nechce na vysoké otáčky

• Denis 1,9 JTD:(
    Adys: Máš pravdu, 16VT nemá cívku, 16VT má dvě cívky:) jsou to ty dva bazmeky co do nich lezou kabely
  • Adys
    Milda20VT: 16VT nemá cívku ne? :) Káble a svíčky jsem měnil ;)
  • Milda20vt
    hmm skus cievku
  • Adys
    Já když nastartuju, tak mi to nedrží otáčky. A když stím tak chvilku jezdím, tak se mi asi cca po 20 minutách rozsvítí vstřiky na palubce a nejede to víc jak 4tis ot. a pořád to svítí, přestane to svítit když držím otačky furt stejně, ale jakmile sešlápnu spojku, nebo se zastavím, tak se to zase rozsvítí, a ještě když mám zařazenou např. 2ku a otáčky jsou okolo 2tis. tak to začne cukat. A dokonce mi to dneska jelo chvilku jenom na 3 válce. Nevím čím to je, i jsem koupil nové svíčky a káble, ale stejně to furt dělá. Nevíte co by mi tam mohlo ještě dělat neplechu?
  • von Raven
    tak co svicky? mas spravne?
    ja mam ted takove, co kdyz tomu studenemu slapnu, tak se spis zacne dusit nad 3000 tak jak pises, kdyz pridavam plynule pomalu tak ne, po pul kilasku se uz asi nahrejou a dobry. 15 minut, nebo ze by mi padal tlak oleje nepozoruju
    Jednou jsem mel i takove co po 5min poradne sady zacly vynechavat valce a po zchladnuti zas vse ok :D
    zkus teda svicky, dnesni jsou pekne smejdy, bratranec koupil do veterana a ujel na nich asi jen 300m a byly na ten motor :D v porschaku jezdil minuly rok v pohode, na zimu to odstavil a kdyz to na jare vyndal dve svicky mrtve, pritom to ani nestartoval pres zimu :D
  • Denis 1,9 JTD:(
    A u toho přidání ti dělají otáčky co?
    Tlak oleje je veličina závislá na mechanice motoru...tam mu žádné čidla nepomůžou.
    Leda že by to všechno kecalo a měl bys jenom blbé ukostření:)
  • diagnóza 16VT
    hmm tak filtr to nebyl..navíc sem ho měnil tak před 10t km, na druhou stranu když už jedu tak 15min do 3tisíc, tak už to nedělá, krásně točí až do nekonečna...zkoušel jsem a na 3jku to dalo 180km/h

za studena když jezdím (opatrně do 3000 rpm) mi u každého přidání plynu klesá tlak oleje, když klesne až na první/druhou čárku tak to začne dusit a má snahu střelit z výfuku
  • Elkar
    třeba cez zimu?
  • sebo 1.8 16V
    To by mohlo robiť keď to auto dlhšie stalo
  • von Raven
    mohlo by, protoze mi jak se zasral bylo to podobne jako kdyz nejede jeden valec, akorat ze jak nejede tak to ma zvuk jak amerika a benzin mizi pred ocima :)
    menit by se mel co 30tis a ten muj z jedne strany skoro neteklo a jak sem ho otocil tak misto bena teklo huste bahno
  • diagnóza 16VT
    oukej prubnu...vygooglim kde ho najdu a testnu...bylo by to fajn, kdyby to byla taková prkotina
  • von Raven
    mi se takhle pravidelne posledni 2 roky zasira babetta kdyz stoji :D benzin je na hovno a jsou v nem primesi, pocitam ze mas podobny zaser v palivovem filtru... zkus ho vymenit, stoji kolem 300 a je jen nacvaknuty na hadici, udelas sam
  • diagnóza 16VT
    Zdar, konečně sem to poskládál celý dohromady...dnešní jízda byla fantastická, ale mám problém...když na to chci šlápnout...tzn. 3500otaček a výše, tak se motor jakoby zadusí a chtěl by střelit z výfuku...

co to může být?
    nějaké čidlo nebo co?

prosím o rady..

Děkuji