xenony

• Shaman
    Ano sebo ale ja som hladal 2 dni a lacnejšie funglače som nenašiel.
  • amadeus69
    Tak to je parádička já bral cenu co mi nabízel Fiat tam je to o ten litr dražší a pak cena co je na německém webu, ale stejně bych za to 12tisíc nedal :)

sebo 1.8 16V: Samotné plexi žádná firma nevyrobí :( už jsem to poptával páč by to byl dobrej obchod, velké firmy by byly ochotny vyrábět až od tisíců kusů, malé firmy zase nedokáží vyrobit tento tvar (prý je technologický velmi náročný) :))
  • sebo 1.8 16V
    Tam to vychádza 600 euro obe
  • Shaman
    http://test.autokelly.cz/#PATH=3761801;144765;146519;155985;5516479;5515574;5515575;5515576|CT=4|PCT=16|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
  • Shaman
    Ahoj amadeus69-sorry ale nemaš pravdu. nove svetla vyraba valeo a su za 6314 kč/kus a 248 EUR/kus
  • sebo 1.8 16V
    Od fiatu to už bude pase. Keby aspoň nejaká firma začala robiť plexi
  • amadeus69
    Tak to je pěkná cena, tady vycházelo jedno přes sedm tisíc kus přímo od Fiatu, teď už je prý nemají tak jen u němců za těch 439 € kus :(
  • Innocento
    Před půl rokem jsem se po nich sháněl a byly u nás k mání za 5.200,-/ks. Byli schopný okamžitě dodat 3 sady.
  • amadeus69
    sebo 1.8 16V:
    Nová světla už bude problém sehnat, myslím že Fiat už je v nabídce nemá, ale dají se koupit ještě přes Německo (fiat teile) cena je krásných 439 € za kus - jsou na nich už jiná plexi (odolnější proti UV).

V kopii se nikde nevyrábí, ale dalo se ještě před nějakou dobou u fiatu koupit ze starých zásob tam myslím jedno světlo vyházelo na 7-8tis.
  • sebo 1.8 16V
    Ak by mal kontakt na nove plexi tak by to sem určite dal za tým by sa len tak zaprášilo
  • Phoboss 1,8 16V
    Bylo by dobré upřesnit že vyčištění světel neznamená opláchnout a vyleštit čiré plexi ale taky vyčistit zaprášenou čočku a i samotnou parabolu.... pokud ji ještě lze vyčistit a nějaký chytrolín ji totálně nevypálil právě těma žárovkama typ nightbraker atd... :D Seřídit a svítí jak v kdejakém autě :P
  • LWQ
    sebo: napis scoupe-mu, treba pro tebe nieco vymysli ;-)
  • sebo 1.8 16V
    ak by zohnal nove daj vedieť za koľko
  • LWQ
    sebo: no ja nevim co vymysli ... Mluvil o obojim :-)
  • sebo 1.8 16V
    Teraz neviem ci sa chápeme nova alebo repas? Nove by som bral zaleží na cene
  • LWQ
    sebo: to jeste nevim, ale scoupe neco uroc vymysli ;-)
  • sebo 1.8 16V
    Odkiaľ nova plexi?:)
  • LWQ
    Plexi mam nic moc stav, ale s xenony se necha bez problemu v pohode jezdit ... Rozhodne lepsi nez bludicky halogeny ...

Na jare pujdou vylestit ci nova plexi a uvidimes tu zmenu ...
  • ByTOP
    Xenony mám 5000 a naprosto super. pomalu nepotřebuji dálková světla. Je to taky o stavu světel. Měl jsem tam staré a ty nesvítily vubec....čočky uplně kaput.
  • Milda
    i ja jsem vyčistil světla a nebylo to špatné ale oproti jiným autům svítivost nic moc. Ale pak sem tam lupnul xenony a opravdu nejmíň 50% zlepšení....Je to opravdu rozdíl
  • krisz
    Neviem,ale ja som vycistil predne svetla a mi tam xenony o 50percent lepsie svietia ako bezne ziarovky,do reflektoru som dal 100w ziarovky,a ajtak nesvietia lepsie ako xenony,ja som uplne spokojny :)
  • Zdeněk
    Ty světla prostě špatně svítí je to i nízkým posezem ale xenony tomu pomůžou tak max. 10 procent ale to je pořád málo na nějakou rychlou jízdu v noci to není xenony ti dají jinou barvu světla lepší to trochu vypadá ale jinak nic. Taky jsem to měl ale dal sem to pryč dnes tam mám žárovky za 35 korun taky jsem skoušel žárovky s 50 90procentní lepší svítivostí ale je to uplně jedno nejlepší žárovka za 35 korun nic to nestojí zapnu ktomu mlhovky ajedu kdyby ty hlavní světla svítily jak ty mlhovky tak by to bylo dobré ale bohužel za ty xenony škoda peněz jo tak kdyby tam pasovaly nějaké světla s dnešních aut xenony se vším všudy to by byla jiná.
  • Milda
    za litr z aukra tě bude ještě hřát pětikilo v kapse a taky s tím bude stejná paráda
  • krisz
    original H.I.D philips transformatory,podla mna to je najlepsi za rozumnu cenu,cena 1500kc...a to ti vydrzi urcite vela
  • Milda
    mrkni na aurko jsou tam levný a já už je mám rok a jsou ok
  • jirka90
    ok, paráda. A přímo nějaký konkrétní typ mi můžete doporučit? Odkaz třeba nebo přesný název :)
  • krisz
    Ja mam 6000k a spokojnost,ale raz za rok mi vzdycky poseru transformatory,ale mam na to tri roky zaruku,takze no problemo :D
  • Milda
    mám 6300 a spokojenost akorát dopraváci 1x remcali. Proto bych radši doporučil tak 4300 možná těch 5000...Jinak na tom HGT si to měl nejspíš blbě zapojený ptž to dělat nemá.
  • jirka90
    Zdravím, potřeboval bych poradit, jaký máte zkušenosti s xenonama. Do jakých bych měl konkrétně jít. Když jsem měl Bravo HGT, tak jsem si xenony pořizoval, ale při zapnutí dálkáčů a následného vypnutí se vyply i potkávačky. Nevím, čím to bylo. Tak bych chtěl poradit, kdo jaký máte a s jakýma jste spokojeni. Díky ;)