Kolik si veme vase 20VT oleje?

• Elkar
    Jo zapomněl jsem dodat, že mi sákne těsnění pod vanou, což jsem dotahoval lehce, ale není to ono, takže věřím tomu že když vyměním to těsnění tak nebudu dolejvat nic.
  • krisz
    Pametam ked mi odisiel turbo,tak isiel som domov na slovensku vymenit vtedy mi zobralo na 1000km 2litre oleja ale vtedy dymilo z vyfuku ako komin,pekny biely dym :D ...Ale odvtedy ked mam vymeneny turbo mi nezerie ani kvapku oleja na 10000km,a to je jedno ci normalne jazdim ci ostrejsie(16vt)
  • Elkar
    16VT

Od výměny oleje jsem nedolejval a zmizelo asi třetina rysky, což je nějakejch 0,3l a ujel jsem celkem v klidu asi 5tkm.

Jinak opravdu v manuálu píšou 0,7-1l/1000km
  • JardaITC
    1l na 10000km
  • K0K1N 20VT
    tak mě to hulí asi 1 - 2 km, když nastartuju za studena,nic hrozného.
  • Innocento
    K0K1N 20VT : Mě když hulilo turbo, tak jsem ke konci vozil pětilitrovej kanystr oleje :-) Ale už je to naštěstí za mnou :-)
  • K0K1N 20VT
    mě hulí turbo za studena a žere to tak půl litru na 2000 km,tak nevím teda a pomalu zrovna taky nejezdím.
  • Honza
    1L/1000 je takovej extrémek... mam ho např ve stilu (motor čistej, žere to přes kroužky..) , měl sem ho i v tipu- kde to ale chcalo i ven.. a není příjemný dolejvat olej každej tejden nebo po delší cestě...proto do 1l (což je od rysky k rysce) na 10000km považuju za normální spotřebu... 1l/1000 byhc ještě dle stavu motoru neřešil, maximálně vyměnil gufírka na ventilech, protže to leze přes ně, ale jakmile je víc - a lde stylu jízdy, že najednou mu naložím a sem bez oleje, tak byhc to řešil minimálně přetěsněním hlavy a překroužkováním..

ten by nově postavenej motor neměl nikdy dosáhnout...

pamatuju jak v r. 2003 při řádění na mimoňskejch válkách coupe sežralo 0,5l oleje na cca 100km co se tam najezdilo
    s hodně těžkou nohou na plynu.. pak s emotor přidřel a dělala se i hlava, tak se vše přetěsnilo, kruhy, atd... a najednou při stejný náloží nezmizelo skoro nic...

teď s upraveným motorem olej mizí jen decentně a v pohodě se vejde do 1l/1000km i při vytáčení přes 8000...
  • Alejandro
    krisz: a kolik točíš otáček?
  • Feki
    sam jsem se v manualu docetl ze si muze vzit az 1l na 1000km..opravdu..!
  • krisz
    Neblaznite chlapci,tak vy nemusite menit nikdy olej,ked vam zozerie 1l oleja kazdych 1000km :D ja mam 16vt a na 10000km mi nezerie ani kvakpku oleja a ja kazdy vykend si uzijem tu silu aj na zrazoch...Takze podla mna aj 3deci je vela na kazdych 1000km...
  • Rascal1.816V
    Nu to ja zatim nevim :-D sonduju jak je to u techto motoru abych pak nebyl prekvapenej.....takze budu brat ze ten litr bude asi v norme...diky
  • Alejandro
    když točím až k omezovači tak si vezme 2 litry na 1000km a tobě? Manuál udává, že 1 litr (možná 1,2) je v normě na 1000km....
  • Rascal1.816V
    Kolik je rozumna spotreba oleje u tohoto motoru?