mam auto na lpg a takove kouzelny prepinac cim vypinam benzinove cerpadlo at do nej nebeha stava zbytecne kdyz jedu na plyn.Chlapi jel jsem z kopce...cerpadlo vypnute a prepl jsem na benzin.....svete div se auto jelo dal jako by se nic nestallo. Podotykam ze motor nedostal ani paru benzinu a jel jsem v klidecku :)takze z toho vypliva......
ono to neje také jednoznačne jeden pako to skúšal dal si tu istú cestu porovnával spotrebu cez jednotku a dokonca aj benzín čo tam nalial "väčší blázon ako ja" šiel za menej keď vyraďoval a hlavne bol na tom mieste podstatne rýchlejšie .Podla týchto veci odo mňa by mohol niekto trepnúť že jazdím ako dôchodca ale opak je pravdou .Mne sa tento štýl jazdi páči nejdem pomaly a nerobím ani mesto za 12
106 nemala merač ani ta fabia a ta spotreba je úplne presná prepočítaná koľko som najazdil a koľko som písal do výkazu a muselo mi to sedieť co bolo na "vyše" na fabiu sa písala 6,7 letná a zimná 7,3
2 sebo: za 6litrů po městě (100%) dokážu jet i se 100k Fabií 1.4 čtyřválcem (min. stejně rychle jak ostatní účastníci provozu!) když se mi chce :-) a to jako čestný pijonýrský... :-))) se 106kou jsem taky jednu dobu jezdil ale neměla komp takže přesnou spotřebu netuším ale za 5 se dalo celoměsto v poho.
rogy
ak niekoho napadneš ze nieje normálny a potom by sa dokázalo ze nemáš pravdu ale on a tebe je to fuk "tak potom šúcham nohami "To mi pripomína jednu poučku 1 pravidlo šéf ma vždy pravdu ak ju náhodou nemá platí pravidlo číslo 1.Potom naozaj lepšie ak nový nepíšu
tuto tému som sem nedal ja
ZdenysM.L.
vyskúšaj si spotrebu na "neustálom zaradenom stupni" a potom spotrebu na využitie že máš coupe rozbehnute "neutrál" brzdiť len keď musíš a ak sa dá len motorom Ak ti vyjde nižšia spotreba tým 2 systémom račí to sem nepíš "mal by sebo pravdu"To je všetko
sebo ja sa nemam komu za nic ospravedlnit ked aj spravi ten merac, mne je to sum a fuk ako kazdemu na tomto fore, ja tvrdim ze je to uplne zbytocna tema a myslim ze vela ludi to potvdi, ale fakt dobre na pobavenie...
Moja spotreba na Peugeot106 5 litrov 50% mesto fabia !trojvalec" 5,8l/100km tiež 50% mesto Fiat coupe 8/100 km Takže nejazdím spätne keď mam menšiu spotrebu ako je uvádzaná výrobcom
2 sebo: "A cely môj názor je ten že keď mat zaradenú rýchlosť jedine ak potrebujem brzdiť inak vyradiť to je všetko" / máš špatný názor! vždycky kvalt, a když jedeš do mírného kopce tak dávat zavčasu mírný plyn než dobržďovat motorem za nula a pak muset víc akcelerovat - je to ekonomičtější... mám vyzkoušené na 11let starém benzínovém autě stříkačka vvti! že se dá jet za 3,1L/100km při průměrné rychlosti do cca 100kmh - vyzkoušené na tisíc km dlouhé trase, tam, zpět tam zpět :-)... ale jezdi si jak uznáš za vhodné :-) U coupé spotřeba řešit nejde, tam je to úplně zcestné...
Jinak samozřejmě že počítač založený na počítání dodávky do vstřiků bude přesnější než nějaký levný průtokoměr (teď neřeším že někdy výrobci výstup upravují aby to na PPC vypadalo lépe) to je fyzikálně dané myslím a je to spočítané matematikou a ne odhadem, prostě 1+1=2 s tím nic nenaděláš... pokud Ti sáknou vstřiky tak je to něco jiného, ale přepokládám, že když tak řešíš spotřebu už je máš dávno vyčištěné a repasovanél když to stojí "pár" kaček.
Chlapci nepodceňujete nových O tom ze sa pri zaradenej rýchlosti nedostáva napätie na vstreky je jasne aj keď každá riadiaca jednotka je prispôsobená programom motoru a vstrekom .Je tu odfotená dokumentácia FC a tam je 1700ot .Inak pani viete o systéme kontroly skutočnej spotreby z GPS .Na súde obstojí len merane prietokomerom z dôvodu že systémy v aute spotrebu len odhadujú nemerajú !Súde som myslel tým ze by vás chcel zamestnávateľ vyhodiť ze kradnete benzín .A cely môj názor je ten že keď mat zaradenú rýchlosť jedine ak potrebujem brzdiť inak vyradiť to je všetko .Ale aj tak budem rad keď tu niekto tu stavebnicu nahodí a nahrá na video
Honzo nekaž jim to nejen já se tu nad tím každé ráno dobře bavím :D
Jinak funkci "cut-off" (o které se tady celou dobu bavíte) mají snad všechny ŘJ aut od roku 90 a ano jednotka při ní opravdu !úplně! odpojí benzín 0 l / 100km ;)
Jedinou vyjímkou jsou motory s karburátorem, kde teče benzín furt a možná i u LPG se řežim cut-off nepoužívá ale to nevím jistě ;)
Opravdu blazni jak vydno podle mne. Tady se ktomu vyjadruji jen asi 1 ci dva ze stare gardy ti maji jeste naladu to tu resit jinak nikdo, nedovedu si predstavyt ze by na starem webu pred vice jak 5 lety nekdo resil takoveto tema us opravdu je to tak levne auto ktere si muze koupit kazdy, jens ho ma jen a jen na odjeti do prace a spet a na machrovani ,to srdce je us davno pryc. Nic proti clovjeku ktery my puvodne odepisoval ,chapu ze na cesty do prace clovjek pocita kazdy litr. Tak hlavne i o ty ptacanty pecujte s laskou.
O,00 neukazuje každé si nájdi cez Google .Ale OK ja mam zle auto a vy dôverujete zaokrúhľovaniu software.Všetci sme šťastný a spokojný OK
Ďakujem Pegas77 za inf k tej stavebnici .Dúfam ze sem k tomu dáme nahrávky ako to bude fungovať
Sebo: no ja nevim 0 ti ukaze asi kazde auto s palubnim pocitacem, aspon co jsem mohl osobne potkat ja tak vsechny pri brzdeni motorem ukazovaly cistou 0, a je mi to jedno ze to tak je, pro me ucely abych se naucil jezdit ekonomicky mi to uplne staci
Rogy
potom sa ospravedlníš ak tu niekto ten merač spotreby urobí? V čom je debilita v softvéry ktorý vyhodnocuje napätie na vstreku a nahodí 0,00 keď ma byt podla regulačného napätia vstrek zavretý??Máš pravdu hádame sa tu trápnom poldecáku benzínu ktorý je nezmerateľný ani tým softvérom na tom videu .
jezis chalani este ste to nevymazali??? z uplne kraviny skoro 100 prispevkou, prepac sebo ale neni ti to uz trapne hadat sa o uplne zanedbatelnych ciastkach? sa cudujem ze ste to nezrusili cele lebo toto je uz ozaj na urovni deti. Vzdy som si myslel ze tu su ludia pre ktorych FC znamena nieco a vazia si ho. cim dalej je tych aut menej a stale viac dementov ich vlastni. takymto tempom budeme len spominat!!!Mozno vam pripadam ako debil ale zvycajne sa tu riesia problemy nemozem nastartovat, nejde a podobne...tak suste si setrit inergiu ked bude fakt niekto potrebovat pomoc a nie sa tu hadat o kkt...
Idealne by bolo fakt najst si slušný kopček napr z Donovalov,vypnuť ten klučik a cez okienko vyhodiť von :-) Sebo takýto trapas si furt robiť neviem, neviem, to je ozaj pre Dr.Chocholouška :-(
vstrek funguje úplne od 0,0001 volta? hm ma svoju charakteristiku ktorá sa mení aj vekom aj zanesením a benzín by v garáži netiekol nieje fungujúca pumpa takže palivový systém neje natlakovaný a tak isto roztočený motor tak ako je schopný si natiahnuť vzduch tak aj aj benzín V garáži sa ti toči motor? pumpa natlakovala palivový systém?
Coupe20VT PLUS :-D
Ale ak by si dolu kopcom zo zaradenou rýchlostnou vypol kľúčik tak motor nezhasne ne nič by sa nemenilo ne?Píšem naschvál ty lebo mne by motor zhasol mne to male množstvo benzínu žere
coupe20VT ja som si už x krat povedal že sa tu nevyjadrím ale ked to sa nedá :-) fakt pro doktora Chocholouška :D podla mna by si tu mali chalani namontovať prietokomer ako má stojan na benzínovej pumpe :-) ved coupe aj primerane žerie.
2l astmatik dnes uz opravdu zadny sportak neni a tech cca 50 tisic co mezatim stal , mam to jako auto na denni jezdeni takze malinko na spotrebu jezdim
Ja bych to uzavrel a nemyslite ze to je absurdni otazka? Vzakladu zni kolik zere sportacek skoro za mega? No tohle reste opravdu u TDI ne tady. Dovedete si predstavyt ze by jste si dnes bez rozmyslu koupily napriklad Alfu GTA a prvni co jste se optaly u prodejce by bylo vejdu se do 7 litru prumer asi ne co a cena je hodne podobna.
HEJ tohle, jestli si přečte někdo cizí, tak nám všem zabavěji občanky a rodný listy a vedle bohnic postaví ještě jeden ústav a tam pojedeme všichni... :-D
Jeste me tak napadlo, ze by nebylo spatny rozsirit ten palubni pocitac a merit teploty. Jak ruzne v motoru, tak infracervene teplotu pneu a napriklad i teplotu vyfuku ...
presne lepšie je dat aby dal software 0,00 a budem sa mlátiť do prs ze mam čistú nulu zo zaradeným stupňom keď sme sa tu vlastne rozpísali že aj v nových autách sa to hodnoti podla vstrekov ne podla prietoku skutočná spotreba sa vôbec nemerá
ak by som to robil na prietokomer tak jedine ten ktorý takú spotrebu zmerá ak taky nenájdem nebudem robiť a nejde vôbec o cenu 30euro už som pozeral za 100Euro a prietok na úrovni 50ml/h nijaký nezmerá
Tak tomu ver aj keď osobne by som račej robil niečo na princípe prietokomeru ale na tej zaradenej rýchlosti to žerie okolo 50 ml za hodinu a taky prietokomer ktorý by to zmeral asi v normálnej cenovej hodnote nie je A už chápem aj tu 0,00 softvérom nameranú ak nedajú napätie na vstreky tak je ako že "0" prípade absolutnéj tesnosti vstreku
ale do vstriku se nijak nezasahuje, jen se pripoji vodic na vodic co otvira vstrik coz je operace na par minut, a samotny PP se da koupit jako stavebnice ci uz jako plne osazeny, rozhodne zadny zasah do motoru
0,015 až 3,0 l/min aspoň podla tej stránky to značí 0,9 až 180litrov/h. Ja by som chcel od 0,001 až do 20l/h Najideálnejšie riešenie by bolo GPS + čidlo prietoku dúfam ze sa firmy rozhýbu
Pegas77
tak to asi meria 90% nových aut a máju to zapracované + GPS Do FC asi dosť prácny problém zapracovávať do vstreku .Ja by som bral GPS + možnosť pripojiť prietokomer
a na co prutokomer, normalne se spotreba meri podle delky vstriku, tlak je konstantni takze delkou vstriku se zmeri spotreba vcelku presne , obycejne staci merit jeden vstrik ze 4 ale da se zapojeni zmenit i tak ze se meri kazdy extra, vetsina palubnich pocitacu takto funguje, navic FC se dobre upravi tak aby se PP dal zapojit, ma elektronicke snimani rychlosti pro rychlomer takze se PP napoji na ten snimac rychlosti plus 1 vstrik, pak na nadrz (neni nutno pokud nepotrebujete merit dojezd) mam PP nachystan na montaz ale nemam jeste krabicku a cas natahat kabliky ovladacim tlacitkum PP a od cidel k PP
LWQ
ak budeš mat nejaké výsledky rad si pozriem Inak tých 30 by mohlo stačiť stým ze keď budeš stúpať upne na krk tak pôjde cez Odkiaľ máš čidlo máš odkaz? aká cena?
Lehky OT: Netusite nekdo jakou okamzitou spotrebu muze FC mit ? Respektive jaky prutok je privodem paliva ? Mam rozpracovany prutokomer na motorku s katalyzatorem, coz by se dalo adaptovat na FC s pridani druheho prutokomeru. Na motce je to zatim projektovane na okamzitou spotrebu do 30 litru, pricemz bezna mam ta motorka do 6 litru. Ale otestovano jeste neni.
Ja uz ani nepametam,kedy mi papal naposledy 8l coupecko :DDD mozno ked som bol doma na sk a na dialnici max.do 110km/h :DDD stale jazdim v meste a pod 14l to neide a neresim to vobec...ale ako rogy povedal,clovek ne kvoli spotrebu kupi coupe...
Ja tu riešim?Ešte raz som rad že pri zaradenej rýchlosti a brzdení motorom mate 0,00000000000000000000000000000000 litra spotrebu vážne vám to prajem .OK stačí?
ako sorry chlapci ale toto je uz ozaj trapne budete sa tu hadat ci 0 alebo 0.xxxx sebo to ze mas 8l/100km mozes byt stastny ja ani mimo mesta nemam tolko a nestazujem sa, nikdy som si FC nekupoval koli spotrebe.Ak riesis spotrebu a 1dnu kvapku pri zaradenom kvalte alebo bez kvaltu lebo aj tak nejdes niekolko km dole kopcom tak si kup ine auto...
Sakra lidi vy jste nikdy nejeli v aute s pocitacem nacvakli si tam aktualni spotrebu dali z kopce kvalt a koukali co to dela !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Píše to spotrebu 0.00 l/km dokud otacky nepadnou prilis nizko tak tam lehce zacne davat trochu smesi jelikoz jdete s otackama do volnobehu to se da vyresit podrazenim na nizzsi kvalt to znamena ze se zvednou otacky a zas jedeme zadarmo ... boze funguje to takhle jak u diesla tak u bezina :-D :-D musim se u tadytý diskuze drzet abych nepraskl smichy co tu vymejšlíte.... (ne teda všichni jsou tu i tací kteri to chapou jak to funguje)
Luxor
kompresie čoho a následne zapálenie čoho?Mno hľadal som prietokové čidla už dávnejšie dostupne sú len pre systém kontroly spotreby z GPS .Je mi jasne ze keď niečo meriam dajme tomu v rozsahu 30l/h až do 0,00 bude mat problém a a nieje problém aby jednotka vysielala po poklesom 0,1 zaokrúhlila na 0 V softvérom sa dá robiť čary.
Ale aj tak nechápem šťastný musíte byt vy však jazdíte úplne zadarmo pri brzdení motorom aj keď FC pridáva benzín už od 1700 mne sa spaľuje male množstvo paliva co si piest dokáže natiahnuť svojim pohybom od kolies sam .Takže mier mate FC v lepšom stave :) To viete aký pan taky kram
sebo brm brm dela komprese a zadne cidlo na mereni aktualni spotreby benzinu se nedava ani do novych aut, je to jen dopocitane mechanismem ktery schvalila automobilka... jinak k tomu videu, nebyl bych si jisty tim, ze ten soft ktery pouzivaji komunikuje na nejnizsi vrstve, tzn. ze nacita primo z hardwaru, treba jen pomoci nejakeho jakoze api taha hodnoty na stejne urovni jak monitor v aute (jen jich zobrazuje vice)... tim netvrdim, ze ty hodnoty jsou spatne ale podsoupnout se tam pak da lecos...
do 1700 FC berie benzín podľa dokumentácie a ja potrebujem odbornú pomoc jasne :) brm brm brm robí v motore spaľovanie benzínu to je jedno ze to množstvo čidlom nieje merateľne.Vy verite že to robím bez benzínu vám to vôbec neberiem :) ani neurážam o vašej inteligencii
Myslím kompromis brzdiť motor sa oplatí kvôli nižšej spotrebe ako na neutrála neopotrebovanú sa brzdy .A ako som písal vývoj riadiaceho softvéru napreduje a nove auta z novými motormi naozaj sú veľmi blízulinko 0 ale popravde na brm brm brm vždy bude treba aspoň výpary To množstvo si dokáže piest natiahnuť sam ventilmi sa otvárajú .Ospravedlňujem sa ze mam svoj názor všetkým a hádame sa tu o množstvách "výparov" co celkovú podstatnú spotrebu neovplyvni
Johny
Ďakujem za video ktoré som už vyše roka videl ešte ako "súbor" http://forum.autobazar.eu/spotreba-pri-zaradenom-r ychlostnom-stupni-t20143.html
Je tam pokec ako sa stážuje jeden ze mu to 0 nepíše
Pýtal som sa či počas brzdenia motorom idú sviečky nik nenapísal . Na konci toho odkazu je príspevok "brano76" s ktorým plne súhlasím .
Toť vše porovnávať novší TDI Passat z FC
Jonny
Vysvetli motor vôbec "nejde"nejde vstrek a nejde žiadne palivo?Takže sa dolu kopcom pretáča motor kolesami bez akéhokoľvek zvuku motora pochopil som to dobre? Keď pridáš automaticky sa otvoria vstreky a začne aj iskra Tak som to pochopil správane
Jonny
Potom sa sem ospravedlníš?keď niekde sa dočítaš ze sa dostava do motora minimálne množstvo paliva nie žiadne?Je to tu naozaj fajne ale nie len sprostými nováčikmi ale aj arogantnosťou starých majiteľov FC .
Shaman
ma pravdu
sebo ako ty nie si v poriadku? to nieje karburátor, máš tam vstreky a riadiačka ich proste neotvára, takže spotreba je 0,000000litra načo by tam grcalo palivo mi vysvetli aby ho nespálené tlačilo do katalyzátora a výfuku, alebo ked brzdíš motor tak podla teba tam aj tak hadže iskru a dava 0,5l paliva, to by ale auto nebrzdilo ale akcelerovalo. Proste nieje hanba zobrať späť slovo, každý sa môže seknuť a nikto nevie všetko na svete.
Motyl
Z 1 odsekom súhlasím tak nejako to formulujú aj výrobcu aut ." veľmi mala spotreba benzínu" nie 0,0 . A už to nebaví ani mňa Jazdím si svojich 8l/100 a to zväčša mesto a ani sa mi ho poriadne nedari zahriať tak nebudem meniť spôsob jazdy
Vrátím se k původnímu dotazu. Se zařazeným kvaltem máš menší spotřebu, jelikož je motor hnán mechanicky přes kola a k tomu, aby nezhasnul stačí jen výpary (otáčky nesmí spadnout pod tuším 1700, pak řj přidá palivo). Na volnoběh je motor hnán pístem, který tak musí vykonat větší práci a tudíž spotřebuje více paliva.
pro sobo 1.8
Pokud bys měl měřit spotřebu, tak si tam musíš dát dva průtokoměry a počítat rozdíl mezi odčerpaným a vráceným palivem. Průtokoměry bys musel nechat zkalibrovat, jelikož každé měřidlo má nějakou toleranci a ona by ti jak na potvoru mohla vyjít ta 0.
Osobně, kdybych se zabýval takovouto hovadinou, tak si raději koupím jiné auto a kdyby ani to nepomohlo, navštívím lékaře.
Ok 0,5L/100km je podla vás cista nula ok .Sami výrobci priznávajú že je do vstrekovania dodá veľmi veľmi malo paliva pri zaradenej rýchlosti .Ale bo je dobre pre motor aby išla iskra bez benzínu? Alebo okrem vstrekovania sa ruší aj impulz na cievku a na sledne na sviečku? Tak potom mam niečo špatne lebo mne to brm brm brm motor robí a keby to bolo len pretáčanie od kolies bezpochyby majú dostatočnú energiu bi to bolo tichšie ako elektromotor
panebože, poku jedeš z kopce, tak motor je poháněný přes kola, poloosy, převodovku, a spojku. takže tam opravdu nejde ani kapka benzínu... a nehádej se, když nemáš pravdu :-D
Jo a pak v kopci šlápneš na plyn a 10x tolik co jsi z kopce ušetřil je v řiti. Pokud chceš snížit spotřebu, nesměl bys za jízdy překročit 2000ot, ale kdo takhle bude jezdit se sporťákem, pak jedině vyměnit za trabant TDI.
Len tam nieje 0,0 l/100km .Ľudia čo to testovali vraj to žerie okolo 0,5l/100km nechcem vám kaziť chuť na tu 0,00000l ale ten motor stále "ide" takže nejaké aspoň výpary sú tam .Ďalšia vec na neutrál sa píše okolo 2 /h . ibaže zo zaradenou rýchlostnou ani dolu kopcom nedosiahnem 110k/h takže sa na ušetrenom "čase" vráti .Ja keď idem dolu kopcom kde nemusím brzdiť vyradím ak je tam zákruta tak zaradím rýchlosť odbrzdím a znova nechám rozbehnúť .Keď je sneh a ľad je iné nebrzdiť a nevyraďovať
Pri zaradenej rychlosti a nezosliapnutom plynovom pedaly je prerusene vstrekovanie paliva do valcov, pokial otacky neklesnu pod 1500. Vtedy sa opat zapne vstrekovanie paliva. Je to v manualy napisane(1.2 16V).
základ je ve městě na semaforech ihned vypnout motor, přes křižovatku pro jistotu tlačit, parkování taktéž "růčo" - chce to nebejt línej a něco pro to udělat... :-)))
Coupe
takže keď mam zaradenú rýchlosť idem 50 tuším taka 3 dolu kopcom bez plynu nebude žrať nič? Tak to pochybujem!! žrať niečo určite bude ide o to či naozaj menej ako na neutrál Otázka ma logiku pri benzíne za 1,47 E/l !!!. Na otázku či nemá niekto na predaj plechy z krásnym lakom lebo nechce dat 1000euro za celo lak som sa ozval len ja .Asi čo je múdra otázka je len problém toho komu sa to nepáči nie samotnej otázky
ale dám vám radu když pojedete z kopce, tak ten motor chcípněte. pak máte jistotu, že to nežere taky nic. a pod kopcem to přes kvalt zase nakopněte... když sem byl malej, tak sme s dědou takhle dokázali ujet z Cetoraze až k Lejčkovu.... by ste čuměli jak péra z gauče, jak daleko sme se vezli grátis... :-D
Novšie motory by mohli mat jednotku ktorá využije to že sa "brzdi" motorom a znížia množstvo vstrekované ho benzínu ale na FC asi vyjde menej neutrál .Inak je nejaká upráva na palivovú sústavu dat palivový prietokomer?
pokud je zařazeno a otáčky jsou nad určitou mez (stanoveno nastavením jendotky-záleží na motorizaci, ale zpravidla nad 2000) jednotka odpojí benzín, pod tyto otáčky jednotka stále krmí
Jedu z kopce mám zařazenou dvojku a točím 2000ot.Nebo jedu z kopce mám vyřazeno točím +-700ot volnoběh.Ted otázka: při kterém režimu má motor menší spotřebu a proč?Dík