Výsledek STK prosím o radu

• ZdenysM.L.
    Hodně záleží na tom jak jezdíš.Častá jízda po městě kde motor ani neohřeješ lambde moc nesvedčí.Pokud ještě jezdíš na mizerný benzín je problém jasnej.Než začneš měřit lambdu pořádně motor ohřej a protáhni třeba 20min jízdou.
  • ZdenysM.L.
    Zapoměl jsem dodat .Kolega Milda má pravdu .Lambda má určité pásmo v kterém měří .Pokud se to pásmo vlivem stáří nebo poškození změní třeba o 60% a víc. Nebude správně měřit.Tím pádem půjde spottřeba nahoru.
  • Milda
    lambda může být KO ikdyž neukazuje konstantní hodnotu. Může měnit napětí, ale má menší odezvu a tím pádem to dělá tu větší spotřebu.....
  • sebo 1.8 16V
    keď si neprešiel cez emisiu račí aj tak nahoď na diagnostiku
  • jardast
    Takze jen diag.? Voltmetrem to asi nezmerim ze?Jinak diky :-)
  • ZdenysM.L.
    Připojit auto k diagnostice a tam jde najít hodnoty lambdy.Když budeš mít nastartovaný motor a ohřáty na provozní teplotu cca 80-90° tak lambda nesmí ukazovat konstatní hodnotu ale musí lítat v určité rozmezí.Když bude ukazovat jen konstatní hodnotu je KO.Prověř ještě jestli nemáš někde upadlý kabel od lambda sondy nebo netěsnost výfuku před lambda sondou.Já měl netěsné svody a jezdil jsem za 12l:-))
  • jardast
    Ahoj včera jsem byl na STK s 1.8 .Musel jsem podmáznout emisáka,protože jsem měl emise těžce na hov.. a prej to hulí jako kráva :-D nechápu jak je to možný..prej je v háji asi kat nebo lambda.Tipuju to na tu lambdu protože mi to poslední dobou žere 10l ať jedu jak důchodce nebo blbnu.Otázka je,dá se lambda změřit voltmetrem a jak?Při zapnutém motoru ji odpojit a měřit?Jaké má mít hodnoty?Anebo to může být nečím jiným?