černej dým z výfuku a hroznej smrad. 4ím to může být. Díky 2.0 16VT

• George
    Ten mám také ještě jeden navíc a zkoušrl jsem ho. Ale zadnej rozdil.Uz jsem to castercne vzdal.Ten se musim venovat rekonstrukci baracku..Zena me jinak uskrti.. :) No pujde to asi nejspise do servisu.Pokud by jsi se Denis nabidnul. A přijel by jsi. Za cestu zaplatim.A pokud me s tím nějak pomůžeš. Jestli tomu rozumis tak se samo take odmenim..
  • Denis 1,9 JTD:(
    Pokud to nepálí tak to může být power modul zapalování, je to ten hliníkový bazmek před baterkou. Mohu popřípadně zapůjčit, severní morava.
  • George
    Jo, snimac na klice je zapojenej. Ten jsme zkouseli kdyz to bezelo.A kdyz se odpojil motor se vypnul. No pujde to do servisu. Na to uz jsem moc krátkej momentálne. Jedine kdyby jste nekdo vedeli jakej software si mam stahnout na anapojeni coupecka. Mam fiatecuscan, ale ten je az od roku 96. Já mam 94.Tak kdybych alespon ten program sehnal.Kabel mam..
  • Scoupe
    co snimac kliky mas ho zapojenej, neni nekde prodrenej?
  • George
    Čerpadlo bzucí. Svícky jsou od benzínu kdyz vysroubím. Spise nehaze jiskru. Urcite to bude nejaka chujovina.Auto povezu do servisu.. Uz na to nemam :(
    A čerpadlo bzučí, když zapneš zapalování?
  • krosmen20VTPLUS
    a safra to bude těžko hledatelná závada,dej to k někomu kdo víš že má diagnostiku s její pomocí na to musí přijít a ve finále to bude nějaká prkotina....
  • George
    No to jsem nemel zapojene. Zjistil jsem to, ale tim to nebylo. A ted uz to auto ani nenastartuje.Respektive nehaze jiskru. Uz nevím co s tim.Asi to zavezu do servisu.
  • krosmen20VTPLUS
    zkontroluj zapojení sensoru tlaku v sání je na firewall a vede k němu hadička ze sání-jednou sem na něj zapomněl a nemohl jsem přijít na to proč motor nejede a ejhle tim to bylo.....
  • George
    No lambdu jsem vymenil a porad stejne.A dva dny jsem s tim nic nedelal prijdu a najednou to ani nenastartuje a nehaze to jiskry prave. Nevim uz co s tim a poresil jsem typka co me to napoji a budu mit i software a kabel jsem si obednal. Tudiz pak pokud bude mit nekdo o software zajem dejte vedet. I kabel se da sehnat celkem levne z ciny. Jinak benzin jsem dolil.Dal jsem 10litru cerstveho bena..
  • Honza
    je vůbec zapojená lambda?:)
    Snímač otáček na klice ti musí vypnout motor, snímač na vačce motor nevypne, ale pokud je vadný, tak ti svítí kontrolka vstřiků.
    Co máš za benzín v té druhé kastli? Není to nějaký z roku raz dva?
  • George
    Nejezdím s tím. Ale turbem to nebude..Motor se přechlastává.Lambdu mam zapojenou, ale můžu zkusit druhou a včera jsem s kamaradem laborovali a zjistil kdyz odpojil snimac otacek z kliky tak se motor vypnul.A kdyz vypojil snimac otacek na klice tak se nic nedelo a i kdyz byl ten snimac zapojenej a hybal s nim tak rikal ze by se meli menit otacky a ono nic porád stejne.Tak snad je to to cidlo.. Tlak nevím jestli zmeřím.Asi nemám čím :(
  • Honza
    černej čoud a ten chod má na svědomí palivo... buď máš někde skříplou hadici od lišty do nádrže (změř tlak na liště..)

nebo je nějaký čidlo KO -klidně to může bejt nezapojená lambda...
  • tvixmix
    jestli stim tet jezdis tak porad pozoruj hladinu oleje bo ti to bere asi turbo a s tim chodem to bude nejake cidlo
  • George
    Přehazoval jsem motor do druhe kastle a ted jsem ho nastartoval a z výfuku jde černej dým a smrdí to šíleně.. Při nižších otáčkách nerovnoměrný chod motoru a při vyšších otáčkách je chod ok, ale kouří pořád. Prosím o radu. Děkuji. Popřípadě kdo by mě mohl auto napíchnout v okolí Šumperka.