sundání vany

• Coupe20VT PLUS :-D
    no a po návratu z basy alfa na přivítanou :-D
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    F127NS a Lancia kappa 2,4JTD, plán do budoucna Alfa Romeo 169 ale to si musím řádně rozmyslet protože kappu už mám od imbecilů omlácenou jako píšťalku a jak někoho chytím tak ho ubiju = Bory s Kajínkem v cele!
    tak tomu nevěřim... to se nezapomíná :-D kdo si jednou pořídil coupe, tak nezapomene nic :-D je to fakt srdeční záležitost...
    už dávno ne, já už to nemám a tak zapomínám. teď žiju jinými vozy
    spíš než zloun, tak zlobr... jako byl Shrek :-D tak to je docela z ruky. já sem z Tábora. ale něco vymyslim. asi se to vyplatí taková dálka a mít auto zkouklý od doktora přes coupatka :-D
    a velkého hlídače!
    Neratovice, ale dobře si to rozmysli, jsem zloun!
    to marcel: odkud prosím tě jsi? měl bys někdy čas mi coupečko nějak zkouknout a říct, co by chtělo všechno udělat?
    tak ježdění sem zatim omezil na minimum... zatím sbírám info co a jak a pak se do toho pustim... všichni mě z toho motoru pořád straší a za tu dobu co coupečko mám, tak sem už najezdil cca 4000km a pořád šlape jak housle. ani klepnutí. (mimo to, že mi odchází nějaká kladka na plochých řemenech :-(). a kdyby byl ten koš nějak ucpaný, tak ten motor je už popravenej po tolika km... nebo ne?
  • Kefalín 20V
    Nedávno jsem sundával vanu na 20V a dva šrouby co ji drží u spojky jsou celkem hluboko a je potřeba úzký dlouhý nástavec. Ale pokud to budeš dělat u někoho na dílně tak to asi bude mít a nebude problém
    v tom motoru se asi někdo hrabal a asi to byl vepř,připrav se na problémy a možná veliké
  • JP
    Takovej tlak by mě i na 16VT vyděsil, měřil jsi to i jinak, než budíkem v přístrojovce?
    nejsem si tím jistej, ale jistota je jistota... dneska sem totiž sundal trubku, co vede olej do turba a byl v tom šroubení něco jako bílej silikon... sem se docela zhrozil... ale je možné, že nějaký pako omatlalo měděné kroužky silikonem a odtud se tam vzal... jinak stejnej silikon mám dole na vaně, tak chci mít jistotu, že je sací koš čistej... ale zase na druhou stranu se mi zdá docela nesmysl, že se ten silikon dostal přes koš, přes filtr, přes čerpadlo kanálama až před turbo...

co jsi myslel tou úpravou nářadí?
    jinak tlak oleje podle budíku: za studena na volnoběh skoro 3Bary a pokud se olej dostane přes 90st, tak pod 0,5Bar... ale mám tam obyč SHELL HELIX 10W40.

než naleju selenii, tak chci mít jistotu, že koš je čistej.
    kdyby měl někdo tu minikameru na špagátu, tak bych se juknul přes vypouštěcí šroub :-D
    hodně trpělivosti,hbité prsty a připrav se na úpravu nářadí. A jestli máš přicpaný sací koš tak tě lituju,je to velmi špatné znamení
    ahoj lidi potřebuju shodit svoji olejovou vanu na 20VT... potřebuji nějaké rady co a jak... aby mě nic nepřekvapilo :-D asi mám přicpaný sací koš...

jakýkoliv postřeh rád uvítám...

díky Ondra