Marcel: No tak jsem blb:) myslel jsem, že blbé turbo hulí od začátku. Ale potěšilo mě, že motor jsem složil dobře.
Jenom mi řekněte, kde jsem udělal chybu, když jsem:
-vytáhl turbo
-dal ho na poličku
-nasadil turbo
-naplnil turbo olejem
-nastartoval
Než jsem turbo vytáhl, tak bylo úplně v pohodě.
Takže odpověď je že karbon je prevít?
A je to tady opět - modrý dým
-
21:39:42 27.6.2011
-
20:23:58 26.6.2011Ahoj Denisi: Jak jsem kupoval svojeho 16VT tak turbo mělo vůli, čili když jsem to nastartoval nic nekouřilo vpohodě, ale sotva seplo turbo ve vyších otáčkách, tak to začalo házet olej do sání a kouřilo to jako kráva. Jestli to kouřilo modře to si nepamatuju, ale zkus se mrknout na to turbo jestli nemá vůli ta vrtule...víc asi neporadím. A až auto doděláš, tak se ukaž na sraze :))
-
20:04:55 26.6.2011ty se mi líbíš ty kluku,zítra barvitě popiš jak to šlo bez turba a jaký byl výsledek :-)
-
17:18:26 26.6.2011Nazdar všeci, mám problém, že mi hulí auto modře.
Chová se to tak, že studené auto je v pohodě, nic nehulí, jede jak má, motor krásně přede. Až se olej zahřeje na dvě čárky od minima(kolik to je - 60°C?), tak to začne šíleně hulit. Tlak mám při těch 60 přes 2 bary, tlaky ve válcích jsem měřil a zdají se být dobré(když jsem točil motorem na startér, tak jsem ani nemohl udržet měřák v díře:). Mám podezření na turbo, ale to by mělo hulit hned od začátku, ne?
Zítra zkusím ještě sundat turbo a nastartovat to bez něho, jestli půjde z výfuku modrý.