Výměna baterie

• Elkar
    No, ok teda... vyměním to a přes zimu jsem to řešil tak že baterku jsem tam měl ale jednou do měsíce jsem startoval auto na provozni teplotu a poustel foukani a tak.. a dobijem baterku, povyfouknul gumy.. vse co se pise u dlouhodobyho odstaveni v manualu.

Jen nevim jestli tam prave je vyndani baterky... kdyz budu menit ty svorky tak bude venku treba par hodin takze se to vsechno vyresetuje a pak musim teda ujet nejakou dobu lehce aby si to nastavilo vsechno jo?
  • von Raven
    ja ji odpojuju pravidelne kazdou zimu a nic se nedeje, nebo kdyz chcu smazat sporadicke chyby a nechce se mi na diagnostiku tak ji odpojim pres noc, nekdo rika, ze by se melo 24h ale staci i par minut, nez se auto zase usadi mel bys ujet aspon 20km a na jine chyby nez sporadicke to vliv nema, tam musis opravit pricinu :D
  • Milda20vt
    noo ja mam 20vt tiez nebol problem ale ked som zapajal novu tak som si riadne jebol hlavu o kapotu pozapojeny zacal trubit alarm :-)
  • sebo 1.8 16V
    Ak niekto poriadne "prerábal" elektriku ako pôvodný majiteľ tak ANO .Centrál na to reaguje ale píšeš že nemáš :Ak je ok riadiaca jednotka a neje prerábaná elektrika žiaden problém nebude
  • Coupe73
    Měl jsem 3 Coupe, třech motorizací 2,0 16V / 2,0 16VT a teď 20V. Za tu dobu byly baterky několikkrát odpojené ve všech autech a nikdy žádný problém, ale je fakt, že už někdo s tímhle problém měl.
  • Jelo
    Nikdy se mi nic nestalo.
  • Shaman
    Ahoj. Dnes som dobíjal bateriu a ked som dal do auta tak všetko išlo ako pred tym.
  • Elkar
    Vím, že když se z auta vytáhne baterka tak to může nadělat s autem ledacos. Tedy aspoň se tak o tom tady mluví.

Budu měnit baterii a zároveň i svorky, je něco na co si dát majzla nebo co udělat předtím nebo co potom až se dá nová baterka, cose bude dít jak se to bdue chovat co se mlže staát atd...?

Jinak auto nemá alarm ani imobilizer, jedná se o 16VT r.v. 1993