vyčištění chladiče...

• Honza
    vem si carlan, nalej do chladiče, dostatečně velkou nádobu s vodou, do ní dej chladiš a chvíli povař.. pak vypláchni vodou z kohoutku...

carlan by to ěml vzít..
  • Luxor
    já si myslím, že nějakým prohnáním vodou to určo nevyčistíš... tak špína je usazená tak, že i při ručním drhnutí kartáčem přímo zanesených míst je to na hodiny... když jsem si čistil náhradní hadici z chladiče co byla díky usazeninám tvrdá a než změkla a začlo se to chovat zase jako guma tak z toho bylo cca 50litrů neprůhledné vody, to bys musel vidět... a to jen z 30cm hadice, takže nějaké propláchnutí vodou je jen pro pocit :-) tzn. buď nějaká speciální chemie, ale co to udělá?... nebo koupit nový chladič, ideálně rozebrat motor a všechny hadice vzít ručně....
  • Coupe73
    No tak teoreticky by to jít mělo, ale pozor aby jsi nenarval do chladiče větší tlak než snese :-) Jinak na to myslím jsou k máni čistící prostředky v mototechnách apod.
  • diagnóza 16VT
    vytahl jsem nádobku na vodu do chladiče, vyčistil...ta hnědo-červená voda se mi fakt moc nelíbíla...

jak nejjednodušeji vyčistit celý systém chlazení až po chladič...kdybych napojil hadici z vodou na tu hadici, která jde dolu z té nádobky a nějak ze spodu otevřít chladič a prohnat vodu? je to reál?

popřípadě vyndat chladič..