prosba o pomoc s....

• Feki
    Kazda guma ma na sobě vyznačen minimalni a maximalni tlak..V tom rozmezí je za normálních podminek optimální stred,spis vic nez min..A pak přizpůsobovat zatížení vozu..S příliš mekyma pneu se lehce zvysuje spotřeba,s příliš prehustenyma se řekl bych hlavne u petivalu projevi pověstná nedotacivost..Taky ale volim idealne okolo 3.. To jsem odpozoroval a odzkoušel..Okruhy neporadim..:(
  • Alejandro
    zkus výrobci napsat znovu, nebo mu popřípadě zavolat.
    Ted trochu mimo, hezká kola: na kolik je foukáš? Mám taky nízkopeofilový a nejsme si tak uplně jistý na kolik je nafoukat. Seriová kola myslím píšou 2,4....já dávám 3, aby se při vjetí do díry nedošlo k poškození ráfku....Ale je to zas pak ddost tvrdý:(( A jak foukat na okruh? Tam spíš měkčí ne?
  • Feki
    Šel bych do toho..;)
  • amadeus69
    No nevím jak moc jsi zručný, možná by se to dalo udělat i nějak jinak. Já už takhle pár věcí dělal a chce to jen trošku trpělivost.

Zjednodušeně pokličku něčím namastit otisknout do bloku třeba modelíny (spíš vetší kus a nejlíp ho mít ještě na nějaké podložce aby se při sundání pokličky obtisk nezdeformoval).
    Pak do toho naleješ epoxidovou pryskyřici (koupíš v drogerii je to v podstatě něco jako dvousložkové lepidlo jen je toho třeba půl kilo) na takhle malou věc můžes použít samotnou (jinak se přidává libovolný materiál jako písek, kovový prach atd..) no a vznikne ti v podstatě "plastový" odlitek. Možná by se dal použít i laminát, ale samotnej epoxid bude mnohem tvrdší.
    Pak šmirgl a nožík a poopravit případné nedostatky a hlavně upravit zadní stranu (ta co je v kole, tak aby to tam pěkně dosedlo). Nevím jak je řešeno přichycení ke kolu asi pomocí nějakého šroubku takže provrtat dirku a pak už jen nalakovat.

Zní to složitě, ale složité to není :))) já takhle pár věcí už dělal a můj odhad jsou tak 4hod čistého času. Jinak ten epoxid je tvrdej jako kámen do půl hodinky. Jestli znáš třeba nějakoho, kdo dělá modely tak by ti s tím třeba pomohl.
  • Ravic inesperto
    ciao Vašku ano psal jsem ale 14 dní bez odpovědi..epoxidová pryskyřice?ty máš nějakoou zkušenost?děkuji:-)
  • amadeus69
    Tome a zkusil si napsat přímo výrobci? Jiank mě napadá jedině udělat kopii třeba z epoxidový pryskyřice, což by nebylo nic těžkýho a vyjde to na pár korunek.
  • Ravic inesperto
    Ciao .přátelé prosím o pomoc ...z kola kosei racer jsem ztratil středovou krytku kterou nejsem schopný nikde sehnat...má někdo nápad ,radu .šikovné ruce jak můj problém vyřešit?velice děkuji za pozornost:-)