Geometrie + mlacení na podvozku

• Milda
    nejdřív bych taky nejspíš zkontroloval silentbloky stabilizatoru a pak uložení apd.
  • Phoboss 1,8 16V
    Cuzz taky jsem měnil: ramena, tyčky stabilizátoru, čepy řízení a i tlumiče a horní uložení tlumičů a dělá to přesně jako píšete dole... jediné nevyměněné jako Unholy (silentbloky stabilizační tyče a motoru)... takže bych taky hledal problém tam...
  • manny
    Jedná se o pravý silenblok motoru...
  • manny
    Co se těch ran po vjetí do děr týče, dělalo mi to to samé, problém byl ve špatném silentbloku motoru, který byl zkrátka moc nízko (o několik cm). Naplno se to projevilo po výměně ramen. Ale to byl můj případ.

Nebylo by jednodušší zajet do servisu na prohlídku přední nápravy? Je to snad zadarmo nebo za pár korun...
  • Denis 1,9 JTD:(
    klucí, měnili jste i čepy řízení? Zvedněte auto a pokývejte s kolem , jestli má vůli.
  • Kefalín 20V
    silentbloky to asi nebudou, to když jsem měl v prdeli, tak to klepe pořád a ne jenom na přejezdech
  • Milda
    u mě to nejspáš silentbloky nebudou, jelikož jsem je měnil sice za starší ale je blbost, že by to dělal ten samy na straně řidiče když je vyměněnej...nebo to je echt smůla:-)
  • unholy
    kolama to néni, mám origo 15ky. U mě už nezbývá vyměnit nic jinýho než ty silenbloky motoru a převodovky
  • Kefalín 20V
    letní mám 205/50 R16 a zimáky originály 205/55 R15, ale dělá to na obou stejně
  • Milda
    kola z 20VT tuším 205/50 R16 ale teď budu dávat origo co tam byly na zimu. Ale tuším, že už to mlátilo i s origo kolama co už tam byly. Viděl bych to na uložení pružin/tlumičů popřípadě uložení stabilizátoru, ale nevim....
  • maik-x
    Co tam máte za kola? Rozměr pneu?
  • Kefalín 20V
    taky mám to samé, měnil jsem ramena a nic se nestalo, do tlumičů se mi nechce. Někde jsem tady četl, že to může být uložení tlumiče. Snad to někdo vyřeší.
  • unholy
    taky řeším podobný problém, vyměnil jsem tramena, tlumiče+uložení a nic. ....A teď už zbývají jen silentbloky stabilizátoru, motoru a převodovky. Tak hodně štěstí
  • Milda
    jinak mám 1.8 r.v. 99
  • Milda
    Když jedu na vyjetých kolejích, tak se mi volant kroutí ze strany na stranu, čím by to mohlo být? A dále při vjezdu předním kolem u spolujezdce do díry je slešet tlumená rána. Nevíte někdo co by to mohlo být?Kolo u řidiče to nedělá....