Zvuk motoru

• turbo
    já mám u studenýho motoru taky vostřejší zvuk -pak to ustává a při ohřátým je to OK.Sundal sem víčko oleje a jakmile začne olej prostřikovat ven tak se pazvuk vytrácí.Dřív mě to sralo teď to už neřeším.Po valvo 10W-60 se to nezměnilo ale teplej motor se výrazně ztišil
  • sebo 1.8 16V
    co keby sa kazdy takto strapnil na nahra ten motor na neutral mobilom aspon porovname menene hydrostely nahravka meneny variator a pripadne aj vymena valvoline 10W60 sa tu pise ze to dost pomohlo
  • Mila84
    hydroštely
  • Alejandro
    řekl bych že nějaký řemen nebo kladka...zkus promazat
  • Suvis 1.8 16V
    Mě 1.8 taky takhle "vrní", ale jen tak 5 vteřin po startu... Asi to začíná, abych začal šetřit...
  • sebo 1.8 16V
    Mno mne C901 slušne nahráva ale más pravdu som zvedavý na zmenu zvuku
  • Honza
    proč mobilem.. pokud chci kvalitní video, použiju zařízení k tomu určený ne?

:)
  • sebo 1.8 16V
    Honza nahraj takto isto z mobilom svoj motor ne ako mp3 keď to dám k výfuku je to ok aj u môjho Možno ten rozdiel nebude až taky markantný a osobne som na to zvedavý
  • Honza
    jo 1.8my motory neznám a jediný co tuším, je že ve stilu se liší jak proměnnou délkou sání, tak jiným uspořádáním rozvodů, kde je o 1 kladku víc (nevím co žene..)

• MINI
    Honza: kladka je taky můj tip, ale od klíňáku to neni, tak už jedině zbejvá od rozvodů (napínací nebo vodící)....nebo je na tý straně ještě něco jinýho?
  • MINI
    jinak variátor je na aukru za 3300,- já ho tenkrát za 3300,- kupoval z anglie spolu s přípravkama na aretaci vaček
  • MINI
    tak s variátorem ste trochu vedle, tim to neni, to mi dělalo taky (zvuk dieselu), vyměnil sem ho před dvouma rokama a je to pryč. Tohle je jak zvuk nějakýho ložiska nebo tak něco.
  • Honza
    na tom videu dobrej zetor

doporučuju proplach motoru a pak kvalitní olej od Mobilu - na ten mi ztichly všechny auta a motory uvnitř jsou čisťounký...

tohle kňučení byhc viděl jako nějakou kladku... mě kldyky u stilouše kňučej cca 30s po startu a pak klid..za tepla vůbec.
  • sebo 1.8 16V
    no čo som našiel ceny 150 Euro opravná sada na variátor 11Euro + 11 pošta .Ak by niekto vedel o tej sade kde ju na slovensku kúpiť nech dá vedieť dakujem
  • Syky
    ja ho bral z origo fiat 4 roky zpatky za 4tisice
  • Syky
    ja bych nahral,ale mam tam ladak a navic pridrenou kladku na klinaku tak to knuci....vymenit variator a neresit....
  • sebo 1.8 16V
    Som zvedavý či to niekto odstránil Vraj pomáha olej Valvoline 10W60 alebo výmena variatora. Rad by som inak počul 1.8 z dobrým variátorom Ak niekto ma nech nahrá a dá sem ďakujem

• MINI
    Potřeboval bych pordait co by mohlo způsobovat tenhle zvuk

http://www.mini.webz.cz/motor.mp3

Je to slyšet když je motor studenej, tak 3-4km pak to ztichne. Vychátí to ze strany motoru co sou řemenice (altík to neni, protože když sem sundal klínovej řemen tak to nepřestalo) Má někdo tip co by to mohlo bejt). Je to závislý na teplotě, třeba v létě to nedělá vůbec.