Váha vzduchu

• Alejandro
    kontakty na cívkách, přitáhni a bude po problémech......
  • sebo 1.8 16V
    97 ročník by mal mat palivový filter pred zadným kolom na strane spolujazdca Ak si ho ešte nemenil je to najlacnejšia investícia .Mne to robila palivová pumpa ale ja mam verziu novšiu tam je filter súčasť pumpy takže skorej odíde ale stoji 50 euro takže to neje také hrozné.Skúšal už niekto re pase vstrekov ?
  • Lajin
    Mám úplně stejný příznaky u 1,8..a za boha nemůžu přijít v čem to je,ale nejvíc kámošů co dělají okolo aut řekly že to budou cívky,tak snad:))
  • rendas
    Rok výroby je 1997 a škube to, jako by byla přerušována dodávka paliva.Zda je tam filtr, to nevím,ale čerpadlo jsme čistili a nečistot tam bylo velmi málo.Může mít ale slabý tlak. Slyšel jsem, že když se na zkoušku přiškrtí ta hadice co vrací přebytek paliva do nádrže tak se to má projevit pozitivně a pak je potřeba čerpadlo vyměnit.
  • sebo 1.8 16V
    Ak más novší FC mohla by to robiť palivovka ak ma v sebe aj filter
  • rendas
    Dík za radu.Tu váhu vzduchu jsme již odpojili, zapomněl jsem to napsat a nic se nestalo. Blblo to pořád stejně. Proto ta nedůvěra k vyjádření servisu. O tom čidle vím, je to tam fakt na dvou přiblblých šroubcích.Na ten web se mrknu. Pokud by to tedy váha nebyla, zbývá dle mého neodborného názoru pouze palivové čerpadlo, vstřiky a asi možná cívky. Svíčky jsme už vyměnili. Nebo že by to bylo ještě něco jiného?
  • JP
    Koukám podle čísla, že je to stejná váha jako pro starší verzi GTV 3.0V6 24v, tak to je pokud se nepletu přesně ten případ - stejný čidlo je v nějakym Vauxhallu/Opelu, tušim v Astře a ta váha stojí určitě do 3tkč. V pondělí jsem přesně nad timhle trávil noc:D. Vygoogli si diskuze o MAF (váze vzduchu) na alfaowner.com a určitě to najdeš, je tam o tom několik threadů...
  • JP
    Tzn. jestli ti to po odpojení pojede líp, tak tu váhu odmontuj, vyšroubuj z ní to čidlo (jestli je to Bosch, budou tam nejspíš dva divný torxy s pinem uprostřed - buď na to sežeň bit třeba v baumaxu, nebo to "uprav" na něco normálního a vyšroubuj), koukni se jaký je na něm typový číslo, vygoogli ho a zcela určitě najdeš nějakou rozumně stojící váhu s naprosto stejnym čidlem pro jiný auto. Ta pro Coupé stojí koukám fakt naprosto ujetej nesmysl vzhledem k tomu že je to věc s výrobní cenou 50Kč.
  • JP
    Mam KO váhu na GTV, zrovna zejtra mi přijde nová:-). Tu starou váhu odpoj - mělo by se to významně zlepšit. Jestli tam nebude rozdíl, tak to váhou nejspíš nebude. GTV mi s odpojenou váhou normálně jezdí, jenom to víc žere a občas se zvlášť zastudena objeví "misfire". S připojenou se skoro ani nerozjedu, přidusí se to hned jak ťuknu do plynu. Co se týče tý ceny, myslim že to určitě nebude tak hrozný. Zaprvé je potřeba brát originál, ne nějaký (čínský) kopie, Starline apod., ty dlouho nefungujou, pokud vůbec. A zadruhé se vykašli přímo na tu celou váhu - o co jde je ten senzor a toho je pár typů, jen je strčenej pro jiný auto v jiný "rouře". Takže třeba na GTV 3.0V6 můžeš místo dílu za 6k koupit ten samej na Ladu za 2.5k, přehodit čidlo to původní trubky a máš vystaráno...
  • rendas
    Zdravím všechny fandy coupéčka. Mám 20VT
    a od určité doby začal motor na plný plyn škubat, nemá výkon a vypadá to jako by byl v činnosti omezovač.Na půl plynu to jede normálně.Startování v pořádku a volnoběh víceméně taky. V autorizovaném servisu v Ostravě označili jako chybnou, váhu vzduchu. Když jsem se zeptal, zda je to na 100 %, tak se lehce usmívali.Protože váha stojí cca od 1O tis.nahoru ptám se zda to opravdu může být ta váha, popřípadě zda by se nějaká nenašla na vyzkoušení.Kdych ji jen tak koupil a nebylo to ono, tak mne zcela určitě jebne.