Vyměna silentbloku

• Milda
    nejspíš mi nic jinýho nezbyde:-)
  • Denis 1,9 JTD:(
    Já bych to neřešil, dělá mi to na všech autech...
  • Milda
    Já mám len 1.8 a tam zas tolik koní není a připadne mi, že pokud cítim malej cuk do řadičky, tak to normální není. Dělá to ještě někomu z 1.8?
  • Elkar
    Tak on se kroutit bude, když je v tom splašenejch tolik koní.
  • Milda
    Tak už jsem vyměnil téměř všechny silentbloky, ale nebyly úplně nové. Ale pořád cejtím při sundání novy z plynu a následnému sešlápnutí mírný kopanec do řadičky. Ale zlepšení je znatelné a motor již necuká.
  • Milda
    Už tom mám a díkec za odpověď. Odmontoval jsem ten držák. Jakékoliv otočení motoru selhalo a vyšroubování silentbloku selhalo. Musí se sundat celej ten držák.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Vymontuj ten zahnutý držák na převodovce (2 šrouby) a budeš mít místa habakuk na to, aby ti to vypadlo.
    Teoreticky jde i chytit motor a převodovku jenom za 2 boční silentbloky a celý agregát natočit dozadu. To jsem ale nezkoušel.
  • Milda
    Nevíte někdo jak vyměnit ten prostřední silentblok na motoru? Je to ten prostřední placatej vzadu v tom důlku. Vše jsem povolil ale jelikjož je v důlku, tak nejde ven ani za boha:-) bude to chtít pravděpodobně spustit motor víc dolů. Nemáte někdo zkušenosti? Popřípadě odšroubovat ten držák silentbloku, al tam je fakt na pič.. přístup. nemáte s tím někdo zkušenosti?Ostatní jdou v pohodě ale tento je fakt sada.