Hodnoty Lambdy

• Milda
    zajmavé je, že po odpojení lambdy hodnota ukazuje 0,300 a dle fiatecuscan nehlásí žádnou chybu v lambda sondě. Tutíž se správná fukce nedá zjistit z diagnostiky, jinak by po odpojení hlásila chybu....
  • von Raven
    lidi v benzinu mi to skace jak pisete od 0,3-cca 1V ale v plynu je trvale na 0,04 mozna i o nulu vic proste uplne prtava hodnota, spis jak kdyby vubec zadna a furt stabilni, je to chuda nebo bohata smes pro jednotku? pac zere to v plynu vyrazne min a ve velkych otackach nad 5500 uz nemuze
    pocitam tedy ze se to hlasi asi jako chuda smes, to by ale pak mela jednotka pridavat vic a vic paliva a zrat vic a vic, nebo je to bohata a pak je div ze to zas netahne ve velkych otackach kde je treba vic paliva, no ocividne jednotka plynu nekomunikuje s jednotkou auta, zere to malo a jede to slusne, ale podle diagnostiky tam jednotka auta vidi takovou silene nizkou hodnotu a stabilne
  • Milda
    Mi to skáče docela rychle to napětí, ale asi to bude tedy normální...
  • Syky
    tam jde o to,jaka je smes jestli chuda ci bohata..skace to jinak pri zatezi a bez..ale pokud to nechodi vubec,tak je kantare...
  • Milda
    Takže pokud by ukazovala stále konstantní napětí, tak je KO?
  • Ales
    Jak píše Syky, jestli to skáče v tomto rozmezí tak je OK
  • Syky
    no pokud ukazuje takove hodnooty a skace to,mela by byt eventuelne dobra...
  • Milda
    to mi tak nějak skáče 0,300mv až 0,800 možná i ten jeden volt i na volnoběh. Proto se ptám, dá se nějak zjistit jestli lambda funguje jak má?
  • Syky
    0.3 - 1V
  • Ales
    Jestli se nepletu, tak by se ta hodnota měla měnit. Ale rozmezí nevím přesně
  • Milda
    Jaké hodnoty by měla dávat lambda dle diagnostiky na 1.8 r.v. 99?