zapis alternativniho rozmeru pneu do TP pres importera.

• Luigi 16VT
    Souhlas s Džankem .. taky jsem to po dovozu z "D" řešil. Mně stačilo slušný chování a rozumný člověk při registraci. Vzal mi to podle německé servisní knihy ateď alternativ ve VTP mám nepočítaně :-)))
  • Coupe20VT PLUS :-D
    s TUV si můžeme všichni vytřít ... (víte co). u nás bohužel jako v jediné zemi EU tyto certifikace neplatí...
  • Džanek
    diky za reakce a zkusenosti! Vypada to ze je to vec nahody a konkretniho cloveka za prepazkou:)) Na strankach ministerstva dopravy jsou popsane zpusoby jak docilit zapisu, ale je vsechny se mi zdaji relativne dost birokraticke a jsou zavisle bud na libovuli dovozce(ala automobilky) ci tom typovym listu, ktery nemam jelikoz mam kola z druhy ruky. Dovozce kol Brock mi ho zpetne samozrejme vydat nechce, protoze neznaji puvod kol a tudiz nejsou zakoupena u nich. Asi zkusim zajit na urad s prostym dotazem jako Honza nebo jeste lepe s trochu "poupavenym" protokolem o zkousce TUV, ktery je volne ke stazeni na strankach Brocku... Tenhle dokument je prakticky to samy co ten ceskej vymysl "typovy list", kterej je navic sparovanej pouze s jedinym konkretnim typem auta a neni to nic nez donucovaci prostredek k tomu, aby si clovek musel koupit novy rafky v obchode potazmo od dovozce. Zajimalo by me co by na to rekla treba EU, jelikoz kuli ceskemu typovemu listu prakticky nelze v CR zlegalizovat rafky zakoupene jinde nez v CR.

• Ales
    Já jsem koupil kola s papírama, na ty nový kola je rozměr 214/40 R17 šel jsem na policajty vyplnil žádost zaplatil 50 Kč kolek a za minutu mi to tam zapsal

Když máš papír tak na STK vůbec nemusíš
  • Honza
    s kámošem, jsem normálně zašli k nám na úřad, že chcem zapsat alternativní kola...

chlap kouknul do tabulek co je povolený na VW GII a do TP za nějakej poplatek zapsal vše co měl v tabulkách... takže dokuď golf nešel přes střechu, tak jezdil na 225/40/16 a kolech 9/16"... zapsanch v TP.. nepotřebovali jsme nic...
  • Milda20vt
    hmm tak ja mel jini problem auto sem mel dotahly z nemecka a mel sem tam psany pneu+kola :245x35x17 a tady nase policie mesta boleslav mi to neuznala takym spusobem ze prej nato zapomnely ze kdys at se pak stavim ze to dopisou no a ked sem prisel podruhe tak ze se to neda ze to nemam napsany v technicaku zajimave?!?
  • Andel_Jirka
    Ahoj, pár lidí včetně mě už mělo snahu to řešit tímto způsobem, bohužel jsme narazili, je to totiž přesně tak jak se obáváš, za 2 tis. můžeš dostat i negativní vyjádření. A pak, to papírování s tím spojené .. Řešíme to většinou tak, že normálně jezdíme na pneu, které nemáme v TP, policajti při běžné kontrole poznají kulový, snad jen kdybys autem někoho sestřelil, mohli by se v tom šťourat, a na STK buď mít známého, nebo přezout a zajet tam s pneu, které v TP jsou (typicky zimáky).
  • Džanek
    co to presne znamena "napsad do zmeny"? Copak muze technik na STk psat do zmeny co se mu zlibi, nebo by to mel napsat prave na zaklade nejakeho dokladu od automobilky ci typoveho listu apod..
  • Ice-Man
    musíš mít někoho na stk kdo ti to protáhne a napíše do změny pak jen uřad dopíše do VTP
  • Coupe20VT PLUS :-D
    neschválí ti to...
  • Džanek
    zdravicko, nema nekdo osobni zkusenost??? Zatim jsem po polozeni dotazu importerovi obdrzel slozenku k uhrazeni 2tis s tim, ze mam zazadat o "zjištění schválených rozměrů pneumatik a disků". FIAT jako automobilka se vyjadri az po zaplaceni a to do 6 tydnu..
    Prijde mi to trochu pochybne..jelikoz nevidim duvod proc by automobilka mela a chtela resit kazde jednotlive schvaleni pneu u kazdeho jednotliveho typu vozidla co kdy vyrobili extra, ale budiz. Administrativa neco stoji...nicmene nerad bych vyhodil 2tis kominem a dostal negativni vyjadreni:) Tak co zkousel nekdo jit touto cestou?