dobrá...:-)
Důvod je prostý. Na montážní lince vezme jeden člověk stabilizátor se zalisovanými silenbloky a namontuje. Jinak by musel jeden držet stabilizátor, druhej jeden silenblok, třetí druhý ... A my se můžem pos...
Silentbloky stabilizátoru
-
13:47:14 16.2.2011
-
13:43:55 16.2.2011Přesně jak píše Motyl,dělal jsem to když jsem Coupe koupil byl tam prasklej domek na stabilizátoru a šel hrubým násílím rozpůlit,je tam fakt mizernej přístup ale jde to.To sem to dělal dvakrát protože jsem náhradní vyndaval z vraku.
-
11:25:44 16.2.2011To se mi líbí. Protože většina lidí se na všechno radši vysere (právě třeba kvůli počasí), nechá se to na jindy a pak je ital sráč. Ale to už je odbíhání od tématu...
-
11:09:04 16.2.2011jestli narážíš na mě, tak jsem to nemyslel špatně... myslel jsem to tak, že je to konstrukčně zbytečně složité... a já mám sice garáž, ale o té to fakt neni... motor sem si z auta vyndal na hevírku a auto jsem měl podepřené cihlama. svody jsem si měnil minulou zimu venku. sněžilo mi na nohy a v ruce jsem měl jen golu a pár šroubováků...
je to celé o přístupu k problému. -
10:32:35 16.2.2011Každý nemá prostornou garáž, nebo dílnu se zvedákem nebo jámou, tak dělá, jak může. Někdy je mě líto těch, co se tady ptají na něco, o čem ví málo, nebo nic a chtěly by se to dozvědět. V hodně případech se dočkají jen uštěpačných poznámek, takže chytrejch a ještě chytřejších je tady dost. Nemám na mysli dotazy, "kde najdu ostřikovače".
-
09:15:10 16.2.2011¨tak to vymejšlel opravdu inteligent...
-
20:32:23 15.2.2011Jde. Musíš to od sebe rozpáčit šroubovákama, majzlíkama a hlavně se s tím nesr..... Já to napoprvé taky vzdal.
-
20:26:28 15.2.2011Motyl: seš si jistej že to jde rozseknout? já do toho šil kladivem přes štoubovák a nic, jak kdyby to bylo svařený
-
20:17:07 15.2.2011Ty dvě části objímky silenbloku stabilizátoru jsou k sobě slisované. Pokud nechceš sundávat nápravnici, rozpůlíš je majzlem. Je to drbačka, protože tam není místo, ale jde to. Pak musíš ten hrb z nálisku na té jedné půlce obrousit, jinak to nedáš dohromady. Dělal jsem to tak na Mařce a v létě na kupasu.
-
15:40:56 15.2.2011tak to je divný. pokud jsi je dotahl na moment, zajistil matici proti povolení, tak by se povolit neměli...
ale netvrdím už vůbec nic, když jsem utahoval přední nápravnici, tak jsem ji utahl momentem "na krev" a po měsíci se mi vytočila půlka šroubů na pravé straně... tak jsem koupil jiné, namatlal je na lepidlo a zatím to drží...
taky to nikdo nechápe. -
13:22:02 15.2.2011o zmršení bych nemuluvil. Já je měnil minulej rok za SKF a dotáhnul sem je přesně na moment co je napsanej v manuálu, tak torchu nechápu co je špatně že maj vůli. Na ten stabik se asi teda vykašlu, sundavat nápravici se mi teda fakt chechce.
-
22:43:46 14.2.2011STABILIZÁTOR:
taky sem takhle narazil... dodneška nechápu, jak to tam dostali. asi se musí povolit nápravnice, celej stabilizátor vylámat ven, slisovat ty klemy, vyměnit silentbloky a nalisovat je zpátky...
ložisko: pomůže to, ale jen na chvíli. bohužel to někdo zmršil při montáži, proto budeš muset brzy koupit zase nové a zkusit to znova a pořádně dotahnout. ložiska mají dokonce svoje utahovací momenty, které je třeba při opakovaném utahování a povolování dodržet. ale pouze za předpokladu, že ten moment byl dodržen od začátku.
-
19:49:55 14.2.2011nějak mi začalo poklepávat v nápravě (z krásnejch českejch silnic) tak jsem se rozhodnul vyměnit poslední věc co ještě nebyla měněná, ale narazil jsem. Ví někdo jak sundat ty silentbloky z tyče stabilizátoru? Mně se to nepovedlo, myslel sem že klasika..povolim domky, ty se rozpůlej a v klídku vyměnim gumy, ale oho ho... Ty domečky se nedaj rozdělat! Má s tim někdo zkušenost? Jak to sundat?
A ještě menší dotaz...když mam můli v ložisku, ale to je nedávno měněný..co s tim? dá se to dotáhnout, pomůže to?