Za studena má malý výkon

• bernsteinrcz
    Probém vyřešen, museli se dát nové kabely, nové svíčky, nový palec a baterka. Ted uz auto jezdi jak má ale jeden válec jemalinko slabší... jinak najeto je asi 180000km
  • Vojta
    Kolik máš najeto km?
  • bernsteinrcz
    Takze jsme zjistily ze 3 válce maji vykon maji tlak 15atm. ale ten prvnui jen 10atm. uz je opotrebovanej a jeste je v prdeli víčko palce...
  • bernsteinrcz
    Tak kabely vyměněny a motor se dusí a jede na polovicni vykon tak jsem auto odvezl známemu mechanikovi... Nevim co to muze byt....
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já si myslím, že tím to nebude... ale uvidíme
  • bernsteinrcz
    Tak jsem přišel na to čím to je... vyměnil jsem svíčky a kdyz jsem to pak nastartoval tak sel strasnej rachot od motoru a dusilo se to.... ty zapalovací kabely uz byly v hajizlu a jak jsem s nima zahejbal tak sli do predele uplne a a kdyz jsem to nechal nastartovany tak od nich lítali jiskry :)Je tudiz mozne ze jak byly ty kabely nacaty tak to obcal jelo na 3 skopky... Tak dnes budu menit kabely a pak se ozvu zda se to vyresilo ale asi to bude ono...
    to neni jediné auto u kterého sem to poznal.... ale italský auta tento jev mají znatelnější. jinak třeba P406COUPE V6 toto dělá taky, jen ne tak znatelně.

alfy TS toto dělaly stejně jako FC...
  • Honza
    napíchnot na diagnostiku a jezdit od studenýho stavu a měřit co to dostává za informace a o kolik se odchylujou...

tipuju jedno z čidel teploty, nebo LS

to s tou tupostí za studena je kec (tupý to je maximálně proto, že to jede na bohatší směs a je posunutej předstih kvůli rchlejšímu ohřátí, ale nic co by šlo výrazně poznat )
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    může tam být nějaké čidlo špatné a hlásí bludy jednotce a ta to pak špatně řídí
  • bernsteinrcz
    Tak to je dobrý...uz jsem myslel jestli to za studena nejede na 3 válce a 4 se chytí až kdyz je to horký...
    neřeš... je to normální. za studena je každej ital takovej tupější...
  • bernsteinrcz
    Ahoj minule jsme tu mel prispevek ze mi tece olej pod vanou to uz je vyreseno bylo to tesneni. Ale ted mám jiný problém kdyz je motor studený tak musim hodne slapat na plyn zvlaste v rozjezdu zhruba po 10min jak se to zahreje tak uz to jede dobře..nevim zda to resit ci ne. U alfy me to delalo taky...