno že na spodku budem mat 130 tak jednoznačne vyradím Môj názor
  • Luxor
    základ je ve městě na semaforech ihned vypnout motor, přes křižovatku pro jistotu tlačit, parkování taktéž "růčo" - chce to nebejt línej a něco pro to udělat... :-)))
  • sebo 1.8 16V
    Coupe
    takže keď mam zaradenú rýchlosť idem 50 tuším taka 3 dolu kopcom bez plynu nebude žrať nič? Tak to pochybujem!! žrať niečo určite bude ide o to či naozaj menej ako na neutrál Otázka ma logiku pri benzíne za 1,47 E/l !!!. Na otázku či nemá niekto na predaj plechy z krásnym lakom lebo nechce dat 1000euro za celo lak som sa ozval len ja .Asi čo je múdra otázka je len problém toho komu sa to nepáči nie samotnej otázky
    ale dám vám radu když pojedete z kopce, tak ten motor chcípněte. pak máte jistotu, že to nežere taky nic. a pod kopcem to přes kvalt zase nakopněte... když sem byl malej, tak sme s dědou takhle dokázali ujet z Cetoraze až k Lejčkovu.... by ste čuměli jak péra z gauče, jak daleko sme se vezli grátis... :-D
    i blbá felcka při zařazenym kvaltu z kopce a nohou mimo plyn zavírá vstřiky a odpojuje palivo... to je zase diskuze...
  • sebo 1.8 16V
    Novšie motory by mohli mat jednotku ktorá využije to že sa "brzdi" motorom a znížia množstvo vstrekované ho benzínu ale na FC asi vyjde menej neutrál .Inak je nejaká upráva na palivovú sústavu dat palivový prietokomer?
  • HARIBO
    myslim si ze setri jenom v-tec motory:)

a u tdi pise palubni poč ze pri vykvaltovaní nizsi spotreba nez s rychlosti,..

amen
  • Honza
    pokud je zařazeno a otáčky jsou nad určitou mez (stanoveno nastavením jendotky-záleží na motorizaci, ale zpravidla nad 2000) jednotka odpojí benzín, pod tyto otáčky jednotka stále krmí

na volnoběh to pálí benzín stále...

u karburačních motorů tam teče benzín stále...
  • ZdenysM.L.
    Jedu z kopce mám zařazenou dvojku a točím 2000ot.Nebo jedu z kopce mám vyřazeno točím +-700ot volnoběh.Ted otázka: při kterém režimu má motor menší spotřebu a proč?Dík