Skatene Radenie

• K0K1N 20VT
    já tam žádné lanko nemám, jenom hejbu tím plastem na kterém je dole u kulisy tokový výstupek který zvednutím prsty obejdu a dám zpátečku, tak to mám originál, mě stačí dát ten plast dolů, zkrátit řadičku a jeto, nedávno jsem měnil kulisu a fakt tam žádné lanko není.
  • Johny
    Mal som to na saxe, bolo to lepšie, bol tam shortshift.
  • Honza
    samozřejmě to co jsme napsal platí pro řazení táhly..lanovody to mohou mít nějak jinak..

jo a jediný auto kde s ezkracovalo řazení byla felda/fáčko, rptože tam to je tragédie..

u VW, fiatů, chcanky (kadet GSi 16v) se nic netropilo:)
  • miro20vt
    Honza diky za radu cez vykend sa na to mrknu
  • Honza
    lanko máš na zpátečku!

každopádně kdo někdy upravoval nějakou šáde, tak princip zkrácení drah je jednoduchej - kouli s radičkou posuneš o 5cm vejš, spodek řadičky pod koulí nastavíš o těch 5 cm co jsi přidal a máš drhy zkrácený...

nezkušená ruka pak těžko trefuje kvalty:)
  • Kubajz20VT
    mě na tý řadičce štve to lanko jak je zespoda přidělaný na tý tyči pod manžetou.. musí to tam být a k čemu to vůbec je?
  • K0K1N 20VT
    nejsem odborník ale kulisu si myslím, že nezkrátíš, je dělaná přímo na převodovku a kdyby jsi nějak zkrátil dráhy, tak by ti nemuseli zapadávat rychlosti, jedině řadičku zkrátit, na tom nic není.
  • miro20vt
    Nikdo nic?
  • miro20vt
    Caute kluci nevedel by mi nekdo poradyt ako skratit radenie (kulisu) na prevodovke?