Po zamrznutí nestartuje:)

• Innocento
    Diagnostiku železa...
  • Mertix
    Vůbec nic ještě nevim.
  • JardaITC
    takže diag asi opravdu nebude mít cenu co?
  • Mertix
    a oprava by s timhle problémem byla asi hodně, náročná, že jo?
  • Honza
    ona občas ta voda ve spalováku smrdí jako benzín... a poddu to zamrzlo, tak ruplej blok.."mrazovky" jak se lidově říká těm špuntům na bloku totiž zamrzlej motor nezachráněj...
  • Mertix
    Díky :(
  • Innocento
    Aaaa sakra, tak hodně štěstí!
  • Mertix
    Joo, bohužel teď mam dost svých problémů, a to velkých...nikam sem to nevez a nic ani nezkoušel, doted sem na to neměl prachy, ted už nebude ani čas a místo, budu se někam stěhovat.po 4 letech se asi rozcházim s mladou, tak chci začít znova.
  • Innocento
    Jak tak koukám, tak nešlo do servisu, ale do "Bazaru". Vzdal jsi to?
  • Mertix
    Když to ještě šlo protočit, zkoušel sem to, normál vstřikoval benzín...Jelikož už se ani neprotočí, pude do servisu...
  • k3lukas
    Jak rika coupe vyndej svicky a pak to protoc a uvidis jestli z toho nevylita voda.
  • Mertix
    Hergot, na to nemám nářadí :(, jestli nepomůže diag., tak budu muset do servisu :(
  • Coupe20VT PLUS :-D
    prasklé těsnění a natekla voda do válce? zkus ten motor protočit ráčnou...
  • Mertix
    Mě to vypadne jen při otočení klíčkem, tak o 1 cm se pohne řemen na altíku, a konec, jako by se to seklo, když klíč pustim na předešlou polohu, vše funguje.
  • Pegas77
    mel jsem po koupi slabou starou baterku 46Ah misto 60 a pri druhe jizde do prace to chciplo, nenastartovalo a nakonec nesly ani vystrazny svetla jen blinkr na jednu stranu, takze mozna i vadna baterka
  • Scoupe
    jen aby nebylo neco sprajcleho ve spalovacim prostoru treba ventlil v pistu.. :/
  • Mertix
    A neni něco ve startéru KO?
  • sebo 1.8 16V
    Určite to neodstráni len trosku pomôže kde más hľadať chybu
  • Mertix
    Tak sem dnes něco zkoušel, chytlo to zase na slabý výkon, ale najednou se to jakoby zaseklo, motor chcípnul, a teď se ani neotočí, ale jen zhasnou všechny kontrolky.Může to vyřešit diagnostika?
  • Luxor
    jj budto to ve spatnou chvili zapaluje
    (cidlo) nebo se ve spatnou chvili oteviraji ventily (rozvody) nebo tam tece megamnozstvi benzinu (regulator, cidlo)... chce to nechat zkontrolovat odbornikem...
  • Mertix
    To netušim, nevim, jak to poznám...
  • Scoupe
    a neni to skocene?
  • Mertix
    Voda právě nemizí :(
  • Luxor
    Nnzc. Mizi voda?

Jinak motor jede na ctyri valce - vsechny vstrikovace vstrikuji, obe civky civkuji a kabely hazi jiskry...

Nicmene je to prelite benzinem, malo vzduchu, nebo zapaluje, otvira ve spatnou dobu atd... kdovi :-)
  • Mertix
    Děkuju za pomoc Luxorovi, cívky a kabely sou ok. ale zjistil sem, že by to mohla být voda ve válcích, jen nevim, jak to zjistit... pecka :(
  • Mertix
    joo, to by šlo:)dík za radu.
  • JardaITC
    nakopni to a za běhu odpojuj konektory k cívkám a za chvíli přijdeš nato, která by to mohla být.
  • Mertix
    No, sem na to sám, tak to nezjistim, psal sem Ti sms, 720558668:)
  • Luxor
    a to nevidíš jestli Ti to hází jiskry?
    Na to kouknem... parkuješ v těch Modřanech ne? to mám kousek... pošli mi SMSku s tím Tvým novějším číslem, nějak ho nemůžu v seznamu najít...
  • Mertix
    já bych se srazil, nemůžu najít práci, tak času dost, ale nejede mi to:( jinak dnes sem zkoušel startovat, nic, vyměnil sem svíčky, ty byli mokrý od benzínu, dal sem tam jiný, a hned to chytlo, akorát asi na 2, myslim, že to bude cívka, dřív to při dešti, v myčce, prostě za vlhka dost houpalo, až to chcíplo...
  • Luxor
    2 Mertix: presne tak... sundat je neni problem, ale proc by meli odejit takhle najednou... ten powermodul jsi uz vycistil? nebo se presteloval mrazem treba regulator ale to by chtelo zmerit... apod. veci... Jinak se muzeme srazit, dame tomu chvilinku a pri trose stesti neco objevime / kdyz ne tak to chce mechanika / klidne zavolej a zkloubime casy...
  • Mertix
    Blbej dotaz, kde sou cívky, a jak je složitý je vyndat? To je to, jak do nich vedou kábly od svící?
  • Luxor
    Moment... napojuji svoje vědomí na řídící jednotku Tvého coupé... hmm... hmm... tak prý neví co mu je, nějak se mu blbě dejchá - chtělo by to vyšetření :-)))

Nevím no, ale popis že to jede asi na dva zřejmě diagnostiku na dálku moc neusnadní... Koukal jsi se alespoň jestli obě cívky házejí jiskry? Máš poznačené na regulátoru paliva nastavení, nepovolilo se to zimou nebo neteče Ti benzín zase okolo na motor místo do vstřiků? Divné s tím řemenem, pokud to má nějakou souvislost s tím co to teď dělá - což nemusí (snad ne), náhoda je svinstvo - tak to asi vyleštěné svíčky nepořeší...

Když vydržíš tak bude moje coupe k dispozici, ale musíš vydržet, když jsi přes zimu držel tak ještě vydrž :-) Nebo když nevydržíš tak to dej k mechanikovi, kdoví jestli nebude nakonec stejně potřeba...
  • Mertix
    Jak říkám, celou zimu bylo vše ok, tohle začalo, když mi zamrzla voda ve chladiči:(jinak nikdy takovejhle problém nebyl.
  • Luxor
    nebude pak problém... ne odpojovat, ale vyčistit ty kontakty... koukals na ně, nebyli nazelenalý? já měl kdysi po zimě chycený kontakty na tom powermodulu, je to vidět - taková vrstvička, musel jsem to nejdřív oškrábat, chem. čistidla nepomohli...

blbý s tím řemenem jak Ti to udělalo... třeba řemen na klimě se Ti protočí když se kousne spojka... snad na rozvodech ne...
  • Mertix
    Tak kabely sem zkoušel, nic, ten hliníkovej sráč, když levou stranu odpojim, zvuk je trochu lepší, ale skoro neznatelně, achjo...je to děs.
  • Mertix
    To bys byl hodnej, občas sem s tim jezdil přez zimu,vždy za sucha, ale asi sem měl málo Fridexu, víc zamrzlo, a zamrzla voda.Klimu mam jen kompresor, a rozvody sou dělaný tak před rokem a půl cca, komplet i s vyvažovákama...
  • Luxor
    vzhledem k tomu, že to stálo, tak se zaměř na oxidace kontaktů - např. na power modulu - ta věc jak z ní vede kabeláž do cívek, pak na oxidace ostatních kontaktů zapalování, čidel... že by Ti přestali úplně fachat dva zap. kabely je divné a když jsou trochu prošvihlé tak většinou mají problém v otáčkách na volhoběh tam ta jiskra většinou někudy doleze :-)

když ale mluvíš o tom řemenu, nepotkalo se to? kdy byl měněný nebo kladka, máš tam ještě klimu? Ti tam teče voda nebo jaktože zamrzl? :-)

jinak když vydržíš alespoň tejden až budu v poho, teď mám 37-38 a funguju jen chvílema :-) tak se pak u Tebe můžu stavit za rozumného počasí a můžu Ti půjčit co budeš chtít zkusit...
  • Mertix
    Díky:)
  • Mertix
    Prosím bez klasických blbých řečí, naposled na něm bylo něco děláno víc než před rokem, a tohle začalo po zamrznutí, neni někdo s 16 vt někde poblíž Modřan?možná to budou kábly ke svíčkám...
  • Scoupe
    STS chvojkovice brod.. xD
  • nocarret
    jo napřed to pojede na 3 a pak možná i na 4 :-))
  • k3lukas
    jak rika scoupe neboj to se rozjezdi :D
  • Scoupe
    to se musi rozjezdit... xD
  • nocarret
    nojo to je auto po kvalitním servisu :-)) kdo byl na srazu ví která bije :-)
  • Mertix
    Tak sem dnes nastartoval, ale jelo to tak na 2 váloce, děsnej zvuk, nad 3500 ot. to nešlo:) tak sem měnil svíce, ale nic...pořád stejný, nechápu, jak to že to vůbec nestartuje, nebo jo, ale jen na 2 nebo 3 válce. Nevim, jak to poznám.
  • Scoupe
    to by mohlo byt jen vlhko, projel bych ty svicky, kable civky...
  • Mertix
    benzín cejtim, pumpa je slyšet, to by mělo být ok, dnes sem to natočil, jelo to na tak na 2 válce, musim zkouknout svíčky a kabely...
  • sebo 1.8 16V
    moc veci Palivovú pumpu je počuť?
  • Mertix
    Jen dotázek, chtěl sem tak před týdnem někam jet, ale nestartovalo, a slyšel sem pískot řemene, tak mi to došlo, zamrz, ale ted je to rozmrzlý, ale nemůžu nastarovat a svítěj vstřiky, čim to může být?díky:)