STK

• jardast
    o vikend to jde k mechanikovi..pak napisu jak jsem dopadl
  • Elkar
    Je fakt, že někdy cejtim v závislosti na rychlosti rozdíly mezi tím jak těžce to jde.

Třeba dobržďuju a najednou pedál trochu povolí a přibrzdí to víc.
  • sebo 1.8 16V
    Teplom to určite neje aspoň u mňa Ani po výmene brzdovej kvapaliny žiadna zmena
  • Mertix
    Phobbos-měl sem to stejný, asi to bude tim, jak sou zahřátý...
  • Phoboss 1,8 16V
    Já mám něco podobného... když jedu rychle a dupnu po brzdě brzdí coupe řádně. Ale když jedu pomalu třeba v koloně tak mám brzdy jako kdyby mi kotouče někdo polil olejem... žádné cup na pedál a stojím ale cup na pedál a jedu jak na ledě a kolikrát se modlím ať dobrzdím :-( kotouče mám nové Zimmermany a desky ATE.
  • jardast
    ja mam podobny problem...brzdilo to ze jsem si malem rozbil hubu o volant a najednou to mam jak sebo..
  • sebo 1.8 16V
    No dobre dá sa nadstaviť trosku ostrejšie brzdenie? určite to nechcem ako som skúšal na Fiat brava bez abs stou by som nevedel cez zimu jazdiť Ale toto tiež neje ono Ta hodnota 70 až 90 u ostatných aut a 300 u môjho by mohlo byt tlak na pedál 7kg až 9kg ale tých 30kg je dosť Jednoducho keď brzdím moc tak tomu ozaj musím dať silu nemyslím ze to je nutné a myslím že by sa to malo dat aj nejako rozumne nastaviť .Stým abs som nemal problém to funguje skorej som si v lete myslel ze ho tam vôbec nemám ale na prvom snehu som sa normálne zľakol čo mi robí brzdový pedál
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak tak. ABS na suchu taky moc nevyužiju. ale jednou, tak si cikáni hráli a vbíhali na přechod do půlky a zase zpátky těsně před autama, a strašně se bavili, jak každej brzdí jak hovado... mě to udělali taky, jenže já nejel 50km/h... ale dobrzdil ABS, auto se kroutilo jak had.

za normálních okolností ABS na suchu nevyužiješ, ale když je zle, tak tam je a pomůže...
  • Elkar
    na suchu jde zašlápnout aby to vzalo ABS. Stalos e mi to 2x a to jsem prdzil z 90 před srnkou jako ve fromuli, tj. 180kg na pedál a na posledních pár metrech už to kopalo do pedálu.

takže podle mě ideální do sportovního auta, kde ABS sepne opravdu až když je průser, jinak je vše na tobě.
  • Luxor
    u coupé spíná absko naprosto dokonale - tj. skoro o něm nevíš, až když je fakt průser a jdeš do smyku při brždění tak spolehlivě sepne... a tak to má být podle mě být, ne jak u těch užitkových aut kde to kope do pedálu furt i když se ještě nic pořádně neděje... jinak ABS ti na suchu brzdnou dráhu nezkrátí pokud máš ještě trochu OK gumy...
  • sebo 1.8 16V
    Takže to tak na prd brzdi každé FC?
  • Alejandro
    odpojit ABS pojistku a neřešit....případně brzdit přerušovaně:)
  • sebo 1.8 16V
    Takto ja zabrzdím tam neje problém jednoducho do šmiku hod dostanem len v zime v tedy to brzdi ako keby som stupil na potkana ktorý sa snaží utiecť Ale skúšal som Fiat brava a málem som si rozbil čelo o sklo to mi FC neurobí jednoducho ja vôbec nedonútim aby na suchu fungovala abs Na tom teste vyšla nejaká hodnota 300 a ze normál je nejakých 70az 90 Mne to tiež pripadá ze musím použiť silu 5 krát väčšiu na podobný efekt ako na inom aute
  • karel 6
    funkci ABS zkus na písku nebo trávě.na suchu to jde hodně španě.
  • sebo 1.8 16V
    Bol som na STK celkom prekvapením som prešiel ibaže je jeden problém brzdy teda symetria je poriadku ale pri náhlom zabrzdení treba veľkú silu "pri aj silnom brzdení nedonútim na suchej ceste aby fungovalo ABS" Podla mechanika čo to kontroloval to môže robiť nejaká hadička na brzdách mate niekto podobnú skúsenost?