Poloosa či unašeč 20VT teče olej :(

• Elkar
    :( mít možnost to celý vyndat a pěkně vomejt, to bych bral, na druhou stranu proč z motoru dělat leštěnku když to vevnitř funguje 100%
  • K0K1N 20VT
    ok, díky. Snad to zvládnu.
  • Lenoš20VTLE
    vzít velice jemnej smirek a očistit ten náběh a potom pořádně namazat
  • K0K1N 20VT
    tj ale já jsem s tím vůbec nehejbal, vyndal jsem poloosu, vyměnil gufero a dal zpět, to bylo celé
  • Innocento
    Asi jediná zásadní věc je ta, co už psal Lenoš - řádně namazat.
  • K0K1N 20VT
    kdyby jste mi někdo trošku popsal postup abych zase něco nepoškodil, tak bych vám byl zavázán
  • k3lukas
    je to on :-) a vymenit se da docela dobre
  • K0K1N 20VT
    je to ten jak je u něj napsáno oring polosi?
  • K0K1N 20VT
    tak už to asi chápu,ten váleček na poloose je viscodrive,já myslel že je někde v diferenciálu,tohle mě teda vůbec nenapadlo. Dá se to lehce opravit nebo je to zase nějaká zapeklitost?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ANO... odpověď za 10 bodů. viscodrive a poloosa... a zakreslil jsi to úplně přesně mezi těmito dvěma předměty je těsnící O kroužek, který brání vytékání oleje ze špajzu...
  • Innocento
    A co je ten váleček a ta věc, co vede do něj?
  • K0K1N 20VT
    aha ale mě to neteče mezi visco a poloosou, mě to teče tady jak to mám označené
    tak tak... asi jsi střihnul o kroužek mezi poloosou a viscodrivem...
  • Lenoš20VTLE
    tak si ustřihl kroužek co je na poloose
  • K0K1N 20VT
    ale teče to tady což to je nějaký divný, tam se nemá jak olej dostat, jedině jak to teklo, že se tam dostal olej a teď pomalu vytéká ten zbytek, jinak si to neumím vysvětlit, co vy na to?
  • K0K1N 20VT
    tak jsem to opravil, tady mi to už netěče
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    pozor na přemíru barvičkování,když se to začne loupat jako malomocnej tak je to velmi ee
  • K0K1N 20VT
    kdybych to měl jako druhé auto,tak bych jen rádio a vejfuk neladil ale bohužel no, na druhé auto nejsou dolary.
  • Deamon 20VT LE
    To si myslím ono je totiž jen pár lidí co jen neladěj rádio a výfuk na těhlech autech :)
    děkuju... to zahřeje...
  • Deamon 20VT LE
    jj moje řeč, vypadá to jak můj motor, taky hezký - chvalim:-)
    3
    2
    když jsme u tý čistoty, tak jde opravdu všechno, jen si hrát... :-D
  • Deamon 20VT LE
    jinak samozřejmě netěsnost opravena, gufero s okroužkem vyměněno práce cca na 2.hodky, díky za pomoc
  • Deamon 20VT LE
    samozřejmě i funkčností je luxusní ale té práce, když je čas tak jde vše ;)
  • Deamon 20VT LE
    a takto vypadá motor v tom 20VT LE stříbrném co mám, mám totiž hned dva 20VT :)
  • Elkar
    tywe to je jak nový! já kdybych rozdělal auto, abych to všechno naleštil a umyl, tak by se rozsypalo.
  • Deamon 20VT LE
    jasně kdo maže ten jede:-) ten kroužek koupím taky radši novej, už to mám rozdělaný tak jdu pro díly, díky za pomoc
  • Lenoš20VTLE
    je tam dvoubřitý gufero a až budeš dávat poloosu zpátky tak to pořádně mázni ať si neustřihneš O kroužek na poloose
  • Deamon 20VT LE
    Lenošku dik moc za radu nevěděl jsem jestli za to můžu trochu více zabrat abych něco neutrhl, zítra na to jdu:-)

jj u mě je těsnost a čistota na prvním místě a když to spojím s funkčností tak je to dokonalé, jinak takhle čisté to mám na obou 20VTčkách co teď mám ale nechtěj vědět co je s tím práce :D
  • K0K1N 20VT
    taky mě to teď čeká, na ten čistej motor čumím jak blázen :)
  • Lenoš20VTLE
    vyndej polosu a viskospojku vytáhneš je tam na pružince,vraz po ní šoubovák a vycukni ji
  • Deamon 20VT LE
    1
  • Deamon 20VT LE
    Ahoj kamarádi, potřeboval bych pomoc, teče mi z gufera pod unašečem na straně dělené poloosy (za motorem) olej z převodovky, jde o 20VT 5ti kvalt.

Tak konečně otázka, jak se sundá ten unašeč na převodovce abych se dostal na gufero? děkuji za odpovědi:)