já mám u studenýho motoru taky vostřejší zvuk -pak to ustává a při ohřátým je to OK.Sundal sem víčko oleje a jakmile začne olej prostřikovat ven tak se pazvuk vytrácí.Dřív mě to sralo teď to už neřeším.Po valvo 10W-60 se to nezměnilo ale teplej motor se výrazně ztišil
co keby sa kazdy takto strapnil na nahra ten motor na neutral mobilom aspon porovname menene hydrostely nahravka meneny variator a pripadne aj vymena valvoline 10W60 sa tu pise ze to dost pomohlo
Honza nahraj takto isto z mobilom svoj motor ne ako mp3 keď to dám k výfuku je to ok aj u môjho Možno ten rozdiel nebude až taky markantný a osobne som na to zvedavý
jo 1.8my motory neznám a jediný co tuším, je že ve stilu se liší jak proměnnou délkou sání, tak jiným uspořádáním rozvodů, kde je o 1 kladku víc (nevím co žene..)
Honza: kladka je taky můj tip, ale od klíňáku to neni, tak už jedině zbejvá od rozvodů (napínací nebo vodící)....nebo je na tý straně ještě něco jinýho?
tak s variátorem ste trochu vedle, tim to neni, to mi dělalo taky (zvuk dieselu), vyměnil sem ho před dvouma rokama a je to pryč. Tohle je jak zvuk nějakýho ložiska nebo tak něco.
no čo som našiel ceny 150 Euro opravná sada na variátor 11Euro + 11 pošta .Ak by niekto vedel o tej sade kde ju na slovensku kúpiť nech dá vedieť dakujem
Som zvedavý či to niekto odstránil Vraj pomáha olej Valvoline 10W60 alebo výmena variatora. Rad by som inak počul 1.8 z dobrým variátorom Ak niekto ma nech nahrá a dá sem ďakujem
Je to slyšet když je motor studenej, tak 3-4km pak to ztichne. Vychátí to ze strany motoru co sou řemenice (altík to neni, protože když sem sundal klínovej řemen tak to nepřestalo) Má někdo tip co by to mohlo bejt). Je to závislý na teplotě, třeba v létě to nedělá vůbec.