Voda

• Shaman
    Už to mám. Bolo to zavzdušnené.
    už som poprehanal to moje zlato a voda na 70C. Dakujem za rady.
  • miro20vt
    Termostat 100%
  • ZdenysM.L.
    Kdy jsi naposledy měnil vodní pumpu?Když se ti to ohřeje a nechladíš jízdou nedokáže vodni pumpa tlačit vodu motorem .Důvod je ve vrtulce vodní pumpy kde se spoj vrtulky a osičky pumpy rozpojí vlivem horké vody a poškozeného nalisování.Ještě se to dá poznat podle chladiče který je z poloviny studený a z poloviny teplý protože nedochází ke správné cirkulaci vody v systému chlazení.
  • Shaman
    Elkar Dakujem ti pekne. Si zlaty človek. Pozriem sa na to. Teraz som zas prešiel po meste 10km a voda je na 70C. Ale nevitočil som motor nad 2000 otačok vobec ani raz. Može to byť mojou frajerskou jazdou???
  • Elkar
    6km a dneska je taky 15° venku... to je rozdil.

Teplota by se ti měla držet na té tlusté čárce na budiku mezi 50 a 90°... ta označuje 85°. Tam totiž plus minus otvira termostat a do okruhu se pousti vsechna voda. Sahara pak ma (nevim jestli u vsech modelu) 2 stupne foukani. Prvni sepne pri 91°, druha nejak při 97°. Čili teoreticky za zadnych okolnosti se ti teplota nesmi dostat nad 97°. A to bys musel jezdit na okruhu a pak hned zastavit aby to tak vylezlo. Ja když jedu tak mam prostě 85 a když přijedu do kolony nebo v ni stojim a popojizdim a venku je 30° tak mi fouka shara a mám na budíku 91°.

Proč ti to utíká, nevím. Jsi si jistej že je to přes nádrž? Mě to uteklo jednou taky celý a dojížděl jsem se 110° (naštěstí bez škody) a bylo to přes vodni pumpu. Kolem toho to prostě teklo jako kropící vůz. To pak znamena v podstate vymenit rozvody a pumpu protoze to je spojeny.

Další mě napadá, jestli to nemáš zavzdušněný na chladiči. Když se ti ohřeje motor a je přes těch 85° tak musis citit ze horni hadice od chladice se zacne ohrivat protoze tam tudy zacne proudit voda. Pokud to je zavzdusneny tak na chadici je ventilek na to.
  • Shaman
    Teraz som prešiek po meste 6km a vobec nič. Voda na 70C a ide pekne a ticho.
  • LUKE 1.8 H8C
    Boze a Tobe neprijde divny mit vodu 120° a normalne s tim jezdit ? To auto oddelas, nebo jsi uz oddelal.

Moznosti je vic, ale urcite bych s tim nejezdil.

Si myslim, ze jsi mel spatny tesneni pod hlavou a zavzdusnoval se ti tak cely chladici system, ale po jezdeni s tim a prehrivanim auta bude krivy uz i blok a pripecene pistni krouzky :-)
  • Shaman
    Ak naštartujem tak ventilator sa má točiť hned? Alebo len potom sa má dakedy zapnuť?
    Večer som prešiel 8km v meste 50km/h a vodu som mál na 120 C
  • sebo 1.8 16V
    To môže byt viac veci čo hlásia budíky pri akej teplote ti otvára veľký okruh pri akej zopnú Sahary aj to čerpadlo sa dá ako tak skontrolovať pridávaným plynu druhy pozerá na hadičku do expanznej
  • Shaman
    Erikson Tipo2.0 16v Dakujem. teraz som ho kúpil a nemienim ho predať. Vodna pumpa to može byť??? termostat???
  • Erikson Tipo2.0 16v
    tak to zbyva uz jen 1 reseni.....rychle to prodat :-D
  • Shaman
    Viečko tesni. Dnes som najazdil asi 280km a ako som sa vratil do mesta a jazdil som 50/60 tak mi voda zasa vyvrela.
  • Shaman
    Dakujem,Dakujem
  • Erikson Tipo2.0 16v
    viko...
  • Kubajz20VT
    Taky jsem měl netěsný víčko na expanzce a každou chvíli byla voda venku...
  • Shaman
    Vetrak bežal. Ale nemože to byť že vzduchovy filter mám zasraty?
  • Scoupe
    videl bych to na spatne - netesne vicko od nadobky na vodu..:)
  • Denis 1,9 JTD:(
    může být v háji termostat, nebo jsi tam měl málo vody a přehřálo se ti to.
    POkud to jede jak má, tak dolej vodu, po 2 km ji zkontroluj a doplň a zkus jezdit dál a kontrolovat teplotu.

Větrák ti běžel?
  • Shaman
    Ide naštartovať bez problemov. žiadny olej ani v nadrži ani na vičku. Jazdil som len 1,2,3 v meste. voda max 100 C
  • Kubajz20VT
    zkus jestli ti neprofukuje.:)
  • Denis 1,9 JTD:(
    Co teplota vody? Přehřálo se ti to?
    Nemáš na víčku od expanzky takovou bílou sračku (emulzi vody a oleje)?
    Na výkonu se to projevilo, když to vytlačilo tu vodu?
    Jde to nastartovat?
  • Shaman
    Len po meste som jazdil asi 3 hodiny.
  • Shaman
    Prosim o radu. Dnes mi vytlačilo všetku vodu z nadrže z hora cez vyko nadrže.