ako merat hladinu oleja u 20 vt

• krisz
    Kapscha:Tak ty tam mas max.3.5l oleja,rychlo tam nalej aspon liter,lebo stym dojebes motor...Zo studena musi ukazat merak,najlepsie ked ukaze vzdycky maximum
  • Elkar
    u 16VT by rozsah mezi MIN a MAX měl být kolem .. 1l 0,5l?
  • sebo 1.8 16V
    10az 15 minút sa ma nechať stiecť po jazde aby podstatná časť oleja stiekla. Ja keď vytiahnem mierku vždy ju utriem a znova šupnem na meranie a tak mi pekne ukáže hladinu Ale by bola komplet sucha tak to woow To tam už ani nelej keď si ho naučil bez oleja
  • Elkar
    sakra logicky ne... pod motorem mam vanu s olejem a kdyz motor bezi tak se olej natahne vsude mozne aby mazal akhle dole ve vaně kam míří ta měrka je toho oleje míň něž když počkám a steče to dolů.
  • amadeus69
    Za studena suchá měrka oleje???
    To testuješ kolik ten motor vydrží než půjde do kytek úplně, nebo jakej to má smysl?
  • Kapscha
    no kamos mi vravel ze je to u tohto motora zlozitejsie tiez som sa tomu cudoval lebo ked vytiahnem zrdku za studena tak je uplne sucha ale motor ide normalne aj tlak oleja je ok a aj teplota oleja sa stale drzi okolo 75-80 stupnov tak neviem ale aj tak ho budem tento tyzden menit tak som zvedavy kolko z neho vytecie dam potom vediet
  • Honza
    měřím v jakýmkoliv stavu, pouze ale v případě že motor byl v klidu delší dobu - cca 10-15 min...

• Elkar
    že by se olej v autě měřil až po zahřátí slyším prvně.
  • Kapscha
    zdar hosi ako merate hladinu oleja u tohto motora ze vraj je to trochu zlozitejsie ze ho treba merat az po zohriati? je to pravda?