-
23:45:50 31.3.2011
tak tak
-
23:45:34 31.3.2011
Diky moc,takze uz je mi to jasny..Proste to auto je na maximu a ani vykonejsi pumpou ani cimkoliv jiným to neposunu..Leda zmenšovat veličiny tomu bránící,což by bylo asi obtizny a navic zbytečný..:)
Diky
-
16:12:13 31.3.2011
jednoduchá fyzika...
určitej výkon motoru ti stačí na udržení určitý rychlosti... to že někdo má "překoňováno" pouze určuje to jak rychle se na určitou rychlost dostane..
pak tu jsou ale jízdní odpory (valivej odpor pneumatik, účinnost převodovky, ložisek a aerodynamickej odpor, okamžitá hmotnost..)
vem si křivku síly jízdních odporů (něco jako parabola) která stoupá a sílu, kteoru ženeš auto dopředu a tam kde se protnou tak v tom průsečíku je teoreticky dosažitelná maximální rychlost...
-
14:52:20 31.3.2011
Hele já bych jako laik řekl asi takto:
Vem si kolo, normální šlapací kolo a přehoď si na největší kolečko vzadu a jeď co to dá. Pojedeš tak 20-25km/h a víc to nepůjde. Pak si vem to samé kolo a přehoď na nejmenší zadní kolečko a rozjedeš to třeba na 50km/h.
Koně, převody...:-)
-
14:48:21 31.3.2011
tak tak... málo koní, velkej odpor
-
13:46:53 31.3.2011
Možná plácnu blbost, ale že by tomu chyběli koníci? Prostě to nemá už sílu překonat ten odpor, kterej při každém dalším km/h obrovsky narůstá. Proto auta, která mají i 2x víc koní jak coupé nelítají 450km/h ale "jen" 300 atd.. Pokud se mejlím budu rád když mě opravíte :)
-
11:22:59 31.3.2011
Motor 2.0 20V VIS
-
11:22:00 31.3.2011
Zdravím.. Nedávno me napadla otázka na kterou jsem si nedokázal odpovědět a opravdu me to zajima.. Cim to je že atmo motor se například při maximalni rychlosti zastaví na 240ti a dal proste nejde..Otáčky v omezovaci nejsou,tudíž by mne zajímalo co mu vlastně chybi že dal uz proste nejde?
Vzduch?-to by nemel byt se sportovním filtrem problem řekl bych..
Nedostatek paliva?-je to tím že pumpa uz nestíhá proste dávat?
Nebo jaka je jina potreba motoru který se mu nedostává..
...pro rejpali: nepotrebuju litat vic,jen mne tahle otázka zajímala a chtel bych vedet cim to je..Předem diky za odpovědi..